Dacă v-ați decis că doriți să vă dezvoltați afacerea, este important să înțelegeți cum să faceți acest lucru în mod eficient. Va trebui să dispuneți de strategia, echipa și procesele potrivite pentru a putea susține noi clienți, produse și servicii. Dacă vă extindeți prea repede sau dacă vă pierdeți concentrarea, lucrurile ar putea merge foarte prost. Dar cu o planificare corectă și obiective bine gândite, extinderea afacerii dvs. ar putea fi un mare succes.
Este afacerea dvs. pregătită să se extindă?
În primul rând, trebuie să evaluați dacă afacerea dvs. este pregătită să se extindă și să evaluați situația actuală a afacerii dvs. Scalarea expune adesea punctele slabe ale afacerii, așa că este important să vă gândiți la modul în care creșterea afacerii dvs. vă va afecta compania. Luați în considerare dacă sistemele IT, infrastructura generală și site-ul dvs. web răspund nevoilor dvs. actuale și viitoare sau va trebui să investiți masiv înainte de a vă extinde?
Extinderea unei afaceri înseamnă să luați măsuri pentru a vă asigura că afacerea dvs. crește fără a sacrifica calitatea sau a crește costurile. Dacă ați dobândit o bază solidă de clienți, dacă aveți o echipă excelentă de profesioniști calificați și dacă recent ați refuzat clienți, acum ar putea fi momentul perfect pentru a vă extinde afacerea.
Pași pentru extinderea afacerii dvs.
Dacă sunteți gata să porniți, aruncați o privire la pașii de mai jos pentru a vă ajuta să începeți:
Evaluați poziția actuală și planificați extinderea
Primul pas este etapa de planificare. Gândiți-vă la ceea ce trebuie să faceți pentru a crește vânzările și dacă aveți în prezent personalul și sistemele necesare pentru a face față noilor comenzi. Merită să vă uitați la concurenți pentru a vedea cum au făcut acest lucru. Aflați câți angajați au acum și înțelegeți modelul lor de afaceri.
Pentru a vă ajuta, este o idee bună să întocmiți o prognoză detaliată a creșterii vânzărilor și să o împărțiți în funcție de numărul de clienți noi, comenzi și venituri pe care sperați să le generați. Cel mai bine este să fiți cât mai detaliat și cât mai specific posibil. După aceea, trebuie să faceți o prognoză similară a cheltuielilor, analizând adăugarea de tehnologie, oameni, infrastructură și sisteme, astfel încât să puteți face față noilor comenzi. Trebuie să vă gândiți la modul în care vor crește cheltuielile, astfel încât să fiți pregătit.
Găsiți banii necesari pentru a vă finanța creșterea
Dacă este posibil să aveți nevoie de finanțare pentru a vă ajuta cu planurile dumneavoastră, cum ar fi un împrumut de afaceri, merită să vă verificați în prealabil scorul de credit al afacerii. Acest lucru vă va da o indicație cu privire la probabilitatea de a fi acceptat pentru o finanțare de afaceri, precum și la cât de competitivă va fi rata dobânzii.
Alternativ, poate doriți să verificați dacă vă calificați pentru orice subvenții pentru afaceri sau dacă doriți să solicitați împrumuturi de la egal la egal sau finanțare participativă.
Asigurați-vă vânzările
Dacă aveți de gând să vindeți mai mult, trebuie să vă gândiți la structura de vânzări. Luați în considerare dacă aveți un flux de clienți potențiali suficient pentru a genera numărul necesar de clienți potențiali și dacă dispuneți de sisteme de marketing care să vă ajute să urmăriți acești clienți potențiali. De asemenea, veți avea nevoie de suficienți reprezentanți de vânzări, de un sistem care să nu se prăbușească atunci când cresc comenzile de vânzări și de un sistem de facturare solid pentru a vă asigura că facturile sunt procesate la timp.
