Cultivarea pe scară largă sau comercială a nucșoarei este o afacere foarte veche, comună și populară în multe țări din întreaga lume. Nucșoara este foarte hrănitoare, iar producția sa este foarte profitabilă. Înainte de a discuta mai multe despre afacerea de cultivare a nucșoarei, să discutăm mai multe despre nucșoară. Nuca de nucșoară este de fapt un copac peren veșnic verde care atinge aproximativ 10 metri înălțime și produce două condimente diferite. Nucșoara și măceșul sunt producția acestui copac atunci când veți începe o afacere comercială de cultivare a nucșoarei.
Arborele de nucșoară este o plantă dioică, care se înmulțește din semințe, dar și din butași sau altoire. Înmulțirea din semințe produce aproximativ 50% de răsaduri masculine, care sunt neproductive. De aceea, altoirea este metoda preferată de înmulțire. Vă puteți aștepta la prima recoltă de la pomii de nucșoară la șapte până la nouă ani de la plantare, iar pomii ajung la producție deplină după aproximativ douăzeci de ani.
Cu toate acestea, cultivarea comercială a nucșoarei este o afacere foarte ușoară și profitabilă. Este foarte ușor să îngrijești plantele și poți începe această afacere pentru a face bani chiar dacă ești începător. Aici încercăm să descriem mai multe despre această afacere.
Utilizări ale nucșoarei
Nucșoara este folosită pentru aromatizarea multor feluri de mâncare. Nucșoara întreagă poate fi, de asemenea, măcinată acasă, folosind o răzătoare special concepută pentru nucșoară sau o unealtă de răzuit multifuncțională. Uleiul esențial obținut prin distilarea cu aburi a nucșoarei măcinate este utilizat în industria de parfumerie și farmaceutică.
Avantajele afacerii de cultivare a nucșoarei
La fel ca multe alte afaceri agroalimentare, și cultivarea comercială a nucșoarei are numeroase avantaje. Aici încercăm să descriem cele mai importante avantaje ale afacerii de cultivare a nucșoarei.
- Începerea unei afaceri comerciale de cultivare a nucșoarei este relativ ușoară și simplă, chiar și începătorii pot începe cu ușurință această afacere.
- Creșterea comercială a nucșoarei este o modalitate foarte bună de a obține venituri, deoarece este foarte profitabilă.
- Producția pe scară largă de nucșoară este deja o afacere consacrată și mulți oameni fac deja acest lucru. Așadar, nu trebuie să vă faceți prea multe griji cu privire la începerea și operarea acestei afaceri.
- Plantele de nucșoară sunt foarte puternice și rezistente și, în general, necesită mai puțină îngrijire și alte tipuri de gestionare.
- Așadar, cultivarea lor este relativ ușoară. Chiar și începătorii pot, de asemenea, să cultive și să aibă grijă de plante.
- Cererea de nucșoară crește treptat, dar prețul este deja foarte mare. Așadar, profiturile din această afacere sunt mult mai mari.
- Comercializarea nucșoarei este foarte ușoară și simplă, iar toate produsele din nucșoară au o cerere și o valoare de piață foarte bune.
- Deoarece cultivarea comercială a nucșoarei este foarte profitabilă, aceasta poate fi o afacere foarte bună pentru persoanele educate, dar șomere.
- Producția comercială de nucșoară este o sursă foarte bună de locuri de muncă pentru populația rurală.
- Costurile de producție sunt mult mai mici în cazul cultivării comerciale a nucșoarei. Costurile sunt foarte mici odată ce plantele sunt stabilite.
- Costurile cu forța de muncă și alte costuri de îngrijire sunt relativ mai mici în cultivarea nucșoarei în comparație cu multe alte culturi agricole.
- Nucșoara este foarte hrănitoare și sănătoasă și vă puteți bucura de nucșoară proaspătă dacă vă începeți propria afacere de producție.
Cum să începeți cultivarea nucșoarei
Începerea unei afaceri comerciale de cultivare a nucșoarei este la fel ca și începerea unei alte afaceri de cultivare a fructelor. Este foarte ușor și simplu, chiar și începătorii pot începe cu ușurință această afacere.
Vă recomandăm să aveți cunoștințe practice sau experiență înainte de a începe această afacere. Aici încercăm să descriem mai multe despre această afacere, de la plantare, îngrijire până la recoltare și comercializare.
Selectarea locației
În primul rând, trebuie să selectați un teren foarte fertil pentru a vă începe afacerea de cultivare a nucșoarei. Solurile bine drenate, fertile și bogate în conținut organic sunt mult mai bune pentru o bună creștere a plantelor și, de asemenea, pentru un randament mai mare.
Cele mai potrivite soluri pentru cultivarea nucșoarei sunt cele nisipoase, argilo-lutoase și lateritul roșu. Condițiile de secetă și de stagnare a apei nu sunt potrivite pentru activitatea comercială de cultivare a nucșoarei. Plantele se dezvoltă cel mai bine cu un nivel de pH de 6,0 până la 7,0.
