Pe scurt, pentru a începe o afacere cu peleți din lemn, trebuie să aveți o aprovizionare stabilă cu materiale din biomasă, trebuie să dețineți sau să închiriați un loc suficient pentru a construi un atelier de peleți din lemn și aveți nevoie de un set complet de echipamente de producție de peleți din lemn. În plus, trebuie să țineți cont de consumul de energie electrică, de costul forței de muncă și de costul transportului.
Surse de materii prime
Dacă sunteți proprietarul unei ferme, aveți acces ușor la deșeuri agricole abundente, cum ar fi paie de recoltă, coji de orez, iarbă, fân, tulpini de bumbac, tulpini de porumb etc. Iar dacă gestionați o pădure, puteți obține cu ușurință frunze, crengi, scoarțe, bambus și alte deșeuri de lemn. Dacă gestionați o fabrică de prelucrare a lemnului, o fabrică de mobilă sau o fabrică de cherestea, veți avea mult rumeguș, praf de lemn, rumeguș, așchii de lemn etc.
De asemenea, puteți cumpăra materiale din biomasă de la fabricile și uzinele menționate mai sus. În acest sens, trebuie să țineți cont de costurile de transport. Ar fi bine să alegeți locația din apropierea sursei de materiale din biomasă.
Clădirea atelierului
Atelierul ar trebui să fie suficient de mare pentru a depozita materiile prime și pentru a deține echipamente de fabricare a peleților din lemn. Pentru a asigura o producție continuă, ar trebui să depuneți materii prime cel puțin pentru 15 zile de producție. Depozitul de materii prime ar trebui să aibă plafoane și măsuri de carantină pentru a preveni ploaia, tunetele, vântul și incendiile.
Dimensiunea atelierului este determinată de proiectarea fabricii de peleți din lemn. În funcție de diferite capacități de producție și echipamente, ocuparea terenului variază foarte mult. Ar fi bine să consultați reprezentanții de vânzări pentru sfaturi specifice.
După confirmarea dimensiunii atelierului, puteți alege locația. Pentru a profita din plin de avantajele regionale, trebuie să luați în considerare chiria, prețul energiei electrice și al apei, politica locală, distanța față de materiile prime și piețe.
Echipamente de sfărâmare
Echipamentul de concasare servește la zdrobirea materiilor prime în dimensiuni mici. Acesta include moara cu ciocane, pulverizatorul de lemn, mașina de mărunțit cu discuri și mașina de mărunțit cu tambur. Pentru materiale fine, cum ar fi rumegușul și pulberea de lemn, acest proces nu este necesar. Dacă dimensiunea materiilor prime este sub 30 mm, puteți utiliza direct mori cu ciocane sau pulverizatoare de lemn pentru a reduce dimensiunea la 3-5 mm. Dacă dimensiunea materiilor prime este mai mare de 30 mm, trebuie să le zdrobiți în așchii cu ajutorul unor tocătoare cu discuri sau tocătoare cu tambur.
Echipament de transport
Pentru a transmite materiile prime zdrobite către următorul echipament, avem nevoie de un transportor cu șurub. În plus, transportorul cu raclete este utilizat pentru a transmite peleții de lemn produși. Transportoarele servesc ca piesă de legătură între diferite echipamente de prelucrare.
Mașină de uscare
Materiile prime pentru fabricarea peleților din lemn trebuie să aibă un conținut de umiditate cuprins între 15% și 20%. Uscătorul cu tambur are dimensiuni mari, automatizare ridicată și eficiență ridicată, în timp ce uscătorul cu flux de aer are costuri reduse, dimensiuni mici și efecte bune de uscare.
Mașină pentru peleți de lemn
Mașina de peletizare poate transforma materialele din biomasă în peleți de lemn. În general, are 2 tipuri. Laminorul de peleți cu matriță plată are dimensiuni mici, greutate redusă, costuri mici, dar producția este de obicei sub 1 tonă/oră. Mașina de peleți cu matriță inelară este potrivită pentru producția la scară largă, cu dimensiuni mari și costuri ridicate. Dar, datorită eficienței ridicate a mașinilor de peleți cu matriță inelară, costul unitar de producție și consumul de energie este relativ scăzut.
Răcitor de peleți
Peletele nou produse de mașina de peleți din lemn sunt fierbinți. Un răcitor de peleți cu contracurent poate răci peleții de lemn până la temperatura camerei și le poate crește duritatea și reduce conținutul de umiditate. Acesta este un proces necesar pentru ambalarea în saci.
Mașină de ambalat peleți
Peleții de lemn trebuie să fie ambalați în saci, depozitați sau transportați la clienți. Mașina de ambalat peleți poate realiza ambalarea cantitativă în mod automat. Aceasta are funcția de cântărire, ambalare, transmitere și cusut. Ar fi bine să alegeți saci rezistenți la apă, pentru că peleții de lemn vor fi inutili odată ce se umezesc.
Depozitarea
Uneori, peleții de lemn sunt depozitați și transportați în vrac. Acestea sunt transmise la silozuri prin benzi transportoare și lifturi și sunt transportate la clienți cu camioane. În acest caz, trebuie să construiți un siloz din oțel pentru a depozita peleții de lemn.
Costuri de exploatare
Pe lângă costul materiilor prime, al atelierului și al echipamentelor, trebuie să luați în considerare costul de operare, inclusiv consumul de energie, întreținerea echipamentelor, depozitarea și transportul, costul forței de muncă, politicile locale etc. În general, cu cât capacitatea de producție este mai mare, cu atât costul unitar este mai mic și beneficiile de scară sunt mai mari.
Stabiliți piața țintă
În cele din urmă, ar trebui să stabiliți piața țintă și să faceți o cercetare de piață amănunțită. Europa este principala piață de peleți din lemn, în timp ce piața coreeană și cea japoneză sunt în creștere. Peletele de lemn sunt utilizate de obicei în sobe de încălzire a locuințelor și în generarea de energie din biomasă.
Piața internă a peleților din lemn este afectată de prețul petrolului, al gazului și de temperatura de iarnă, în timp ce piața industrială a peleților din lemn este influențată de politica de protecție a mediului.