Începerea unei afaceri în domeniul comerțului este o mișcare interesantă de făcut – și una pe care un număr din ce în ce mai mare de oameni o fac în 2022. Dar începerea unei afaceri implică o serie de costuri de pornire, care sunt în cele din urmă cruciale pentru funcționarea și succesul pe termen lung. Una dintre cele mai mari investiții inițiale pe care va trebui să le faceți este ca să cumperi o furgonetă pentru transport și depozitare.
Chiar dacă cumpărați pentru a începe o afacere, nu este necesar ca furgoneta dvs. să fie nouă și strălucitoare; într-adevăr, o dubă folosită poate fi adesea o alegere mult mai înțeleaptă pentru primul vehicul de afaceri.
Industria automobilelor continuă să se confrunte cu tumultul în ceea ce privește producția, deoarece o criză continuă de lipsă de microcipuri a privat fabricile din întreaga lume de componente esențiale. Ca atare, există o disponibilitate limitată de vehicule noi pe piață, ceea ce duce la o goană pe piața second-hand.
Așa cum a fost întotdeauna cazul, piața mașinilor second-hand din România are o gamă incredibil de largă de vehicule din care se poate alege, dar, având în vedere penuria menționată mai sus în showroom-uri, este în prezent cel mai bun loc pentru această gamă. În loc să așteptați ca o reprezentanță să aibă în stoc tipul de furgonetă pe care îl căutați, puteți găsi o serie de vânzători pe o rază de kilometri în jurul locației dumneavoastră, căutând online anunțuri de mașini de ocazie.
Avantajul major al căutării de furgonete pe piața mașinilor de ocazie constă în costul de achiziție. Vehiculele nou-nouțe se depreciază extrem de rapid, pierzând până la o treime din valoare într-un an de la ieșirea din showroom. Singurul avantaj real al achiziționării unei mașini noi este faptul că știți că sunteți primul proprietar și că aveți un prim an de libertate aproape garantată față de erori mecanice.
Cu excepția cazului în care o furgonetă a fost uzată în primul său an de circulație, diferența funcțională dintre aceasta și un model nou este minimă, ceea ce înseamnă că puteți face economii semnificative imediat. Vehiculele mai vechi sunt, în mod natural, mai predispuse să necesite revizii, fapt care se reflectă în costurile lor reduse. Cu toate acestea, dacă știți ce aveți de făcut, puteți să efectuați singuri întreținerea vehiculului și să reduceți și mai mult costurile.
Având în vedere marea varietate de modele disponibile pe piața second-hand, poate fi ușor să vă lăsați cuprins de căutări fără să vă evaluați mai întâi nevoile. Dar, înainte de a începe să inițiați vizionări, trebuie să vă asigurați că vă uitați la o furgonetă care se potrivește direct scopului său.
De exemplu, în calitate de mecanic mobil, v-ați dori o dubă suficient de mare pentru a împacheta majoritatea uneltelor dvs. și suficient de puternică pentru a transporta încărcături grele. Bugetul este, de asemenea, un aspect esențial, deoarece va trebui să luați în considerare asigurarea mecanicului mobil, precum și alte costuri asociate afacerii.
În calitate de comerciant care oferă servicii de reparații casnice, este posibil să nu aveți nevoie de același spațiu de lucru ca un mecanic sau un inginer; ați putea să vă alegeți o dubă de oraș mai mică pentru a vă depozita uneltele de mână și piesele de schimb. De asemenea, furgonetele de oraș reduc costurile de deplasare, fiind mai eficiente decât omologii lor mai mari – ceea ce vă oferă potențial mai mult buget cu care să vă jucați
Autoturismele din UE au în prezent o vechime medie de 11,8 ani. Lituania și România au cele mai vechi parcuri auto, cu vehicule cu o vechime de aproape 17 ani. Cele mai noi autoturisme pot fi găsite în Luxemburg (6,7 ani).
Vechimea medie a vehiculelor comerciale ușoare din UE este de 11,9 ani. Dintre cele patru mari state membre ale UE piețe, Italia are cel mai vechi parc de furgonete (13,8 ani), urmată îndeaproape de Spania (13,3 ani).