Companiile din toate industriile sunt angajate într-un război pentru talentele globale. Un război declanșat de noile oportunități cauzate de munca la distanță sau hibridă și de dezamăgirea tot mai mare față de practicile de angajare tradiționale, părtinitoare. Toate acestea cauzează pierderi în ceea ce privește retenția scăzută a angajaților și ratele ridicate de angajări greșite. Acest lucru înseamnă că echipele de resurse umane din întreaga lume sunt angajate într-o bătălie zilnică atragerea și păstrarea talentelor de top la locul de muncă. De asemenea, trebuie să se asigure că angajații sunt potriviți pentru rolurile lor și să îi gestioneze eficient odată ce sunt angajați.
Dar poate fi greu să devansezi concurenții – și să accesezi talentele cu seturile de competențe potrivite – atunci când concurezi pe viteză și capacitate de reacție în timpul angajării. Ca să nu mai vorbim de încercarea de a înțelege potențialul și valoarea adăugată a unui candidat din CV-uri limitate și bidimensionale.
Angajarea bazată pe abilități este arma dvs. secretă pentru a echilibra terenul de joc. Vă ajută să găsiți cele mai bune persoane pentru postul respectiv, mai degrabă decât să vă concentrați pe relații, educație sau experiență anterioară.
Războiul talentelor este bătălia continuă în care se angajează companiile pentru a atrage, recruta și reține cele mai bune talente globale pentru afacerea și poziția lor.
Numai în lumea tehnologiei, în 2021, 61% dintre managerii de resurse umane au fost de acord că găsirea de candidați calificați a fost cea mai mare provocare pentru ei, iar 25% dintre aceștia se luptă să se diferențieze de alte companii.
Fie că este vorba de un război pentru talentele din domeniul tehnologiei sau de orice alt tip de talent, este dificil pentru echipele și managerii de resurse umane să ajungă în fața celor mai potriviți profesioniști și să le evalueze cu exactitate abilitățile și valoarea. Ca să nu mai vorbim, să devanseze alte companii în ceea ce privește receptivitatea, viteza și transparența angajărilor.
Care sunt costurile eșecului de a nu reuși să atragă și să păstreze talentele?
Eșecul de a atrage și de a păstra războinicii potriviți vă poate costa scump în luptă. Prin aceasta ne referim la faptul că vă pierdeți avantajul competitiv și capacitatea de a crește și de a vă extinde în mod durabil.
Iar angajarea nu este singura tactică de care aveți nevoie pentru a câștiga războiul. Nu numai că este potențial mai ieftin să păstrezi, să perfecționezi și să promovezi talentele la nivel intern, dar există, de asemenea, consecințele impactului unei rotații ridicate a angajaților asupra performanței organizaționale și a moralului echipei atunci când nu reușești să păstrezi talentele.
Atunci când angajații cad în jurul tău ca niște cavaleri uciși pe câmpul de luptă, este greu să menții o cultură de companie stabilă și să asiguri fericirea și succesul angajaților. De asemenea, este mai dificil să rămâneți competitiv în timpul angajărilor dacă vă chinuiți să găsiți și să intervievați candidații potriviți și să vă bazați evaluările pe o înțelegere holistică a fiecăruia.
Cine este cel mai expus riscului de a pierde războiul talentelor?
Deși întreprinderile dintr-o serie de industrii se luptă să găsească și să păstreze cele mai bune talente după Covid-19, anumite industrii bazate pe cunoaștere au primit o lovitură mai dură.
Companiile din toate aceste industrii suferă din cauza lipsei de profesioniști calificați. Deoarece există o cerere mai mare de talente decât de lucrători, persoanele calificate aflate în căutarea unui loc de muncă sunt ca niște săbii de angajat: sunt avantajate atunci când își caută locul de muncă și compania potrivită. Așadar, dacă activați într-una dintre aceste industrii, trebuie să faceți mai mult pentru a cuceri candidații.
Strategii pentru a câștiga războiul talentelor
Pentru a câștiga războiul talentelor, trebuie să vă diferențiați afacerea de cea a competitorilor prin alinierea procesului de angajare la seturile de competențe pe care doriți să le atrageți. De asemenea, este esențial să înțelegeți în profunzime valoarea adăugată a candidatului pentru organizația dvs. și să asigurați un proces de interviu corect și lipsit de prejudecăți.
Acest lucru începe cu adoptarea unei mentalități care acordă prioritate talentelor și utilizarea unor metode obiective pentru a vă asigura că candidații au competențele potrivite pentru rol înainte de a începe interviurile.
Haideți să explorăm câteva modalități prin care puteți face acest lucru.
Angajarea bazată pe competențe
Angajarea bazată pe competențe este arma ta secretă în războiul talentelor. Este o nouă abordare de recrutare, mai obiectivă și mai echitabilă, care ajută la verificarea abilităților candidaților în primele etape ale angajării. Ajută la evaluarea valorii adăugate a unui candidat pentru organizația dvs. prin evaluări susținute științific, care reflectă scenarii la locul de muncă sau prezintă teste bazate pe competențe.
Testele specifice rolului măsoară abilitățile soft și hard, cum ar fi capacitatea de a vorbi limbi străine și abilitățile legate de programare, comunicare, leadership și multe altele. În schimb, sarcinile sau misiunile pot implica solicitarea candidaților de a prezenta o mostră de muncă sau de a finaliza un proiect pentru acasă. Acest lucru vă permite să evaluați capacitatea lor de a gestiona situații specifice rolului.
