Dacă ești pe punctul de a face o schimbare atât în dieta ta, cât și în stilul tău de viață, atunci ai venit în locul potrivit, deoarece ne-am dedicat viața pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră, pas cu pas. Deși nici noi nu suntem nici pe departe perfecți, am acumulat mai mult decât suficiente cunoștințe pentru a fi destul de capabili să te îndrumăm spre a face aceleași schimbări în viața ta pe care îți tot spui că ar trebui să le faci. Așadar, pentru acest scurt ghid am decis să vă prezentăm un top al celor mai bune și mai ușor de cultivat legume în grădină.
În timp ce unele sunt cu siguranță mai bune decât altele, vă recomandăm întotdeauna să folosiți cât mai multe opțiuni diferite pentru a vă asigura că grădina dvs. nu este niciodată învechită și că puteți aștepta întotdeauna cu nerăbdare mesele dvs. sănătoase la sfârșitul zilei.
Rucola
Rucola sunt plante foarte ușor de cultivat și de îngrijit, atâta timp cât urmați instrucțiunile în mod corespunzător. Asigură-te doar că îți cultivi întotdeauna rucola pe vreme rece, altfel se va clătina și vei rămâne fără nimic până la sfârșitul zilei.
Plantați semințele în pământ și folosiți puțin îngrășământ și ar trebui să vă descurcați deocamdată, doar țineți cont de vremea rece pentru a vă maximiza producția aici.
Dovlecel
Aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni pentru fermierii începători, pur și simplu pentru că nu necesită practic niciun ajutor real din partea oamenilor pentru a crește efectiv la potențialul său maxim.
Singurul dezavantaj real al dovlecelului este cu siguranță supraabundența sa, deoarece odată ce plantați unul în grădină nu veți putea scăpa de el, decât dacă veți curăța complet întreaga parcelă cu propriile mâini.
Sfecla roșie
Sfecla roșie este absolut delicioasă, dar șmecheria pentru a o face să aibă un gust incredibil este să o cultivați întotdeauna voi înșivă, deoarece cele cumpărate din magazin nu se ridică la nivelul deliciului celor cultivate în casă.
În plus, trebuie să mai știi și faptul că sfecla roșie este foarte ușor de îngrijit, iar de îndată ce o vei pune nu va trebui să faci prea multe pentru a o ajuta să crească, ea va face cea mai mare parte din treabă pentru tine de aici încolo.
Mazăre
Va trebui să începeți să plantați mazărea cu aproximativ 2 săptămâni sau cam așa ceva înainte de ultimul îngheț mediu de primăvară, pentru că atunci este momentul în care aceasta poate prospera cu adevărat cu ușurință.
De asemenea, vă recomandăm să semănați o mulțime de soiuri diferite, doar pentru că acest lucru vă va oferi o ofertă constantă de mazăre care nu va reuși niciodată să vă satisfacă.
Broccoli
Urmează Broccoli, de departe mâncarea preferată și cel mai rău coșmar al oricărui culturist în același timp, mai ales dacă luăm în considerare câte moduri diferite există de a-l găti și, mai ales, cât de ușor este de cultivat în primul rând.
Există, de asemenea, destul de multe soiuri diferite de broccoli, ceea ce face ca totul să fie cu atât mai bine atunci când reușești să îți cultivi propriul broccoli și poți vedea care dintre ele ai luat-o de la magazin, cu excepția cazului în care ai luat în mod special soiul Calabrese sau orice alt tip specific.
Cartofi
Lucrul cel mai tare la cartofi este cu siguranță faptul că puteți crește până la 10 cartofi diferiți dintr-un singur cartof de sămânță, ceea ce face ca aceasta să fie o opțiune excelentă pentru oricine dorește să obțină un profit uriaș, fără a depune prea mult timp și efort pentru a cultiva de fapt legumele pentru început.
În plus, cartofii sunt foarte ușor de cultivat, trebuie doar să îi udați și să îi fertilizați în mod corespunzător și, în mare parte, ar trebui să fie buni până când va trebui să începeți să îi recoltați cu totul.
Ceapă
Mulți grădinari cred, de fapt, că a cultiva propria ceapă este destul de greu, mai ales dacă ești nou în grădinărit pentru început, dar noi suntem aici pentru a-ți spune contrariul.
Atunci când cultivați ceapă, trebuie doar să vă asigurați că aceasta primește multă lumină solară pe tot parcursul zilei. Atâta timp cât ai rezolvat această parte, nu trebuie să faci nimic altceva în afară de elementele de bază care se aplică la orice alt legumă de acolo.
