Tehnologia apare și dispare și, aparent, la fel și competențele profesionale esențiale. 58% din forța de muncă va avea nevoie de noi competențe pentru a-și îndeplini cu succes sarcinile actuale. Impulsionate de progresele tehnologice și stimulate și mai mult de înghețarea angajărilor și de schimbările modelului de afaceri din cauza pandemiei, multe companii se văd acum nevoite să acopere și să identifice lacunele de competențe ale forței de muncă actuale. În centrul atenției se află învățarea și dezvoltarea, ca să perfecționați angajații și a-i ajuta să se dezvolte în cadrul companiei tale în 2023.
Cum să vă perfecționați forța de muncă într-un mod repetabil
este esențial în lumea modernă a afacerilor. Schimbarea este singura constantă atunci când vine vorba de procese de afaceri, tehnologii și obiective organizaționale. Pentru a rămâne competitivă pe o piață în ritm rapid, compania dumneavoastră – și forța dumneavoastră de muncă – trebuie să fie echipată pentru a se adapta la schimbările rapide.
Folosind această abordare în șase pași, veți avea toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a concepe și implementa un program eficient de perfecționare în cadrul organizației dumneavoastră.
Puneți la punct infrastructura globală de perfecționare
Așa cum am prezentat în primul nostru articol despre programul de formare de perfecționare, trebuie mai întâi să aveți infrastructura adecvată înainte de a începe să vă perfecționați forța de muncă.
La fel ca și construirea unei case, nu este înțelept să încercați să avansați cu un program de formare fără a construi fundația adecvată. Pașii pe care trebuie să îi urmați înainte de a concepe programul de formare sunt următorii:
Înțelegeți direcția în care se îndreaptă compania dvs.
Discutați obiectivele organizaționale la scară largă cu părțile interesate importante din organizația dumneavoastră. Eforturile dvs. de perfecționare ar trebui să fie concepute cu scopul final de a ajuta setul de competențe al forței de muncă să se alinieze cu obiectivele pe termen lung ale companiei dvs.
Determinați personalul necesar și competențele necesare
Cu o înțelegere a obiectivelor organizației dvs. în mână, următorul pas este să determinați de ce abilități și de ce capital uman va avea nevoie compania dvs. pentru a îndeplini aceste obiective.
Identificați nivelurile de competențe ale angajaților actuali și lacunele de competențe
Efectuați o analiză a greșelilor de competențe pentru a determina care dintre competențele cheie prezentate în etapa de mai sus lipsesc din forța dumneavoastră de muncă. De asemenea, veți utiliza datele analizei lacunelor de competențe ca informații de bază pentru fiecare angajat, ceea ce vă va permite să creați planuri de dezvoltare individualizate.
Determinați parametrii de succes și KPI pentru programul dvs. de perfecționare
Cum va ști conducerea organizației dvs. dacă programul dvs. de upskilling a fost un succes? Stabiliți parametrii pe care intenționați să îi urmăriți înainte de a începe, permițându-vă să vă faceți abordarea de perfecționare mai bine direcționată.
Odată ce ați finalizat aceste elemente, sunteți gata să intrați în detaliile esențiale ale perfecționării forței de muncă.
Identificați instrumentele și metodele de perfecționare pe care le veți utiliza
După ce ați pus bazele programului dvs., următorul pas este să determinați metodele și instrumentele de formare pe care le veți utiliza pentru eforturile de perfecționare.
De asemenea, veți dori să utilizați abordări diferite pentru diferite etape ale procesului de învățare. Pentru a obține un transfer maxim al formării și pentru a crea o învățare care să se lipească, va trebui să folosiți o combinație de dobândire și aplicare a cunoștințelor.
Metodele utile pentru dobândirea cunoștințelor includ:
- Seminare
- Prezentări PowerPoint
- Conținutul video
Pentru aplicarea cunoștințelor, veți dori să utilizați:
- Simulări gata de utilizare
- Simulări personalizate
- Simulări primite
- Microsimulări
- Formare la locul de muncă
Atunci când folosiți formarea prin simulare, le permiteți cursanților dvs. să își testeze abilitățile nou dobândite într-un mediu controlat, din lumea reală. În plus, obțineți date care pot fi raportate și informații valoroase despre performanță la final.
Întâlniți-vă cu angajații pentru a le identifica obiectivele
După ce ați rezolvat toate aspectele logistice, este timpul să începeți să implementați programul de instruire. Dar stați puțin: Nu este încă timpul să programați seminarii și să creați PowerPoints.
