Dacă doriți să lucrați pentru dumneavoastră și să petreceți mult timp în aer liber, atunci poate ar trebui să luați în considerare începerea unei afaceri agricole. S-ar putea să credeți că, având în vedere consecințele războiului, problemele legate de lanțul de aprovizionare pandemiei și lipsa cronică de forță de muncă sezonieră în agricultură, 2022 nu este un moment prea bun pentru a vă gândi să începeți o afacere agricolă, dar nu sunt numai vești proaste.
Este imposibil de negat faptul că agricultura este o afacere extrem de dificilă pentru a avea succes. Cu toate acestea, puteți obține un profit dacă vă planificați bine, dacă înțelegeți costurile inițiale și continue și dacă știți exact în ce vă băgați.
Care este situația actuală a industriei agricole?
Începutul pandemiei de coronavirus a avut un impact substanțial asupra veniturilor din agricultură, iar recuperarea a fost dificilă.
Războiul a avut, de asemenea, un impact asupra fermierilor din UE. S-a raportat că mulți fermieri din sectorul produselor lactate ar fi vărsat laptele proaspăt pe apa sâmbetei ca urmare a dificultăților din lanțul de aprovizionare create de lipsa șoferilor de camion, care a împiedicat vehiculele de livrare să preia marfa.
Cu toate acestea, în anii următori, va fi foarte sigur că va fi nevoie de un ajutor guvernamental sporit pentru a-i ajuta pe fermieri să facă față consecințelor acestor numeroase probleme comerciale.
Formare și reglementări
Deși nu există o soluție universală pentru a începe o afacere agricolă, este benefic să știți de ce pregătire veți avea nevoie și ce standarde va trebui să urmați.
Ce calități trebuie să ai pentru a fi fermier?
Organizare – Conducerea unei afaceri agricole vă cere să purtați mai multe pălării, de la munca în sol până la întocmirea documentelor și supravegherea angajaților. Pentru a reuși acest lucru, trebuie să fii capabil să gestionezi numeroase aspecte ale companiei în același timp, precum și să știi cum să prioritizezi sarcinile.
Management – Chiar dacă porniți de la zero, ferma dvs. poate crește până la punctul în care trebuie să angajați unul sau doi angajați. În timp, compania dvs. se poate extinde până la a deveni o operațiune mult mai mare, ceea ce vă va cere să gestionați un număr tot mai mare de membri ai echipei. Trebuie să fiți capabil să încurajați angajații și să potriviți oamenii potriviți cu locurile de muncă potrivite.
Fizic – Lucrul la o fermă necesită uneori sarcini solicitante din punct de vedere fizic. Chiar dacă abilitățile dumneavoastră sunt mai potrivite pentru munca de birou, va trebui să înțelegeți operațiunile zilnice ale unei afaceri agricole, mai ales la început. Asigurați-vă că sunteți apt din punct de vedere fizic pentru nevoile agriculturii.
Ce pregătire și calificări sunt necesare?
Veți avea nevoie de următoarele abilități pentru a conduce o fermă:
Experiență practică – Înainte de a vă lansa propria afacere agricolă, dobândiți o experiență directă într-o fermă în funcțiune pentru a înțelege mai bine cum funcționează această industrie. Dacă aveți încă un loc de muncă cu normă întreagă, luați în considerare voluntariatul la o fermă în weekend-uri.
Permis de conducere – Dacă doriți să vă deplasați dintr-o parte în alta a fermei sau să livrați articole în oraș, ar trebui să învățați să conduceți.
Calificări formale – Deși nu este obligatoriu, ar putea fi benefic faptul că ați absolvit o formare agricolă mai formală, cum ar fi o diplomă, un stagiu de ucenicie sau o diplomă. Calificările și expertiza dobândite în alte domenii pot fi, de asemenea, folosite pentru gestionarea fermei.
Cât costă să începi o afacere agricolă?
Clădiri și anexe – În timp ce fermele dvs. pot include deja structuri, veți dori să vă asigurați că acestea sunt pregătite pentru fermă. În mod similar, atunci când afacerea dvs. agricolă crește, este posibil să aveți nevoie să extindeți sau să adăugați magazii sau alte structuri, așa că planificați aceste costuri.
Echipamente – După cum s-a menționat în secțiunea anterioară, tipul de afacere agricolă pe care doriți să o începeți va determina echipamentele de care veți avea nevoie. Stabiliți dacă echipamentul trebuie cumpărat, închiriat sau obținut la mâna a doua. Pentru informații suplimentare despre costurile implicate, vizitați pagina noastră despre echipamente agricole.
Terenul – Terenul este una dintre cele mai costisitoare părți ale începerii unei ferme. În timp ce terenul este de obicei moștenit, fermele din Regatul Unit pot fi, de asemenea, achiziționate sau închiriate. Va trebui să determinați de câtă suprafață de care veți avea nevoie pentru culturile sau animalele pe care intenționați să le cultivați.
Asigurare – Deși există mai multe modalități de a vă asigura afacerea agricolă, achiziționarea unei asigurări corecte pentru afaceri este esențială. Aproape sigur veți avea nevoie de o asigurare de conținut pentru echipamentul dumneavoastră, precum și de o asigurare de construcție pentru locația dumneavoastră.
