Cultivarea comercială a muștarului nu este o idee nouă de afaceri. Oamenii fac afaceri de producție de muștar pentru a face bani din cele mai vechi timpuri. Este o afacere foarte ușoară pentru oricine are puțină experiență în agricultură. Semințele de muștar și plantele sunt folosite în multe scopuri diferite. Măcinarea și amestecarea semințelor cu apă, oțet sau alte lichide creează condimentul galben cunoscut sub numele de muștar preparat. Uleiul de muștar disponibil pe piață este obținut prin presarea semințelor. Frunzele plantelor de muștar sunt, de asemenea, comestibile și pot fi consumate sub formă de frunze de muștar.
Cu toate acestea, începerea cultivării comerciale a muștarului este foarte ușoară și puteți începe această afacere chiar dacă sunteți un începător. Este o cultură de scurtă durată, dar profitul este bun.
Utilizări ale muștarului
Semințele, plantele și frunzele de muștar au multe utilizări diferite. Semințele de muștar și uleiul său sunt folosite în scop culinar. Frunzele tinere sunt folosite în scop legumicol. Turta sa de ulei este folosită pentru hrănirea vitelor.
Avantajele afacerii de cultivare a muștarului
La fel ca multe alte afaceri agricole comerciale, și cultivarea muștarului are numeroase avantaje. Producția comercială este profitabilă și oricine poate face această afacere. Cu toate acestea, aici încercăm să enumerăm cele mai importante avantaje ale afacerii comerciale de cultivare a muștarului.
- Începerea unei afaceri comerciale de cultivare a muștarului este foarte ușoară și simplă. Oricine poate începe această afacere cu puțină experiență.
- Este o afacere foarte bună pentru începători. Puteți începe cu ușurință această afacere dacă sunteți un începător.
- Cultivarea muștarului la scară mare sau comercială este o afacere foarte veche și bine stabilită.
- Mulți oameni fac deja această afacere pentru a face bani. Deci, nu trebuie să vă faceți prea multe griji cu privire la începerea și operarea acestei afaceri.
- Plantele de muștar cresc foarte repede și sunt foarte puternice și rezistente.
- Plantele de muștar necesită, în general, mai puțină îngrijire și alte tipuri de gestionare. Așadar, costurile cu forța de muncă vor fi mai mici.
- Atât cererea, cât și valoarea muștarului și a produselor sale sunt mari pe piață. Deci, profiturile vor fi, de asemenea, bune din afacerea comercială de producție de muștar.
- Comercializarea muștarului și a tuturor produselor sale este foarte ușoară, deoarece toate produsele au o cerere și o valoare foarte bune.
- De asemenea, puteți începe să cultivați muștar în grădina de acasă pentru consumul familiei.
- Producția comercială de muștar este profitabilă.
- Deci, poate fi o sursă de locuri de muncă foarte bună pentru oameni. În special, pentru persoanele educate, dar șomere.
- Costul de producție al muștarului este relativ mai mic în comparație cu alte afaceri de cultivare a culturilor.
- Plantele de muștar necesită, în general, mai puțină apă. Deci, costurile de irigare vor fi mai mici.
Cum să începeți cultivarea muștarului
Începerea unei afaceri comerciale de cultivare a muștarului este foarte ușoară și simplă. Este la fel ca orice altă afacere de cultivare a culturilor.
Aici încercăm să descriem totul despre cum să începem și să operăm o afacere de succes cu cultivarea muștarului, de la plantare, îngrijire până la recoltare și comercializare.
Selectarea amplasamentului
În primul rând, trebuie să selectați o locație foarte bună pentru a vă începe afacerea de cultivare a muștarului. În general, plantele de muștar cresc bine în zonele cu mult soare și cu un sistem de drenaj bun.
Solul ușor spre greu este considerat bun pentru afacerea comercială de cultivare a muștarului.
Pregătiți solul
Pregătirea perfectă a solului este, de asemenea, foarte importantă pentru afacerea comercială de cultivare a muștarului. Semințele de muștar au nevoie de un pat de semințe fin pentru o bună germinare. Aceste plante pot tolera înghețul, așa că au nevoie de un cer senin și fără îngheț.