Înainte de a începe partea de instruire a eforturilor de perfecționare, trebuie să vă întâlniți cu angajații afectați. Întâlniți-vă unul câte unul cu toți angajații care participă la program. Profitați de această ocazie pentru a crea o conștientizare de sine la fiecare angajat prin împărtășirea rezultatelor evaluării lacunelor de competențe. Discutați despre punctele lor slabe în ceea ce privește competențele tehnice la locul de muncă într-o manieră orientată spre soluții.
Implicarea angajaților încă de la începutul procesului contribuie la asigurarea faptului că aceștia aderă la inițiativa de formare.
Angajații investiți vor fi mai implicați în sesiunile de formare.
Angajații de la sol pot împărtăși perspective la care nu v-ați gândit atunci când se simt susținuți și încurajați să facă acest lucru.
De asemenea, veți dori să aveți o discuție sinceră și transparentă cu privire la planul de perfecționare cu fiecare angajat. Determinați obiectivele lor profesionale viitoare și ajutați-i să vadă cum perfecționarea pe care o oferiți îi poate ajuta să le atingă.
Dacă în timpul acestui proces observați angajați care se remarcă, cu potențial ridicat, este posibil să doriți să lucrați cu aceste persoane pentru a crea planuri de dezvoltare personalizate.
Determinați prioritățile de perfecționare
Sunt șanse ca primele câteva etape ale procesului de perfecționare să fi dezvăluit mai multe oportunități de perfecționare în organizația dvs. Pasul următor al perfecționării forței de muncă este prioritizarea acestor oportunități.
Care oportunități de perfecționare sunt cele mai urgente?
Oricât de mult v-ați dori să ajutați fiecare rol și angajat deodată, acest lucru s-ar putea să nu fie posibil. Cel mai bun mod de acțiune este să o luați mai încet și să vă gândiți care angajați ar aduce cele mai mari beneficii organizației după perfecționarea profesională?
Împărțiți lista angajaților care au nevoie de perfecționare pe niveluri și finalizați eforturile de perfecționare în etape. Nu sunteți sigur ce roluri și ce lucrători ar trebui să perfecționați în prima fază?
Pentru a accelera procesul și pentru a parcurge fazele mai rapid, poate doriți să luați în considerare utilizarea formării prin simulare de afaceri în eforturile dumneavoastră.
Creați planuri de perfecționare pentru angajații țintă
După ce v-ați stabilit fazele, sunteți gata să creați planuri de perfecționare pentru fiecare fază de angajați care învață să se dezvolte. Programul dvs. de perfecționare ar trebui să aibă o limită consecventă care să includă diferite tipuri de formare, cum ar fi sesiuni de clasă, prânzuri și învățături, întâlniri individuale cu mentori și simulări.
Câteva elemente adesea uitate pe care veți dori să le includeți în planurile dvs. de perfecționare sunt:
- Informarea: După o sesiune de formare, asigurați-vă că vă acordați timp pentru a face o informare cu angajații dumneavoastră. Folosiți sesiunea pentru a consolida mesajele cheie și pentru a le oferi angajaților pași acționabili pentru a aplica materialul învățat în timpul activității lor zilnice.
- Feedback-ul angajaților: Asigurați-vă că solicitați feedback din partea lor pe tot parcursul programului de perfecționare. Feedback-ul pe care îl primiți de la angajați vă poate ajuta să vă îmbunătățiți eforturile de perfecționare, făcând formarea mai eficientă cu fiecare fază sau inițiativă.
- Verificări: Verificați angajații în mod regulat (de ex. lunar, trimestrial sau săptămânal). Folosiți aceste întâlniri ca oportunități de a stabili progresul angajatului și de a avea o discuție deschisă despre experiența acestuia în cadrul programului de perfecționare.
În cele din urmă, veți dori să vă asigurați că puneți la dispoziția angajaților o resursă prin care aceștia pot accesa cu ușurință programul de formare, materialele, obiectivele și progresul lor. Le puteți oferi angajaților acces la aceste informații printr-un dosar fizic sau un tablou digital.
Vă concentrați asupra perfecționării competențelor de comunicare scrisă. Puteți începe cu o sesiune de o oră în oficiul tău care să sublinieze cea mai bună modalitate de a trimite un e-mail profesional și eficient. Imediat după sesiunea de clasă, le oferiți angajaților o simulare pentru a-i ajuta să aplice lecțiile pe care tocmai le-au învățat într-un cadru controlat, în lumea reală a e-mailurilor.
Câteva zile mai târziu, programați o simulare de microînvățare de urmărire, permițându-le angajaților dvs. să își testeze din nou abilitățile și permițându-vă să vedeți cât de multe cunoștințe au reținut. Urmați microsimularea cu o sesiune de informare, explicând punctele cheie din sesiunea de formare prin e-mail și solicitând feedback-ul angajaților.