Luați în considerare posibilitatea de a obține o asigurare pentru întreruperea activității în cazul în care compania dvs. este în imposibilitatea de a funcționa. Dacă angajați angajați, trebuie să aveți o asigurare de răspundere civilă a angajatorilor. Asigurați-vă că asigurările pe care le selectați sunt adecvate nevoilor fermei.
Câștiguri potențiale unei afaceri agricole
Prevederea sumei de bani pe care o veți câștiga din afacerea dvs. agricolă poate fi o provocare, deoarece există atât de multe variabile de luat în considerare. Câteva exemple sunt următoarele:
Ce fel de culturi sau animale creșteți?
Câte surse de venit distincte aveți? Creșterea veniturilor fermei dvs. prin diversificarea serviciilor sale.
Subvențiile și programele de mediu la care participați
Cererea agricolă – și, prin urmare, veniturile – poate fi influențată atât de nivelul dumneavoastră de experiență agricolă, cât și de politicile naționale și internaționale. În plus, condițiile meteorologice pot provoca variații mari ale randamentelor agricole de la un an la altul.
Promovarea și extinderea unei afaceri agricole
După configurarea inițială, este timpul să vă gândiți la modul în care vă veți dezvolta afacerea. Această secțiune va trece în revistă unele dintre cele mai bune modalități de a vă promova și extinde compania agricolă.
Indiferent de tehnica pe care o alegeți pentru a vă promova afacerea agricolă, păstrați publicul țintă – clienții pe care doriți să îi atrageți – în prim-planul procesului de luare a deciziilor.
Site web
Veți avea nevoie de un site web pentru ca oamenii să poată localiza cu ușurință informații despre ferma dvs. online, precum și un loc unde să canalizați traficul de la postările din social media.
Site-ul dvs. ar trebui să includă informații vitale despre ferma dvs., cum ar fi informațiile de contact, precum și informații despre membrii echipei dvs. și despre produse.
Pentru început, ați putea dori să utilizați un constructor de site-uri web pentru a vă proiecta propriul site web. Atunci când compania dumneavoastră se dezvoltă și cerințele site-ului dvs. devin mai sofisticate, este posibil să aveți nevoie să angajați un dezvoltator web profesionist (de exemplu, un formular de rezervare pentru vizitele la fermă sau un magazin de comerț electronic pentru a vă vinde articolele).
Evenimente din industrie
Expozițiile comerciale, întâlnirile organizaționale și evenimentele de networking sunt toate locuri bune pentru comercializarea fermei dumneavoastră.
Prin stabilirea de contacte cu alți invitați la aceste evenimente, vă puteți crea o rețea de profesioniști din industria agricolă și de alte persoane care lucrează în domenii similare. Aduceți o multitudine de cărți de vizită!
Marketing tradițional
În timp ce prezența pe internet este esențială, marketingul tradițional nu trebuie neglijat. Iată câteva tactici de marketing offline pentru ferma dumneavoastră:
Broșurile și pliantele, de exemplu, ar putea fi distribuite în sălile comunității și în alte locuri publice.
Pentru a vă promova ferma, plasați anunțuri în ziarele locale sau regionale, reviste și publicații comerciale.
Radio – Creați o reclamă pentru a vă comercializa ferma la posturile de radio și emisiunile care sunt relevante pentru publicul dumneavoastră țintă, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unei agenții. Acest lucru ar putea fi deosebit de util pentru a ajunge la clienții din zonele îndepărtate care nu se pot conecta la internet din cauza calității slabe a semnalului.
Cum să vă extindeți afacerea agricolă
În viitor, ați putea lua în considerare posibilitatea de a vă lărgi orizonturile pentru a vă extinde afacerea agricolă. Câteva exemple sunt furnizate mai jos:
- Înființați un magazin agricol
- Oferiți cazare, cum ar fi un bed and breakfast sau un camping.
- Printre culturile alimentare necomestibile care pot fi cultivate se numără florile și inul.
- Este o idee excelentă să creșteți capre, iepuri, oi sau alpaca pentru lâna lor.
Verificați dacă ferma dvs. se poate diversifica, îndeplinindu-și în același timp funcția principală. Verificați pentru a determina dacă există noi reguli sau reglementări care vor fi relevante pentru noua producție pe care o preconizați.
Care sunt următorii pași?
Ați învățat cum are loc începerea unei afaceri agricole, inclusiv ce cursuri de formare și reguli va trebui să finalizați și să urmați, precum și unele dintre costurile și veniturile potențiale.
Agricultura este o afacere extrem de plină de satisfacții pentru a începe. Este o muncă grea și va necesita multă automotivare, precum și aport fizic și mental. Nu uitați, culegeți ceea ce semănați.
Dacă nu dispuneți de capitalul necesar pentru a vă începe afacerea agricolă, vă sugerăm să vă uitați la împrumuturile de afaceri disponibile de la diverse bănci, programe guvernamentale și companii private, merită să le cercetați pe fiecare în parte înainte de a lua o decizie finală.