Cultivarea comercială a ovăzului este foarte populară în unele țări, deoarece este o importantă cultură de cereale, precum și o cultură furajeră. Producția comercială de ovăz este profitabilă și reprezintă o modalitate excelentă de a câștiga bani. Făina de ovăz este un aliment foarte cunoscut în prezent și este bogată în proteine și fibre. Consumul de ovăz ajută la pierderea în greutate, la controlul tensiunii arteriale și pentru construirea unui sistem imunitar puternic.
Ovăzul crește cel mai bine în regiunile temperate. Plantele de ovăz au un necesar mai mic de căldură în timpul verii și o toleranță mai mare la ploaie decât alte cereale (cum ar fi grâul, secara sau orzul).
Astfel, ovăzul este deosebit de important în zonele cu veri răcoroase și umede (cum ar fi nord-vestul Europei și chiar Islanda). Ovăzul este, de fapt, o plantă anuală și poate fi plantat fie toamna, fie primăvara.
Producția mondială de ovăz a fost de 23 de milioane de tone în anul 2019.
Cu toate acestea, cultivarea comercială a ovăzului este o afacere foarte ușoară și profitabilă. Puteți începe această afacere pentru a face bani, chiar dacă sunteți un începător.
Utilizări ale ovăzului
Ovăzul are numeroase utilizări. Dar ei sunt utilizați în principal ca hrană pentru oameni. Cel mai frecvent, ei sunt tăvăliți sau zdrobiți în fulgi de ovăz sau măcinați în făină fină de ovăz.
Fulgii de ovăz se consumă în principal sub formă de terci, dar pot fi folosiți și într-o varietate de produse de patiserie, cum ar fi prăjiturile de ovăz, fursecurile de ovăz și pâinea de ovăz.
Beneficiile pentru sănătate ale ovăzului
După cum puteți vedea mai sus, ovăzul este foarte nutritiv și este foarte sănătos pentru organismul uman. Aici încercăm să enumerăm cele mai importante beneficii pentru sănătate ale consumului de ovăz.
Ovăzul este foarte nutritiv și este bogat în carbohidrați și fibre. De asemenea, sunt mai bogate în proteine și grăsimi decât majoritatea celorlalte cereale.
Ovăzul este, de asemenea, foarte bogat în multe minerale și vitamine.
Studiile indică faptul că tărâțele de ovăz pot ajuta la reducerea constipației la persoanele în vârstă, reducând semnificativ nevoia de a folosi laxative.
Fulgii de ovăz sunt, de asemenea, foarte benefici pentru piele. Acesta a fost folosit de mult timp pentru a ajuta la tratarea pielii uscate și cu mâncărimi.
Consumul de fulgi de ovăz poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor diferitelor afecțiuni ale pielii, inclusiv eczeme.
Avantajele afacerii de cultivare a ovăzului
Cultivarea comercială a ovăzului este foarte ușoară și simplă, chiar și începătorii pot începe această afacere. Demararea producției comerciale de ovăz este la fel ca și demararea oricărei alte afaceri de cultivare a culturilor.
Iar producția comercială este foarte profitabilă. Cu toate acestea, aici încercăm să descriem principalele avantaje ale afacerii comerciale de cultivare a ovăzului.
După cum am menționat mai devreme, începerea cultivării comerciale a ovăzului este foarte ușoară și simplă, chiar și începătorii pot începe cu ușurință această afacere.
Producția comercială de ovăz este foarte profitabilă și este o modalitate excelentă de a obține venituri bune.
Cultivarea comercială a ovăzului este deja o afacere stabilită și mulți oameni fac deja acest lucru.
Așadar, nu trebuie să vă faceți prea multe griji în ceea ce privește începerea acestei afaceri. Veți găsi mulți fermieri pentru ajutor.
Plantele de ovăz sunt foarte puternice și rezistente. În general, ele necesită mai puțină îngrijire și alte tipuri de gestionare. Așadar, cultivarea lor este destul de ușoară. Atât cererea, cât și valoarea ovăzului sunt deja mari. Și cererea de ovăz crește, de asemenea, treptat. Deci, profiturile în această afacere sunt, de asemenea, ridicate. Comercializarea ovăzului este foarte ușoară, deoarece acesta are deja o cerere și o valoare foarte bune pe piață.
Cultivarea comercială a ovăzului este foarte profitabilă și poate fi o sursă de locuri de muncă pentru oameni, în special pentru persoanele educate, dar șomere.
Costurile de producție ale ovăzului sunt relativ mai mici în comparație cu multe alte culturi agricole.
