Cumpărarea și deținerea de bunuri imobiliare este o strategie de investiții care poate fi atât satisfăcătoare, cât și profitabilă. Spre deosebire de investitorii în acțiuni și obligațiuni, potențialii proprietari de bunuri imobiliare pot folosi efectul de pârghie pentru a cumpăra o proprietate, plătind o parte din costul total în avans, apoi achitând soldul, plus dobânda, în timp.
Deși un credit ipotecar tradițional necesită, în general, un avans de 20% până la 25%, în unele cazuri, un avans de 5% este tot ce este necesar pentru a cumpăra o proprietate întreagă. Această capacitate de a controla bunul în momentul în care actele sunt semnate încurajează atât flipperii imobiliari, cât și proprietarii, care pot, la rândul lor, să ia a doua ipotecă pe casele lor pentru a face plăți inițiale pentru proprietăți suplimentare. Iată cinci modalități cheie prin care investitorii pot face bani din imobiliare.
Proprietăți de închiriat
Deținerea de proprietăți de închiriat poate fi o mare oportunitate pentru persoanele care au abilități de renovare și răbdarea de a gestiona chiriașii. Cu toate acestea, această strategie necesită un capital substanțial pentru a finanța costurile inițiale de întreținere și pentru a acoperi lunile libere.
Grupuri de investiții imobiliare
Grupurile de investiții imobiliare sunt ideale pentru persoanele care doresc să dețină proprietăți imobiliare de închiriat, fără a avea grija gestionării acestora. Investiția în grupurile de investiții imobiliare necesită o rezervă de capital și acces la finanțare.
Un singur investitor poate deține una sau mai multe unități de locuit independente, dar compania care operează grupul de investiții gestionează în mod colectiv toate unitățile, ocupându-se de întreținere, de anunțarea locurilor vacante și de intervievarea chiriașilor. În schimbul îndeplinirii acestor sarcini de gestionare, compania ia un procent din chiria lunară.
Un contract de închiriere standard al unui grup de investiții imobiliare este încheiat în numele investitorului, iar toate unitățile pun în comun o parte din chirie pentru a se proteja împotriva vacanțelor ocazionale. În acest scop, veți primi un anumit venit chiar dacă unitatea dumneavoastră este goală. Atâta timp cât rata de neocupare a unităților puse în comun nu crește prea mult, ar trebui să fie suficient pentru a acoperi costurile.
Schimbul de case
Schimbul de case este pentru persoanele cu experiență semnificativă în evaluarea, marketingul și renovarea proprietăților imobiliare. Acest schimb necesită capital și capacitatea de a face sau de a supraveghea reparațiile necesare.
Aceasta este proverbiala “parte sălbatică” a investițiilor imobiliare. La fel cum tranzacționarea de zi cu zi este diferită de investitorii care cumpără și păstrează, cei care se ocupă cu vânzarea de imobile sunt diferiți de proprietarii care cumpără și închiriază.
Unii experți imobiliari puri nu investesc adesea în îmbunătățirea proprietăților. Prin urmare, investiția trebuie să aibă deja valoarea intrinsecă necesară pentru a obține un profit fără modificări, altfel vor elimina proprietatea din competiție.
Fondurile de investiții imobiliare
Un fond de investiții imobiliare este cel mai bun pentru investitorii care doresc o expunere de portofoliu la proprietăți imobiliare fără o tranzacție imobiliară tradițională.
Platforme imobiliare online
Platformele de investiții imobiliare sunt destinate celor care doresc să se alăture altora pentru a investi într-o afacere comercială sau rezidențială mai mare. Investiția se face prin intermediul platformelor imobiliare online. Acest lucru necesită în continuare capital de investiții, deși mai puțin decât cel necesar pentru a cumpăra proprietăți în mod direct.
Platformele online pun în legătură investitorii care doresc să finanțeze proiecte cu dezvoltatorii imobiliari. În unele cazuri, vă puteți diversifica investițiile cu nu mulți bani.
Imobiliarele sunt o clasă de active distinctă, despre care mulți experți sunt de acord că ar trebui să facă parte dintr-un portofoliu bine diversificat. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei, bunurile imobiliare nu au o corelație strânsă cu acțiunile, obligațiunile sau mărfurile. Investițiile imobiliare pot produce, de asemenea, venituri din chirii sau plăți ipotecare, pe lângă potențialul de câștiguri de capital.
Indiferent dacă investitorii imobiliari își folosesc proprietățile pentru a genera venituri din chirii sau pentru a aștepta până când apare oportunitatea perfectă de vânzare, este posibil să se construiască un program de investiții solid plătind în avans o parte relativ mică din valoarea totală a unei proprietăți. Și, ca în cazul oricărei investiții, există profit și potențial în domeniul imobiliar, indiferent dacă piața generală este în creștere sau în scădere.