Cea mai notabilă rată de creștere a livrărilor, în rândul principalelor țări de destinație, a fost atinsă de Portugalia. În 2020, cantitatea de portocale exportate din Spania a scăzut la 1,6 milioane de tone, scăzând cu -6,7% față de 2019.
De-a lungul perioadei ianuarie-septembrie 2021, Spania a exportat 1,09 milioanede tone de portocale, ceea ce reprezintă cu -8% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.
În termeni valorici, livrările globale de portocale au crescut cu +1%, până la 1,04 miliarde de dolari, datorită creșterii prețurilor. În acest an, prețul mediu de export al portocalelor spaniole a crescut constant, de la 0,9 dolari/kg în ianuarie la 1,3 dolari/kg în septembrie. Spania rămâne principalul furnizor la nivel mondial, reprezentând 26% din volumul global al exporturilor. Germania, Franța și Italia sunt principalii importatori de portocale spaniole.
În perioada ianuarie-septembrie 2021, exporturile de portocale ale Spaniei au totalizat 1,09 milioane de tone, reducându-se cu -8% față de aceeași perioadă din 2020. Această tendință va contura o reducere anuală notabilă dacă va persista până la sfârșitul anului.
În termeni monetari, livrările globale de portocale au ajuns la 1,04 miliarde de dolari, în creștere cu 1% față de cifrele din anul precedent. Pe parcursul acestui an, prețul mediu la export a crescut de la 0,9 dolari/kg în ianuarie la 1,3 dolari/kg în septembrie.
În 2020, cantitatea de portocale exportată din Spania a scăzut la 1,6 milioane de tone, scăzând cu -6,7% față de 2019. În termeni valorici, livrările au urcat la 1,4 miliarde de dolari.
Germania (448 mii tone), Franța (380 mii tone) și Italia (128 mii tone) au fost principalele destinații ale exporturilor de portocale din Spania, cu o cotă combinată de 58% din totalul exporturilor. Aceste țări au fost urmate de Țările de Jos, Regatul Unit, Polonia, Belgia, Suedia, Elveția și Portugalia, care împreună au reprezentat încă 27%.
Cea mai remarcabilă rată de creștere a livrărilor, în rândul principalelor țări de destinație, a fost atinsă de Portugalia (+11,6% de la an la an), în timp ce exporturile celorlalte țări lideri au înregistrat ritmuri de creștere mai modeste.
În termeni valorici, cele mai mari piețe pentru portocalele exportate din Spania au fost Germania (382 milioane de dolari), Franța (360 milioane de dolari) și Italia (111 milioane de dolari), cu o cotă combinată de 59% din totalul exporturilor. Țările de Jos, Regatul Unit, Polonia, Belgia, Elveția, Suedia și Portugalia au rămas ceva mai în urmă, reprezentând împreună încă 25%.
În 2020, prețul mediu de export al portocalelor s-a ridicat la 883 de dolari pe tonă, în creștere cu 25% față de anul precedent. Au existat diferențe semnificative în ceea ce privește prețurile medii pentru principalele piețe de peste mări. În 2020, țara cu cel mai mare preț a fost Elveția (1 020 dolari pe tonă), în timp ce prețul mediu pentru exporturile către Portugalia (586 dolari pe tonă) a fost printre cele mai mici.
În ultimul an, cea mai notabilă rată de creștere în ceea ce privește prețurile a fost înregistrată pentru livrările către Portugalia, în timp ce prețurile pentru celelalte destinații semnificative au înregistrat ritmuri de creștere mai modeste.