Alegeți o varietate
Există multe soiuri de muștar local și hibrid din care puteți alege. Puteți alege orice soi în funcție de disponibilitatea acestuia și de capacitatea de producție în zona dumneavoastră. De asemenea, vă puteți consulta cu vreun fermier existent în zona dumneavoastră pentru a avea o recomandare mai bună.
Înmulțire
Înmulțirea plantei de muștar se face prin semințe.
Achiziționați semințe
Semințele de muștar sunt foarte disponibile în întreaga lume. Puteți achiziționa semințele de la oricare dintre cele mai apropiate magazine de aprovizionare cu semințe. De asemenea, puteți lua în considerare posibilitatea de a comanda semințele online.
Plantare
Luna septembrie-octombrie este perioada optimă pentru însămânțarea semințelor de muștar. Deși, momentul semănării semințelor de muștar depinde de cultivarea culturii principale, dacă este cultivată ca cultură intercalată.
Îngrijirea
Cultura de muștar necesită, în general, mai puțină îngrijire și alte tipuri de management. Deși, luarea unor îngrijiri suplimentare va ajuta plantele să crească bine și să producă mai mult. Aici încercăm să descriem procesul obișnuit de îngrijire a plantelor de muștar.
Fertilizare
Încercați să adăugați cât mai multe îngrășăminte organice în timp ce pregătiți solul. Testarea solului este necesară pentru o doză exactă de îngrășăminte.
Irigare
Irigarea înainte de însămânțare este necesară înainte de a semăna semințele pentru cultura de muștar. De asemenea, cultura are nevoie de irigare suplimentară pentru o bună creștere. În general, sunt necesare 3 irigații la un interval de 3 săptămâni după semănat.
Combaterea buruienilor
Controlul buruienilor este, de asemenea, foarte important pentru afacerea comercială de cultivare a muștarului, deoarece buruienile consumă nutrienți din sol.
Dăunători și boli
Afidele, omida păroasă și gândacii pictați sunt dăunătorii comuni ai plantelor de muștar. Bășicile comune ale acestor plante sunt: arsura și rugina albă. Consultați un expert local sau contactați cel mai apropiat birou de extensie agricolă pentru a afla mai multe despre controlul tuturor acestor dăunători și boli.
Recoltarea
Cultura de muștar necesită relativ puțin timp de la plantare până la recoltare. În general, are nevoie de 110 până la 140 de zile pentru a ajunge la maturitate.
Recoltați cultura atunci când păstăile devin galbene și semințele devin tari. Încercați să efectuați recoltarea în orele dimineții pentru a evita pierderile prin sfărâmare.
Tăiați culturile aproape de sol, cu ajutorul unei seceri. După aceea, stivuiți culturile recoltate timp de 7-10 zile. Apoi completați operațiunea de treierat după o uscare corespunzătoare.
După recoltare
Se usucă la soare semințele curățate timp de 4-5 zile sau până când conținutul de umiditate din semințe scade la 8 %. Depozitați semințele în saci sau în coș, după uscarea corespunzătoare a semințelor.
Randament
Este foarte greu de spus numărul exact. Depinde de numeroși factori, cum ar fi soiul, fertilitatea solului, calitatea semințelor, clima etc.
Dar, în medie, vă puteți aștepta la un randament de 400 kg pe hectar. Iar acest număr poate crește până la 1000 kg pe hectar, în condițiile unui soi bun și a unor bune activități de gestionare a fermei.
Marketing
Comercializarea muștarului este foarte ușoară și simplă. Puteți vinde cu ușurință semințele de muștar pe piața locală. Deși, ar trebui să vă stabiliți strategiile de marketing, înainte de a începe această afacere la nivel comercial.
Aceștia sunt pașii și modalitățile obișnuite pentru a începe și a opera o afacere de succes în domeniul cultivării muștarului. Sperăm că acest ghid v-a ajutat.