Tomate
Diferența dintre roșiile cumpărate din magazin și cele naturale cultivate în casă este pur și simplu nebună când te gândești la ea, este aproape ca și cum ai gusta două legume diferite care nu au nimic de-a face una cu cealaltă.
Pe lângă faptul că sunt absolut delicioase, totuși, roșiile sunt și unele dintre cele mai ușor de cultivat legume, deoarece au nevoie doar de aproximativ 4-6 săptămâni în interior, înainte de a fi scoase afară, unde pot începe să crească singure.
De asemenea, ar trebui să menționăm aici cum roșiile vin în aproape orice formă, dimensiune și culoare, și din acest motiv sunt, de asemenea, niște adaosuri grozave pentru grădina dvs. dacă sunteți în căutarea a ceva pur estetic, pentru a o face să arate cu atât mai bine pentru vizitatori și clienți deopotrivă.
Ardei gras
Nu numai că ardeii sunt extrem de gustoși, dar sunt, de asemenea, unele dintre cele mai ușor de cultivat legume pe care le puteți cultiva, ceea ce îi face să fie candidatul perfect pentru orice nou fermier care caută să își “condimenteze” literalmente grădina.
Singurul lucru pe care ar trebui să îl știți despre ardeii grași este faptul că aceștia nu se satură absolut deloc de căldură, ei prosperă datorită acesteia, indiferent cât de cald este afară. Așadar, ar trebui să vă amintiți acest lucru atunci când îi plantați pentru prima dată și să așteptați până după ce amenințarea de îngheț a trecut complet.
Așezați-le în lumina soarelui la o distanță de aproximativ 4-6 centimetri și veți vedea imediat cum munca voastră grea dă roade, mai ales dacă le udați în mod regulat și folosiți îngrășăminte lunar pentru a le susține creșterea.
Legume rădăcinoase
Majoritatea legumelor rădăcinoase sunt foarte ușor de cultivat și asta se datorează în mare parte faptului că pot fi semănate direct în pământ sau puteți opta în schimb pentru un recipient și să le cultivați doar acolo.
Când spunem legume rădăcinoase, ne referim mai ales la ridichi și morcovi, deoarece acestea sunt foarte ușor de cultivat în containere și sunt, de asemenea, cunoscute pentru faptul că sunt foarte delicioase, ca să nu spunem altceva. Asigură-te doar că nu le supraaglomerezi și te vei distra de minune în timp ce îți cultivi astăzi propriile legume rădăcinoase.
Într-o a doua notă aici, vă recomandăm întotdeauna să le plantați în compost, deoarece acolo se dezvoltă cel mai bine.
Castraveți
În continuare avem castraveți, mâncarea dietetică preferată de toată lumea chiar aici. Partea tristă în legătură cu ei este faptul că sunt atât de populari ca aliment de dietă încât mulți oameni ajung să îi urască cu totul, ceea ce noi înțelegem pe deplin.
Dacă nu ești de acord cu gustul lor, atunci îți recomandăm să te orientezi către o altă legumă de pe lista noastră, dar dacă te bucuri de o bună murătură de mărar făcută în casă, atunci ar trebui să iei în considerare cu siguranță adăugarea lor în grădina ta cât mai curând posibil. Totuși, castraveții sunt grozavi pentru că îi poți planta direct în grădină sau poți opta în schimb pentru un recipient pentru a le observa mai bine creșterea.
Indiferent de ceea ce alegeți, țineți cont de faptul că aceștia sunt meniți să fie cultivați în perioada cea mai caldă a anului, așa că nu începeți niciodată să plantați castraveți în plină iarnă pentru că nu vor crește prea curând.
Fasole verde
Fasolea verde este, de asemenea, o plăcere absolută de cultivat în grădină, pur și simplu datorită ușurinței cu care este ușor de plantat, întreținut și recoltat și, în plus, îți oferă o cantitate destul de abundentă de produse, având în vedere cât de puțină investiție trebuie să faci pentru început.
Lucrul grozav la fasolea verde este cu siguranță faptul că aceasta vine în tot felul de forme și dimensiuni diferite, până la punctul în care veți putea găsi cu ușurință fasolea verde perfectă pentru dumneavoastră, pentru a vă face să o adăugați la orice rețetă existentă.
Vă recomandăm să verificați fasolea verde pur și simplu pentru cât de fragedă este, dar dacă nu, puteți opta oricând și pentru cele tipice. În general, totuși, fasolea verde este pur și simplu extrem de ușor de cultivat, motiv pentru care și-a câștigat cu adevărat locul pe lista noastră, ca să spunem așa.
De aceea, dorim să vă mulțumim că ați citit până aici și sperăm că lista noastră a reușit să vă ajute sau să vă facă ziua mai bună până în momentul în care ați început să o citiți.