Cum să începeți agricultura de ovăz
Începerea cultivării comerciale a ovăzului este foarte ușoară și simplă, la fel ca și cultivarea grâului. Chiar și începătorii pot începe cu ușurință această afacere.
Deși, recomandăm să aveți experiență practică înainte de a începe această afacere. Aici încercăm să descriem mai multe despre această afacere, de la plantare, îngrijire până la recoltare și comercializare.
Selectarea locației
Ovăzul poate fi cultivat pe toate tipurile de sol. Dar solurile argiloase bine drenate și bogate în materie organică sunt potrivite pentru cultivarea ovăzului. Intervalul ideal de pH ar trebui să fie între 5 și 6,6 pentru o producție maximă.
Pregătiți solul
Pregătirea perfectă a terenului este foarte importantă pentru o bună producție de ovăz. Îndepărtați toate buruienile de pe teren în timp ce pregătiți solul.
Pentru o producție mai mare de ovăz este necesară o aratură 6-8. Iar cultura de ovăz poate tolera niveluri ridicate de pH decât orzul și grâul.
Cerințele climatice pentru cultivarea ovăzului
Ovăzul este, de fapt, o cultură cu climă rece. Nu cresc și nu produc bine în condiții de căldură și uscăciune. Temperatura ideală pentru însămânțare este cuprinsă între 20°C și 25°C, iar temperatura de recoltare trebuie să fie între 25°C și 30°C.
Alegeți o varietate
Există numeroase varietăți și varietăți hibride de ovăz din care puteți alege. Puteți alege orice soi în funcție de capacitatea de creștere a acestuia în zona dumneavoastră.
Achiziționați semințe
Semințele de ovăz sunt ușor de procurat pe piață. Le puteți achiziționa cu ușurință de la oricare dintre cele mai apropiate magazine de aprovizionare cu semințe. De asemenea, puteți lua în considerare posibilitatea de a comanda online.
Plantare
În general, plantarea ovăzului sau însămânțarea se face prin metoda semănatului, păstrând o distanță de 20-30 cm între două rânduri. În medie, veți avea nevoie de 70-80 kg de semințe la hectar.
Îngrijirea
Plantele de ovăz sunt foarte puternice și rezistente și, în general, necesită mai puțină îngrijire și alte tipuri de management. Cu toate acestea, îngrijirea suplimentară va ajuta plantele să crească bine și să producă mai mult.
Fertilizare
Aplicarea atât a fertilizării organice, cât și a celei chimice va fi foarte benefică pentru o producție maximă și va crește, de asemenea, calitatea ovăzului.
Udarea
Ovăzul este în general cultivat ca o cultură de ploaie. Dar această cultură necesită 1 irigare la fiecare 15 zile de la semănat în cazul culturilor irigate.
Combaterea buruienilor
Nu este necesară erbicidarea dacă se stabilește un arboret solid. Cu toate acestea, asigurați 1-2 plivituri ca operațiuni interculturale.
Boli și gestionarea lor
Putregaiul rădăcinilor și pătarea frunzelor sunt bolile comune ale plantelor de ovăz. Putregaiul rădăcinilor este cauzat din cauza unui parazit al rădăcinilor. Și atât pătarea frunzelor, cât și putregaiul rădăcinilor pot fi vindecate printr-un tratament adecvat în timpul semănatului semințelor.
Recoltare
Cultura de ovăz devine, în general, gata de recoltare la 4 luni de la semănat. Dacă doriți să recoltați pentru a fi folosit ca furaj, ar trebui să faceți 2 tăieri la un interval de 45 de zile și să lăsați să se înfiripe semințele. Recoltați recolta la începutul lunii aprilie pentru a evita pierderea boabelor.
Randament
25-35 de tone la hectar dacă ovăzul este cultivat în scop furajer. Și se pot obține în jur de 0,5 tone de boabe la hectar.
Dar dacă ovăzul este cultivat în scopul producerii de cereale, atunci vă puteți aștepta la o medie de 1,5 tone până la 2 tone de ovăz la hectar și peste 2,5 tone de paie.
Comercializarea
Comercializarea ovăzului este foarte ușoară și simplă. Veți putea să vă vindeți cu ușurință produsele pe piață. Deși, ar trebui să vă stabiliți strategiile de marketing înainte de a începe această afacere.
Aceștia sunt pașii și modalitățile obișnuite pentru a începe și a opera o afacere de succes în domeniul agriculturii de ovăz. Sperăm că acest ghid v-a ajutat!