Investiți în tehnologie și parteneriate strategice
Este, de asemenea, probabil că va trebui să investiți în tehnologie, deoarece acest lucru vă va economisi atât timp, cât și bani atunci când vine vorba de extinderea afacerii dvs. Dacă investești bine, multe sarcini pot fi automatizate, ajutându-te să faci lucrurile mai repede și mai eficient la scară și oferindu-i echipei tale mai mult timp pentru a se concentra pe alte domenii.
Poate doriți să investiți în tehnologie care vă ajută să automatizați sarcini precum contabilitatea și salarizarea, gestionarea relațiilor cu clienții, programarea întâlnirilor sau gestionarea proiectelor, de exemplu.
Merită să comparați diferiți parteneri de tehnologie pentru a vă ajuta în acest sens. Luați în considerare factori precum ușurința de utilizare, serviciul clienți, cât de repede și de ușor veți putea să o implementați și cât de mult va costa.
Recrutați sau externalizați
În continuare, trebuie să vă gândiți dacă doriți să vă extindeți echipa și cum doriți să procedați. Dacă doriți să faceți angajări interne, va trebui să vă gândiți cum veți găsi rapid membri calificați ai echipei. De asemenea, luați în considerare dacă doriți să construiți o nouă structură organizațională, cu noi niveluri de conducere sau noi departamente pentru a gestiona anumite domenii.
Țineți cont de faptul că nu întotdeauna recrutarea poate fi cel mai bun răspuns. În unele cazuri, poate fi mai bine să externalizați sarcinile pentru a obține cel mai bun rezultat și vă poate elibera timp pentru a vă concentra pe creșterea afacerii. S-ar putea chiar să constatați că este mai ieftin, deoarece terții ar putea avea personalul și sistemele necesare pentru a face procesul mai eficient.
Acordați prioritate sustenabilității
Ca parte a procesului de extindere a afacerii dvs., este important să acordați prioritate creșterii durabile. Nu vă grăbiți cu deciziile și asigurați-vă că abordați provocările cu atenție, astfel încât să rezolvați problemele cu atenție, contribuind la susținerea creșterii pe termen lung a companiei dvs. O creștere constantă și durabilă este, în general, mai bună decât o expansiune rapidă și excesivă.
Nu uitați, de asemenea, că extinderea unei afaceri este un proces continuu și că va trebui să urmăriți și să monitorizați progresul pe parcurs pentru a vă asigura că vă mențineți în linie cu obiectivele și că identificați orice problemă cât mai curând posibil.
Cum să obțineți finanțare pentru a vă extinde afacerea
Atunci când vă extindeți afacerea, este probabil că va trebui să vă asigurați finanțare pentru a vă ajuta. Există mai multe opțiuni pe care le puteți lua în considerare, așa cum se subliniază mai jos:
Împrumut pentru afaceri: Cu un împrumut de afaceri, primiți o sumă forfetară de bani care este rambursată în rate lunare pe un termen stabilit. La acestea se adaugă dobânda.
Împrumut de la egal la egal : Acesta este un tip de împrumut pentru afaceri oferit de mai mulți investitori privați, cum ar fi persoane fizice, întreprinderi sau instituții. De obicei, creditorii și împrumutații obțin o rată a dobânzii mai bună decât prin intermediul băncilor tradiționale.
Investitor înger: sunt persoane care sunt dispuse să investească banii proprii într-o afacere în schimbul unei părți din capitalul social al companiei. Aceștia au adesea și o bogată experiență, astfel încât își pot oferi propriile competențe, contacte și expertiză pentru a vă ajuta afacerea să aibă succes.
Puteți compara o gamă largă de opțiuni de finanțare chiar aici, pe Business Microcredit. Dacă nu sunteți sigur care este cea mai bună pentru dumneavoastră, echipa de experți de la noi va fi bucuroasă să discute despre opțiunile dumneavoastră și să vă ajute să găsiți cea mai bună soluție pentru dumneavoastră și pentru afacerea dumneavoastră.