Pandemia globală a stabilit un nou precedent în ceea ce privește incertitudinea, instabilitatea, perturbarea și schimbarea. Întreprinderile de pretutindeni încă se adaptează la ritmul schimbărilor. De la o criză debordantă de epuizare și de conectare la bugete tot mai restrânse, inflație în creștere și concedieri iminente, forța de muncă globală se confruntă cu o serie de complexități și probleme. Înainte de 2020, organizațiile s-ar fi putut pregăti pentru impact, dar au navigat în siguranță înapoi pe curs. Dar acum, schimbarea este una dintre singurele constante pe care organizațiile se pot baza. Pe prăpastia incertitudinii economice continue, mareele au crescut, valurile se ridică, iar vânturile cu forță de vijelie aruncă încărcătura prețioasă. Un coaching sau, mai degrabă, o cultură a coaching-ului la toate nivelurile unei organizații este modul în care vă ajutați echipa și organizația să ajungă în siguranță la țărm. Construirea acestei culturi în organizația dvs. este o investiție cheie – una care creează angajați plini de resurse care sunt pregătiți indiferent dacă un tsunami de incertitudine lovește sau nu.
Dotați-i pe toți cu o busolă a culturii de coaching, astfel încât echipa dvs. să poată vâsli în aceeași direcție.
O resursă solidă pentru a construi reziliența – mai ales atunci când vremurile sunt grele
Cultura de coaching este o combinație a două instrumente organizaționale puternice. În primul rând, există coaching-ul, care este o practică dedicată în care indivizii își descoperă punctele forte și își dezvoltă reziliența folosind tehnici dovedite de științe comportamentale. În al doilea rând, există cultura, care reprezintă un cadru în cascadă în care liderii echipați cu mentalități cheie modelează comportamente de succes și conduc performanța organizațională.
A sta pe loc până când economia se va redresa nu este pur și simplu o opțiune pentru organizațiile cu viziune de viitor. Într-adevăr, companiile care sprijină, perfecționează și echipează angajații în perioadele bune vor fi cele care vor prospera atunci când vor apărea provocările. Investiția în dezvoltarea unei culturi puternice de coaching nu este doar un avantaj competitiv; este un imperativ de afaceri. Cultura de coaching este infrastructura de care organizațiile au nevoie pentru a construi lideri și angajați adaptabili, inovatori și orientați spre viitor, care pot prospera în vremurile bune și pot depăși anotimpurile dificile.
Cultura de coaching este adesea antidotul pentru lipsa de conexiune, nemulțumirea angajaților și lipsa de apartenență, toți factori cheie care îi determină pe angajați să reacționeze negativ la incertitudine.
Angajații cu un nivel mai scăzut de apartenență au o intenție cu 313% mai mare de a demisiona și sunt cu 176% mai predispuși să își caute serios un alt loc de muncă.
Persoanele cu un nivel scăzut de apartenență își duc la bun sfârșit plecările – și își părăsesc locul de muncă cu 39% mai des.
Pentru a reține, încuraja și susține angajații în perioada de recesiune economică și alte provocări legate de forța de muncă, angajatorii trebuie să fie pregătiți să insufle valori puternice ale culturii de coaching.
Beneficiile unei culturi de coaching
Așadar, de ce ar trebui să investiți în construirea unei culturi de coaching în organizația dumneavoastră?
Creează o schimbare de comportament de durată
Investiția într-o cultură de coaching ca afacere dă roade. Le dă oamenilor posibilitatea de a se sprijini și de a se ajuta unii pe alții, mai degrabă decât de a-i suprasolicita pe liderii de resurse umane și de a se baza pe infrastructura companiei pentru a face acest lucru.
Datele arată că instruirea tradițională, punctuală, nu are putere de durată – angajații uită 75% din ceea ce învață în decurs de trei săptămâni. Știința ne arată că schimbarea durabilă a comportamentului se produce în timp, în bucăți mici.
Este scalabilă – și personalizată în funcție de angajat
Practica se potrivește în fluxul zilelor angajaților și se adresează întregii persoane (mai ales că nu putem să ne compartimentăm complet sinele profesional și cel personal). Coaching-ul oferă o abordare dublă, ajutându-i pe angajați și, în același timp, împuternicind și permițând liderilor de resurse umane să investească în soluții cu rezultate de lungă durată.
În contextul provocărilor în schimbare și al reevaluării priorităților de către companii, angajații trebuie să învețe cum să facă mai mult cu mai puțin, oferindu-li-se în același timp sprijinul de care au nevoie pentru a continua să rămână implicați și fericiți la locul de muncă.
Creează un impact pozitiv în cascadă în întreaga afacere.
Atunci când managerii au posibilitatea de a solicita coaching și de a pune în aplicare sprijinul și resursele bazate pe coaching, acest lucru îi ajută pe contribuabilii individuali, ceea ce, la rândul lor, ajută echipele. Este o investiție care se extinde și sprijină creșterea întregii organizații.
Companiile care au o cultură de coaching ridicată au oameni mai fericiți, mai dedicați și mai implicați, iar echipele lor raportează:
- 26% mai puține conflicte în echipă și 25% mai multă încredere în rezolvarea problemelor de discuție cu colegii;
- 22% mai multă agilitate în răspunsul la noi provocări; și:
- 24% o capacitate mai mare de a genera și aplica soluții noi și utile la provocări dificile.
A fi lipsit de aceste atribute înseamnă a împiedica progresul și a înăbuși creșterea. Fără o cultură de coaching puternică, productivitatea, retenția angajaților și succesul organizațional sunt în pericol.
Pe scurt, vremurile dificile reprezintă o oportunitate incredibilă pentru ca organizațiile să preia conducerea. Accentuarea abilităților comportamentale este neprețuită atunci când resursele sunt limitate sau incerte – în timp ce concurenții speră ca angajații lor să se mențină pe linia de plutire, o investiție într-o cultură puternică de coaching ajută la protejarea organizației dvs. de efectele negative ondulatorii în vremuri de mari provocări.
Așadar, cum construiți o cultură de coaching puternică?
Indiferent unde vă aflați acum, dezvoltarea unei culturi puternice de coaching în organizația dvs. nu numai că este posibilă – este la îndemână cu un angajament adecvat pentru această cauză. Unele intervenții care s-au dovedit a fi de impact sunt:
- Adoptați o mentalitate de creștere. Insuflarea unei mentalități de flexibilitate și a eșecului ca o oportunitate de învățare – mai ales pe fondul schimbărilor constante, înseamnă creștere pentru fiecare angajat din organizația dvs.
- Construiți o mentalitate orientată spre viitor. Încurajați conducerea organizației să abordeze viitorul cu pragmatism și optimism. Persoanele care echilibrează acțiunea optimistă cu pragmatismul chibzuit și creează spațiu pentru a reflecta și a se pregăti pentru rezultatele potențiale tind să aibă mai mult succes, să fie mai pline de speranță și mai puțin stresate decât colegii lor.
- Implementați coaching-ul. Coaching-ul este un instrument puternic pentru a stimula creșterea și progresul organizațional.
- Investiți în sprijinul angajaților. Beneficiile care abordează bunăstarea angajaților, facilitează conexiunile și sprijină construirea unei stări de sănătate mintală nu sunt doar plăcute de avut.
În ciuda anotimpurilor turbulente pe care le traversăm cu toții, companiile au o oportunitate incredibilă de a evolua și de a se dezvolta în organizații care pot rezista dificultăților actuale și pot prospera în viitor.