De asemenea, ajutându-vă să evaluați și să recrutați cei mai potriviți și mai calificați candidați pentru fiecare poziție, această metodă vă oferă mai mult timp pentru a vă concentra pe optimizarea experienței de recrutare și de integrare. Astfel, se reduce numărul de pași pe care un candidat trebuie să îi parcurgă pe parcursul procesului de angajare, astfel încât este mai probabil ca acesta să rămână interesat de brandul și oferta dvs.
Angajarea bazată pe competențe nu numai că are un impact pozitiv asupra calității și consecvenței forței de muncă, dar încurajează mai mulți candidați să aplice – și să rămână – în noile lor roluri.
Acest lucru se datorează faptului că angajarea bazată pe competențe le oferă candidaților o idee mai bună despre cerințele rolului pentru care candidează. De asemenea, le oferă posibilitatea de a vedea cât de bine se potrivesc pentru rolul respectiv și dacă acesta se aliniază cu obiectivele lor profesionale.
Între timp, le oferă angajatorilor și managerilor de angajare posibilitatea de a înțelege cultura adăugată în candidați și cât de motivați sunt aceștia să se alăture companiei pentru o mai bună aliniere pe termen lung. Angajarea pentru adăugarea de cultură, mai degrabă decât pentru potrivire culturală, înseamnă că noii membri ai echipei aduc la masa de lucru noi abilități, medii, personalități etc., ceea ce evită crearea de echipe omogene.
Este interesant faptul că raportul nostru arată că 69,3% dintre bărbații angajați prin testarea bazată pe competențe erau fericiți în rolul lor actual, în timp ce 76,2% dintre femeile angajate prin intermediul angajării bazate pe competențe erau fericite. Acest lucru înseamnă că angajarea bazată pe competențe poate fi benefică pentru femei la locul de muncă prin alinierea mai bună a abilităților și punctelor lor forte cu poziția lor ideală.
Creați un proces de angajare simplificat
Cu cât procesul de angajare este mai lung și mai complicat pentru afacerea dvs., cu atât este mai puțin probabil ca candidații să îl finalizeze și să rămână investiți în brandul și poziția dvs. Mai ales dacă aceștia susțin în mod activ interviuri pentru alte poziții cu un timp de răspuns mai rapid.
De asemenea, este important să fiți ultra-comunicativ și receptiv cu candidații la cerere în timpul intervalelor de interviuri și să transmiteți personal respingerile. O greșeală de programare sau de comunicare poate da organizației dvs. o reputație proastă și poate descuraja alți candidați să aplice.
Acordați prioritate învățării și dezvoltării continue
După cum am menționat mai devreme, este adesea mai rentabil să vă instruiți și să vă păstrați angajații actuali decât să angajați alții noi. Așadar, este important să oferiți talentelor oportunități de a avansa în carieră și de a-și extinde abilitățile și să faceți cunoscut acest lucru în timpul procesului de angajare.
Transmiterea către noii angajați sau candidați a faptului că organizația dvs. apreciază creșterea și mobilitatea lor ascendentă înseamnă că aceștia vor dori să rămână mai mult timp și se pot imagina mai bine crescând alături de brandul dvs. și rămânând loiali acestuia.
Creșterea și recalificarea pot fi la fel de simple ca un program de mentorat sau de observare a locurilor de muncă de către cei mai înalți din cadrul organizației.
Puneți în valoare cultura companiei dvs.
Pentru a atrage și reține talentele de top, trebuie să prezentați o cultură de companie aliniată care să reflecte cu acuratețe valorile dumneavoastră. Mai ales dacă luăm în considerare faptul că aproape 70% dintre americani apreciază cultura companiei și beneficiile profesionale mai mult decât salariul.
O modalitate prin care puteți face acest lucru este să folosiți angajarea bazată pe competențe pentru a vă dezvolta cultura companiei și a atrage talente mai bune.
Evidențiați persoanele cu performanțe de top
Jucătorii de nota 10 doresc să lucreze pentru cei mai performanți din orice organizație. Așadar, cu cât atragi și recrutezi talente mai bune, cu atât vei atrage mai multe talente de top. Este o buclă de feedback pozitiv.
Puneți în evidență performerii de top din organizația dvs. și realizările lor pe rețelele de socializare ale companiei dvs. sau pe LinkedIn, pe blog, pe site-ul web și în cadrul canalelor de comunicare ale companiei. Acest lucru va contribui la creșterea rețelei dvs. de candidați interesați care doresc să lucreze cu cei mai buni.
Distingerea celor mai buni performeri devine ușoară atunci când creați o conductă de talente bazată pe identificarea persoanelor cu cele mai bune abilități în raport cu calificările și experiența.
Dar calitatea talentelor pe care le atrageți și le păstrați reflectă calitatea proceselor de angajare – și capacitatea dvs. de a rămâne competitiv. Așa că nu vă puteți permite să îi lăsați să ruginească sau să rămână în urmă.
Concentrându-vă pe competențe, îmbunătățiți calitatea angajărilor, creșteți eficiența și performanța și promovați egalitatea de șanse. Acest lucru are ca rezultat echipe mai fericite, mai diverse și mai eficiente, precum și o cultură de companie care prioritizează învățarea. Ca să nu mai vorbim de performeri de top de care puteți fi mândri. Toate acestea au un efect pozitiv asupra capacității dvs. de a atrage și de a păstra talentele de top.