Prima pentru contractele futures din martie față de zahărul cu livrare în luna mai a scăzut în ultimele săptămâni, semnalând diminuarea îngrijorărilor legate de aprovizionare.
Zahărul brut a scăzut cu peste 10% de la un maxim multianual atins în noiembrie.
Traderii se așteaptă la presiuni suplimentare asupra zahărului odată cu reechilibrarea anuală a indicilor de mărfuri, care are loc în timpul rulajului standard al indicilor din ianuarie, care începe vineri
Prețul zahărului brut a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimele aproape cinci luni, sub presiunea creșterii ofertelor globale.
Îndulcitorul, care a crescut anul trecut pe măsură ce costurile de transport au crescut, iar seceta severă și înghețurile au redus producția de trestie de zahăr în regiunea centru-sud a Braziliei, principalul furnizor, a scăzut cu peste 10% față de maximul multianual atins în noiembrie.
Ploile îmbunătățesc perspectivele de randament pentru recolta din Brazilia care începe în aprilie, în timp ce India, al doilea producător mondial, colectează o recoltă mai mare, iar recolta se mișcă mai repede în Thailanda, principalul exportator. Prima pentru contractele futures din martie față de zahărul cu livrare în luna mai a scăzut în ultimele săptămâni, semnalând o atenuare a îngrijorărilor legate de aprovizionare.
Casa de brokeraj, care are una dintre cele mai mari proiecții pentru această recoltă, și-ar putea revizui estimarea luna viitoare, a spus el.
Între timp, comercianții se așteaptă la presiuni suplimentare asupra zahărului odată cu reechilibrarea anuală a indicilor de mărfuri, care are loc în timpul rulajului standard al indicilor din ianuarie, care începe vineri. De obicei, cei mai performanți înregistrează vânzări nete, iar cei mai puțin performanți cumpără.
Zahărul brut se va număra printre cei care vor înregistra vânzări nete de aproximativ 3.000 de contracte zilnic în perioada de cinci zile.
Cu toate acestea, având în vedere performanța extraordinară a materiilor prime de anul trecut, “s-ar putea crede că investitorii ar putea arăta un interes reînnoit”.
În altă parte, cafeaua a scăzut și ea, în timp ce cafeaua arabica și bumbacul, mari câștigători anul trecut, au fluctuat între câștiguri și pierderi.