Începerea unei afaceri ar trebui să fie extrem de plină de satisfacții, interesantă și provocatoare. Ai posibilitatea de a fi propriul șef, de a-ți stabili direcția și de a urmări oportunitățile care te interesează. Dacă lucrați de acasă, puteți lucra chiar și în pijamale sau oricând doriți.
Cu toate acestea, nu toată lumea urmează calea antreprenoriatului. Iată care sunt motivele comune pentru care oamenii nu își încep propria afacere:
Teama de eșec.
Să începi o afacere este un mare risc – uneori va funcționa, alteori nu. Mulți se tem să înceapă o afacere din cauza fricii iminente că afacerea lor va eșua. Această teamă poate fi rezultatul unor sentimente de inadecvare sau poate că au experimentat eșecuri în trecut în viața lor și nu doresc să reproducă acest sentiment cu riscul foarte real de eșec în inițierea unei afaceri. De asemenea, este posibil să se simtă incompetenți și să fie măcinați de îndoieli de sine.
Resurse inadecvate pentru a începe o afacere.
Au puțini sau deloc bani pentru a începe o afacere. De asemenea, nu știu de unde să găsească capitalul de care au nevoie pentru a începe o afacere. Au economii, nu au familii și prieteni bogați de la care să se împrumute și au credite slabe care nu vor trece de criteriile de creditare ale băncilor. Astfel, chiar dacă doresc să înceapă o afacere, lipsa de capital este un obstacol uriaș pentru ei.
Nu sunt expuși la antreprenoriat.
Nu au fost niciodată expuși la antreprenoriat, așa că nu au considerat că înființarea unei afaceri este o opțiune. Toată lumea a lucrat sau lucrează pentru altcineva, așa că au fost condiționați să creadă că a fi angajat este singura lor cale. Mulți antreprenori au părinți sau rude care și-au început sau au condus propriile afaceri, inspirându-i să facă același lucru și să urmeze calea antreprenoriatului.
Nu doriți stresul antreprenoriatului.
Începerea și gestionarea unei afaceri poate fi foarte stresantă. În mod obișnuit, înseamnă să înțelegi piața, să dezvolți produsele potrivite care să răspundă nevoilor pieței țintă și să posezi abilitățile necesare pentru a demara și a conduce afacerea. Toate aceste activități pot fi o provocare, mai ales dacă lucrurile nu merg bine – de la probleme legate de strângerea de capital pentru întreprindere la generarea de vânzări mai mari și până la găsirea de distribuitori pentru produse.
Pasiune pentru meseria lor.
Au găsit pasiunea pentru munca lor în locurile lor de muncă. Își iubesc locurile de muncă actuale și nu există nimic în lume pe care să vrea să facă altceva decât să lucreze în locurile lor de muncă actuale. Simt deja că lumea corporatistă le oferă mediul provocator și incitant la care tânjesc. Nu există niciun motiv să demisioneze și să înceapă o afacere, deoarece au găsit deja locul de muncă perfect pentru ei.
Alegerea stilului de viață.
Ei au luat decizia conștientă de a trăi cu mai puțin, în care își reduc în mod deliberat consumul și fluxul de numerar. Prin urmare, nu consideră că începerea unei afaceri – și câștigarea potențială a unor sume semnificative de bani – sprijină stilul de viață pe care și l-au dorit.
Consideră că începerea unei afaceri este o muncă grea și dificilă.
Unele persoane lucrează 16 ore pe zi sau au două sau trei locuri de muncă (în afară de joburile lor cu normă întreagă). Dar, în ciuda muncii grele și a orelor lungi pe care le depun, abia dacă le ajunge pentru a trăi. Ei trăiesc în continuare din salariu în salariu. Dacă deja muncesc atât de mult pentru a obține un venit decent de trai, ei cred că începerea unei afaceri necesită un efort dublu, ceea ce nu doresc.
O părere proastă despre oamenii cu bani.
Nu au o părere pozitivă despre persoanele cu bani – cum ar fi antreprenorii și proprietarii de afaceri. Ei cred că acești oameni sunt lacomi, nefericiți, stresați și obsedați să facă mai mulți bani, așa că nu vor să fie ca ei. Sunt siguri că banii îi vor schimba, chiar îi vor corupe, așa că evită să înceapă o afacere și să câștige mai mulți bani. Ei cred că a câștiga mulți bani, cum ar fi prin antreprenoriat, vine cu un preț prea mare. Prin urmare, au decis că nu vor să fie antreprenori și proprietari de afaceri.
Habar nu au ce afacere să înceapă.
Chiar dacă sunt dispuși să înceapă o afacere, următorul lor comentariu este: “Dar nu știu ce afacere să încep”. Decizia și stabilirea afacerii pe care să o începi este o piedică uriașă pentru mulți. Există prea multe afaceri existente din care să aleagă, încât nu știu care dintre ele va funcționa și care va funcționa pentru ei. Sau poate că vor să creeze ceva nou, dar nu au nicio idee despre ce anume. Unii nu au găsit o oportunitate care să merite să fie urmărită.
Teama de a vinde.
Indiferent dacă aveți o afacere orientată spre servicii sau dacă produceți un produs, a fi în afaceri înseamnă a vinde. Din păcate, mulți oameni nu știu cum să vândă. Ei sunt intimidați de întregul proces de vânzare, mai ales în timpul negocierilor. Ei nu cred că au darul pe care se presupune că îl au vânzătorii excelenți glibali. Se tem de respingere, mai ales în ceea ce privește prospectarea clienților.
Au nevoie de siguranța unui salariu stabil.
Începerea unei afaceri poate fi o călătorie grea: uneori ești sus, alteori ești jos. Acest lucru înseamnă că pot exista zile de belșug, dar și zile în care fluxul de numerar este extrem de strâns, mai ales în timpul unei economii în declin. Unii oameni nu pot trăi cu suișurile și coborâșurile pe care le presupune administrarea unei afaceri și preferă în schimb stabilitatea și siguranța unui loc de muncă și a unui salariu regulat.
Aceștia nu au ambiții mari pentru ei înșiși. Ei sunt mulțumiți să trăiască liniștiți și calmi, fără stresul adus de începerea unei afaceri. Nu au niciun motiv de profit. Iar dacă banii sunt o motivație, ei consideră că îi pot obține de la locul de muncă actual în cadrul unei organizații, în loc să fie vârful de lance al uneia.