Ai un nou loc de muncă? Poate ai fost promovat la locul de muncă? Oricare ar fi motivul, te-ai trezit într-o poziție excelentă în care trebuie să negociezi un salariu cu HR? S-ar putea să fie prima dată când faci acest lucru, așa că este foarte normal să te simți puțin neliniștit și oarecum copleșit, la urma urmei, îți argumentezi valoarea în fața unui angajator și nu este întotdeauna o sarcină ușoară.
Este important să vă amintiți că nu trebuie să acceptați pur și simplu un salariu care vi se oferă. De fapt, majoritatea celor care își caută un loc de muncă acceptă ceea ce li se oferă, nu ceea ce merită. Studiile au arătat că candidații care negociază pentru un salariu mai mare, folosind tehnicile corecte, reușesc.
Este timpul să aflați cum să obțineți mai mulți bani dintr-o ofertă de muncă și nu numai. În această postare, vă vom oferi câteva sfaturi și sfaturi structurate pentru a negocia un salariu cu cei de la Resurse Umane în mod corect.
Nu uitați să aveți încredere în voi înșivă
În primul rând, înainte de a încerca măcar să negociezi un salariu cu HR asigură-te că ai încredere în tine însuți. De obicei, aceste negocieri se fac față în față, așa că este imperativ să aveți încredere în voi înșivă. Trebuie să vă dați seama de propria valoare în primul rând înainte de a vă vinde. Dacă nu credeți în voi înșivă, atunci cine altcineva o va face?
Dacă vă luptați cu încrederea în sine, atunci puteți folosi câteva tehnici pentru a deveni un tu mai încrezător. Începeți prin a vă afirma. Spuneți-vă că meritați și că sunteți suficient de bun. Repetă-ți acest lucru de mai multe ori.
Adresează-te criticului tău interior și scapă de orice îndoială de sine și de sentimentele negative. Trebuie să fiți pregătit să câștigați, amintiți-vă de ce cereți salariul pe care îl cereți și amintiți-vă de toate abilitățile și experiența dumneavoastră care dovedesc că meritați. Aveți grijă de dumneavoastră și nu uitați să vă îmbrăcați pentru a impresiona, să arătați bine și să vă simțiți bine.
Faceți cercetări și cunoașteți rolul
Înainte de a intra în negocieri, faceți cercetări. Uitați-vă la alte companii care oferă același rol și observați cât de mult plătesc acestea. Puteți utiliza instrumente precum Glassdoor sau PayScale.com pentru a vedea la ce salariu vă puteți aștepta, așa că acesta ar fi un loc excelent pentru a începe cercetarea. Cunoașterea este putere atunci când vine vorba de negocierea unui salariu cu HR, așa că asigurați-vă că nu lăsați nicio piatră neîntoarsă.
Știți ce aduceți la masă
Fiți înarmat cu toate abilitățile și realizările dumneavoastră. Fiți pregătit să vă vindeți cu adevărat și să le arătați că meritați un salariu mai bun. Creați o listă de verificare a lucrurilor pe care le puteți aduce cu adevărat la rol, aceasta poate include lucruri precum;
- Calificări
- Competențe transferabile
- Realizări la locul de muncă
- Exemple de cum ați îmbunătățit afacerea într-un fel sau altul
- Ce vă diferențiază de alți candidați
- Nu acceptați prima ofertă pe care o primiți
Se întâmplă frecvent să fiți întrebat care sunt cerințele dvs. salariale; în acest caz, trebuie să încercați să evitați să indicați o cifră exactă.
Luați în considerare, în schimb, posibilitatea de a răspunde că cerințele dvs. salariale se bazează atât pe rolul pe care îl căutați, cât și pe pachetul general de compensații. Puteți, de asemenea, să jucați inteligent și să sugerați că simțiți că aveți nevoie de mai multe informații despre responsabilitățile rolului înainte de a putea lua o decizie cu privire la oferta salarială. Dacă vă simțiți obligat sau constrâns să faceți prima ofertă, vizați un nivel ridicat în limite realiste, obiectivul fiind acela de a întâlni contraoferta lor probabilă undeva la mijloc.