Pregătiți solul
Pregătirea perfectă a terenului este, de asemenea, foarte importantă. Pregătiți terenul temeinic până când atinge stadiul de finețe pentru a distruge eventualele buruieni de la culturile anterioare. Adăugați cât mai mult conținut organic în timp ce pregătiți solul.
Cerințele climatice pentru cultivarea nucșoarei
Plantele de nucșoară cresc bine în condiții climatice umede și calde. În general, plantele au nevoie de o precipitație anuală de 150 cm și peste. Ele pot crește până la 1000 de metri deasupra nivelului mediu al mării.
Alegeți o varietate
Alegerea soiului potrivit este foarte importantă. De fapt, există numeroase soiuri din care se poate alege și sunt disponibile și unele soiuri îmbunătățite în România. Vă puteți consulta cu producătorii locali pentru a avea recomandări mai bune.
Înmulțire
Înmulțirea se face atât prin semințe, cât și prin altoire. Înmugurirea petice și altoirea de apropiere sunt, de asemenea, metode populare de înmulțire a nucșoarei.
Achiziționați răsaduri
Puteți produce răsaduri fie din semințe, fie prin altoire. Puteți evita toate aceste bătăi de cap dacă achiziționați răsadurile de la cea mai apropiată pepinieră.
Plantare
Plantarea răsadurilor în câmpul principal ar trebui să se facă la începutul musonului sau al sezonului ploios. Săpați gropi de 0,75 metri x 0,75 metri, iar aceste gropi trebuie umplute cu gunoi de grajd organic și pământ bun, cu aproximativ 2 săptămâni înainte de plantarea efectivă.
Distanța exactă de plantare variază foarte mult, iar distanța de 7-8 metri pare a fi suficientă. Iar 5 metri pe 5 metri ar trebui să fie optimă în cazul altoirii. Asigurați umbră și apă după plantarea răsadurilor.
Îngrijirea
Îngrijirea bună a plantelor este foarte importantă pentru o creștere bună și o producție maximă. Aici încercăm să descriem procesul obișnuit de îngrijire a plantelor de nucșoară.
Fertilizare
Îngrășămintele organice sunt în general folosite pentru cultivarea plantelor de nucșoară. Deși o doză de îngrășământ chimic va ajuta, de asemenea, la o creștere mai bună a plantelor. Consultați un expert din zona dumneavoastră pentru recomandări mai bune.
Udare
Plantele de nucșoară necesită, în general, o bună irigare pentru un randament bun și, de asemenea, pentru fructe de bună calitate. Deși, frecvența exactă a irigării depinde de sezon, de capacitatea de reținere a umidității solului și de vârsta plantelor. Plantele necesită irigare frecventă în timpul anotimpurilor de vară.
Combaterea buruienilor
Buruienile consumă substanțe nutritive din sol. Așadar, este foarte important să controlați buruienile. Înierbarea manuală va fi foarte benefică pentru controlul buruienilor.
Dăunători și boli
La fel ca mulți alți pomi fructiferi, și nucșoara este predispusă la unii dăunători și boli comune. Coaja dură apare pe ramurile groase de creion și desface țesuturile. Lăstarii infestați dezvoltă invariabil un înveliș de mucegai de funingine și poate fi controlată prin pulverizare.
Putregaiul fructelor
Putregaiul fructelor se observă leziuni îmbibate cu apă, ale căror țesuturi se decolorează și se dezintegrează.
Despicarea prematură a pericarpului și putrezirea macului și a semințelor sunt principalele simptome ale bolii. Puteți controla această boală prin pulverizare cu 1% amestec bordelez.
Recoltare
Arborele femelă de nucșoară începe în general să fructifice începând cu anul 6, iar perioada de vârf de recoltare ajunge după 20 de ani. Fructele vor fi gata pentru recoltare la 9 luni după înflorire.
În cultura comercială de nucșoară, înflorirea și recoltarea continuă pe tot parcursul anului. Fructele de nucșoară sunt coapte și devin gata de recoltare atunci când pericarpul lor se despică.
Recoltarea nucșoarei ar trebui să se facă cu ajutorul cârligului. Trebuie îndepărtată porțiunea cărnoasă exterioară, iar mațul trebuie separat manual de nucă. Nucile și macul trebuie uscate separat timp de 3-5 zile.
Randament
Este foarte greu de spus numărul exact al cantității. Deoarece cantitatea exactă depinde de sol, de condițiile meteorologice și de practicile de gestionare a fermei.
În afacerile comerciale de cultivare a nucșoarei, vă puteți aștepta la 480 kg la hectar și 3.122 kg de nuci la hectar începând cu al 8-lea an. Dar randamentul total va crește în anii următori. Un randament potențial de 4.800 kg de nucșoară la hectar și 31.000 kg de nuci la hectar poate fi obținut din copaci de 25 de ani.
Comercializarea
Comercializarea produselor din nucșoară este foarte ușoară și simplă. Veți putea să vă vindeți cu ușurință produsele pe piața locală sau în orice oraș apropiat. Deși, vă recomandăm să vă stabiliți strategiile de marketing înainte de a începe această afacere.
Aceștia sunt pașii și modalitățile obișnuite pentru a începe și a opera o afacere de succes în domeniul cultivării nucșoarei. Sperăm că acest ghid v-a ajutat.