Atunci când vine vorba de recrutare, înțelepciunea convențională la locul de muncă îi spune angajatorului să prețuiască elementele de bază, cum ar fi un CV sau o diplomă, adesea în detrimentul potențialului candidatului. Cele mai bune practici de recrutare, în special în 2021, sunt pline de liste de verificare. Iar unul dintre atributele cel mai des solicitate este o diplomă.
Piața talentelor este un peisaj promițător atunci când întreprinderile știu cum să atragă, să achiziționeze și să cultive cei mai buni candidați disponibili. Dar atunci când o afacere se repliază pe practicile tradiționale de angajare, cum ar fi obligativitatea diplomelor, poate începe să limiteze talentele pe care le are în vizor.
Fie că o întreprindere angajează direct, fie că își externalizează recrutarea, diplomele și alte convenții fac de obicei parte din procesul de selecție. Acest lucru înseamnă că o afacere ar putea pierde ocazia de a întâlni tineri profesioniști talentați, în special pe cei care nu au o diplomă, pur și simplu pentru că procesul de selecție pare prea rigid.
Problema cu cele mai multe procese tradiționale de selecție, indiferent dacă afacerea dvs. le controlează sau nu, este modul în care închide golul de talent pe care îl vedeți. Desigur, depistarea diplomelor din CV-uri este adesea obligatorie, deoarece poate filtra talentele în funcție de ceea ce căutați, atâta timp cât au nivelul educațional potrivit. Dar dacă acest lucru nu este abordat în mod proactiv de către o afacere, atunci, de multe ori, s-ar putea să pierdeți cele mai bune talente pentru că nu știați că există.
Din primul moment în care interacționați cu un candidat – de obicei, atunci când puneți ochii pe CV-ul său – angajatorii ar trebui să se gândească la potrivirea culturală, la competența tehnică și la calitatea persoanei din spatele cuvintelor.
Totul este specific rolului în recrutare, ceea ce înseamnă că abilitățile, experiențele și interesele trebuie să fie relevante pentru rolul disponibil. Însă, prea adesea, CV-urile folosesc același limbaj și bifează căsuțele obișnuite, cum ar fi un candidat care se descrie ca fiind un profesionist “ambițios” sau “pasionat”.
Atunci când o afacere testează pentru a vedea dacă un candidat se potrivește din punct de vedere cultural, aceasta înțelege cum carierele depășesc programul 9-5 și devin mai mult o parte din viața cuiva. O afacere ar trebui să vadă recrutarea ca pe o oportunitate de a investi în oameni, nu doar ca pe un rol vacant.
Întreprinderile acordă adesea prioritate competențelor relevante în procesul de selecție a CV-ului și reiterează acest lucru în etapa interviului. În schimb, noi recunoaștem persoanele care au inteligența potrivită și alte aptitudini care contribuie la un rol. Chiar dacă angajăm pentru aptitudini, schimbăm accentul pentru a ne concentra pe alte puncte forte care ar putea fi la fel de valoroase pentru a reuși în cadrul unui rol. Ar putea fi vorba de modul corect de gândire, o scriere puternică sau analiza datelor.
Cei mai mulți recrutori sunt la mila pieței de talente, limitând pe cine pot angaja la candidații disponibili doar atunci când merg în căutarea lor. De la schimbarea modului în care angajăm, am observat un impact pozitiv asupra afacerii, inclusiv un bazin de talente mai larg și chiar mai multe întâlniri cu profesioniști talentați aspiranți. Fără limitele unui proces de selecție rigid, putem vedea mai mulți oameni și o mai mare diversitate de competențe și experiențe oferite, captând adesea oameni care au urmat o cale mai puțin convențională pentru a ajunge unde sunt.
Angajarea în mod diferit permite unei întreprinderi să se dezvolte prin investirea în persoanele și competențele potrivite pentru organizația lor, adesea atunci când piața pare supraaglomerată. Atunci când piața talentelor se străduiește să răspundă în mod eficient la solicitările de recrutare, abordarea pieței cu o abordare “mereu activă” ajută la găsirea persoanelor potrivite fără a aștepta ca rolul potrivit să le atragă atenția.
Atunci când o întreprindere angajează în mod diferit – fie că face o selecție a tinerilor profesioniști fără diplome sau testează potrivirea culturală – elimină barierele tradiționale și lărgește sfera de acțiune a talentelor care pot aplica și deveni parte a afacerii dumneavoastră. Atunci când dispar barierele care îi împiedică pe majoritatea celorlalți angajatori să vadă întregul spectru de talente disponibile, singurul lucru care îl reține pe un candidat este el însuși.
Cele mai multe locuri de muncă au un bagaj de așteptări, în timp ce alți recrutori încearcă doar să obțină tot ce este mai bun din ceea ce este disponibil. Desigur, angajarea este subiectivă pentru o afacere și pentru nevoile și obiectivele sale existente. Dar recrutarea poate cădea prea des în riscul de a deveni rigidă și formală, ceea ce nu surprinde întotdeauna cel mai bun ton.
În schimb, a fi amabil, deschis și interesat vă poate ajuta să vedeți talentul așa cum este el cu adevărat. Când vă scuturați de gândirea convențională, puteți în sfârșit să angajați ceea ce afacerea dvs. dorește și are nevoie.