Deși am depășit de mult perioada supranumită pandemie, am învățat câteva lecții despre nevoile angajaților. Este clar că angajații pleacă în continuare pentru oportunități mai bune, chiar și pe fondul incertitudinii și schimbărilor economice. Și există date care sugerează că demisia este contagioasă, ceea ce face ca organizațiilor să le fie dificil să nu mai piardă angajați. Cu toate acestea, multe organizații fac o pauză în ceea ce privește angajările. Unele organizații pierd angajați fără a promite suplimentarea sau suplimentarea numărului de angajați. Acest lucru înseamnă că este mai important ca niciodată ca organizațiile să își implice angajații.
Așadar, ce îi determină pe angajați să își părăsească locul de muncă? În calitate de angajatori, ce puteți face pentru a vă păstra și dezvolta talentele de top? Pe fondul incertitudinii economice și al schimbărilor constante, de ce își părăsesc angajații în continuare locurile de muncă?
În această postare, vom vorbi despre principalele motive pentru care angajații pleacă. De asemenea, vom analiza mai îndeaproape motivele pentru care oamenii demisionează în funcție de criteriul demografic – și ce înseamnă acest lucru pentru organizația dvs.
Lipsa oportunităților de avansare în carieră
Venind pe locul al doilea, un alt motiv principal pentru care angajații pleacă este din cauza avansării în carieră. Sau, lipsa acesteia.
Angajații doresc să învețe, să crească și să se dezvolte. Ei vor să poată vedea un viitor în cadrul unei organizații.
Senzația de lipsă de respect la locul de muncă
Acesta este un subiect interesant, dar un motiv principal pentru care angajații își părăsesc locul de muncă. Un factor cheie pentru a se simți respectat la locul de muncă este apartenența. De exemplu, microagresiunile, discriminarea și pur și simplu să te simți inclus la locul de muncă sunt toate componente ale respectului.
Probleme legate de îngrijirea copiilor
Pandemia a stimulat în același timp o criză a serviciilor de îngrijire a copiilor. Peste noapte, părinții care muncesc au devenit profesori, bone, consilieri, asistente medicale și angajați – toate la un loc.
Pandemia a pus un nou accent pe industria de îngrijire a copiilor. Pandemia a scos în evidență fisurile din industrie în ceea ce privește părinții care lucrează, precum și furnizorii de servicii de îngrijire a copiilor.
Pentru a merge mână în mână cu o scădere a performanțelor profesionale, oboseala și epuizarea îngrijitorilor au intrat în peisaj. Mulți angajați aveau pur și simplu nevoie de opțiuni mai bune. Este probabil că mulți au căutat oportunități care să fie mai acomodate cu nevoile de îngrijire a copiilor.
Nu există suficientă flexibilitate
Dacă parcurgeți partea de meme corporative de pe TikTok sau Instagram, este probabil să găsiți o mulțime de creatori care postează despre un singur lucru: întoarcerea la birou.
Este un subiect fierbinte de discuție de ceva timp. Unii angajatori au îmbrățișat pe deplin mediile de lucru hibride sau la distanță, dar chiar și cei care lucrează într-un depozit sau în schimburi. Cu toate acestea, alții încă se agață de experiența în persoană.
Echilibru slab între viața profesională și cea privată
Pandemia a amestecat munca și viața împreună într-o singură, mare terci. Oamenii au stat până târziu lucrând de la mesele din bucătărie, canapele și apartamente cu un dormitor.
Pe măsură ce forța de muncă a ieșit din pandemie și a intrat în noua normalitate, echilibrul dintre viața profesională și cea privată a devenit mai important ca niciodată pentru angajați. Programele de lucru proaste și orele lungi de muncă contribuie cu siguranță la ratele de rotație. Similar flexibilității, angajații doresc să poată găsi armonie între viața profesională și cea personală.
Epuizarea
Știm că ne aflăm în pragul unei crize de epuizare.
Dar ratele de epuizare au fost în creștere, iar bunăstarea angajaților se stabilizează. Dacă angajații au ajuns la capătul rezervoarelor de combustibil într-o organizație, este probabil că au căutat oportunități mai bune în altă parte.
Un manager rău
Managerii au o influență incredibilă asupra experienței angajaților. Am auzit cu toții fraza “angajații părăsesc managerii, nu companiile”. Ei bine, aceasta deține un oarecare adevăr. De fapt, 57% dintre angajați își părăsesc locul de muncă din cauza șefului lor.
Conform datelor, managerii au, de asemenea, influență asupra performanței echipei lor.
De exemplu, managerii care au măsurat un nivel scăzut de agilitate au văzut o scădere a agilității echipei lor. Un management slab (cum ar fi micromanagementul) poate avea efecte negative asupra forței de muncă. În cele din urmă, poate duce la faptul că angajații caută noi oportunități.
Găsirea unui nou scop
Lipsa unui scop în muncă poate fi un alt motiv pentru care angajații și-au găsit un nou loc de muncă. Mai ales în timpul pandemiei, angajații și-au reexaminat și evaluat prioritățile.
Într-un sondaj efectuat pe un eșantion de peste 3.500 de angajați, 65% dintre respondenți au declarat că pandemia i-a făcut să regândească locul pe care ar trebui să îl ocupe munca în viața lor. Dincolo de aceasta, 56% dintre angajați au declarat că doresc să contribuie mai mult la societate.
Angajatorii au observat o îmbunătățire cu 10% a legăturii angajaților cu misiunea sau scopul organizației lor. Rezultatul conectării la scopul muncii? O scădere de 8,1% a cifrei de afaceri și o creștere de 4,4% a profitabilității.
Probleme legate de cultura companiei
În cele din urmă, cultura corporativă. Cultura joacă un rol imens în experiența angajaților. Iar dacă o cultură de companie toxică are un impact asupra experienței unui angajat, este posibil să fie unul dintre principalele motive pentru care acesta pleacă.
O cultură de companie bună contribuie la o serie de beneficii pozitive la locul de muncă. Atunci când angajații se simt conectați la cultura locului de muncă, angajamentul angajaților crește. O cultură bună a companiei poate contribui, de asemenea, la creșterea ratelor de uzură.
Cum influențează datele demografice motivele pentru care angajații pleacă
Acum, haideți să facem un zoom asupra datelor demografice ale angajaților care își părăsesc locul de muncă actual. Este important să înțelegem complexitatea care intră în joc atunci când angajații pleacă.
Femei
În primul rând, să începem cu câteva fapte. Știm că femeile își părăsesc locul de muncă într-un ritm mai rapid decât bărbații. De ce? Ei bine, se rezumă la apartenență, incluziune și echitate.
femeile care se simt pe deplin incluse au de 11 ori mai multe șanse decât cele care nu se simt incluse să fie ambasadoare ale brandului de angajator al companiei lor. Acesta este un indicator cheie al angajamentului angajaților și al performanței organizaționale.
Știm, de asemenea, că femeile suportă adesea în mod disproporționat sarcini mentale și responsabilități de îngrijire comparabile cu cele ale omologilor lor de sex masculin.
Este posibil ca organizația dvs. să se lupte pentru a-și păstra cei mai performanți angajați. Sau doriți să vă asigurați că afacerea dvs. poate maximiza impactul angajaților săi.