Nu acceptați pur și simplu prima ofertă crezând că aceasta este singura ofertă care va fi pusă pe masă. Dacă simțiți că aveți nevoie de timp pentru a vă gândi la ea, nu vă fie teamă să spuneți acest lucru. Programați o altă întâlnire pentru câteva zile și reveniți cu o contraofertă încrezătoare atunci când sunteți gata.
Pregătiți-vă întrebările planificate în prealabil
Cel mai important lucru în ceea ce privește negocierile salariale este să nu vă împiedicați sau să nu vă simțiți nepregătit. Planificați dinainte câteva întrebări importante pentru a putea participa eficient la negociere și pentru a obține rezultatul de care aveți nevoie. Trei întrebări bune de luat în considerare sunt:
“Ce v-a determinat să ajungeți la această cifră?”. Mai ales dacă ceea ce oferă este scăzut, aprofundați și aflați de ce se întâmplă acest lucru și ce i-a determinat să ajungă la această cifră. Aceasta ar putea fi calea dvs. pentru a spune de ce valorați mult mai mult.
“Puteți să faceți această ofertă în scris, vă rog?” Să stabilești un salariu în favoarea ta este grozav, sigur, dar nu înseamnă nimic până când nu este pe hârtie, așa că asigură-te că acolo ajunge, acest lucru arată, de asemenea, profesionalism din partea ta, arătând că ești serios.
“În afară de salariul de bază, ce alte beneficii sunt negociabile?” Aceasta este o întrebare excelentă pe care trebuie să o luați în considerare, deoarece chiar săpați adânc pentru a afla ce vă poate oferi angajatorul. Beneficiile pe care compania vi le poate oferi ar putea include educația și formarea profesională, asigurarea medicală, asistența medicală privată dreptul la concediu de odihnă și concediu plătit, pentru a numi doar câteva dintre ele.
Înainte de a crede că firma vă vinde ieftin, asigurați-vă că ați analizat imaginea de ansamblu și că v-ați făcut temele. Vedeți întotdeauna ce altceva vă pot oferi și vedeți dacă merită.
Nu totul este pierdut dacă oferta este mai mică decât v-ați așteptat.
O realitate dură înseamnă adesea că un salariu mai mare pur și simplu nu este o opțiune. Dacă vă aflați în această poziție, atunci trebuie să vă gândiți puțin în afara cutiei. Există și alte lucruri pentru care puteți negocia. Acestea pot include stimulente financiare, cum ar fi o primă unică în numerar, o creștere programată a salariului sau o evaluare la șase luni cu șansa unei creșteri pentru performanțe bune. Ca să nu mai vorbim de faptul că ați putea încerca, de asemenea, să cereți dreptul la concediu suplimentar și alte lucruri care credeți că ar putea fi în avantajul poziției dvs.
Nu trebuie să vă opriți aici, ați putea cere și beneficii care nu se referă doar la un salariu mai mare. Astfel de beneficii pe care le-ați putea cere includ, posibilitatea de a lucra de la distanță (de acasă), ceea ce este foarte important în ziua de azi. De asemenea, ați putea vedea dacă firma vă poate oferi un program flexibil sau beneficii pentru îngrijirea copiilor. Țineți cont de faptul că, atunci când solicitați beneficii, va trebui să demonstrați cum aceste lucruri vor aduce beneficii companiei care vă angajează, ajutându-vă să fiți mai productiv, mai concentrat sau mai eficient cu timpul dumneavoastră. Amintiți-vă întotdeauna că vă vindeți pe dumneavoastră, le arătați de ce au nevoie de dumneavoastră.
Când vine vorba de negocierea unui salariu, deși alegerea vă aparține în cele din urmă, rezistența la tentația de a ceda la un salariu care nu se ridică la standardele dumneavoastră este probabil în interesul dumneavoastră. Dacă ați acceptat o ofertă mai mică, stima de sine ar putea fi afectată și ați putea sfârși prin a vă simți subevaluat chiar înainte de a ajunge în prima zi. Nu prea începe un loc de muncă într-o notă bună. Există o mare posibilitate, veți ajunge să vă simțiți subevaluat pe termen lung și să simțiți nevoia de a începe din nou să căutați un nou loc de muncă. Uneori, să refuzi o ofertă de muncă poate fi cea mai bună opțiune. De aceea, este esențial să îți negociezi corect salariul și să îți înțelegi adevărata valoare.