Organizație agilă. Dacă vă aflați aici, probabil că ați auzit acest termen. A plutit în jurul întâlnirilor virtuale. A fost lansat de pe scenele din centrele de conferințe și a planat în cadrul ședințelor de strategie. O organizație agilă este capacitatea unei organizații de a-și ajusta strategia, structura, procesele și oamenii pentru a obține valoare și oportunități. Organizațiile agile împuternicesc transformarea și creșterea. De la dezvoltarea produselor la satisfacerea nevoilor clienților, transformarea agilă este necesară în fiecare aspect al modelului operațional al unei organizații.
Modalitățile agile de lucru vor arăta diferit pentru fiecare companie. La urma urmei, fiecare organizație are propriul set de rezultate, procese de luare a deciziilor și inițiative cheie care să contribuie la stimularea performanței.
Dar, în esență, agilitatea organizațională se referă la un set de caracteristici cheie care pot fi aplicate la orice afacere. Este o modalitate de a implementa un tip diferit de mentalitate pentru a influența modul în care se desfășoară procesele și în care sunt construite produsele.
De ce sunt importante organizațiile agile?
În primul rând, să vorbim despre unele dintre tendințele pe care le observăm în cadrul organizațiilor agile. Acest lucru ne va ajuta să introducem importanța agilității în cadrul organizațiilor.
Multe dintre aceste tendințe par să se concentreze pe dezvoltarea de software. De exemplu, scrumul agil și progresele în modul în care oamenii construiesc produse sunt relevante pentru industria tehnologică.
Dar, dacă priviți un strat mai adânc la aceste tendințe, este vorba și despre mentalitate și comportamente. De asemenea, este nevoie de sprijinul conducerii pentru a menține aceste tendințe emergente în organizații. Iar atunci când angajații cred că organizația lor este agilă, acest lucru are un impact pozitiv. Un sondaj realizat a constatat că lucrătorii care își percep organizația ca fiind agilă sunt mai predispuși să aibă încredere în succesul organizației lor.
La urma urmei, agilitatea se referă la construirea rezilienței la schimbare. Dacă direcția, prioritățile, tehnologia și factorii externi sunt toate componente ale schimbării, companiile trebuie să rămână agile. La finalul zilei, companiile agile sunt mai bine echipate pentru a pivota în fața schimbării.
Companiile agile au mai multe șanse să se extindă și să își crească dezvoltarea, spre deosebire de organizațiile tradiționale. Iar organizațiile agile sunt mai bine echipate pentru a le oferi oamenilor lor instruirea, sprijinul și pregătirea angajaților de care au nevoie pentru a reuși.
Cum să identificați organizațiile agile
Așadar, cum știți dacă o organizație este agilă? Care sunt câteva elemente de identificare a organizațiilor agile? Iată câteva lucruri la care trebuie să fiți atenți.
Talente diverse care excelează în schimbare
Companiile sunt despre oameni. Angajații pe care îi angajează o organizație sunt cei care conduc schimbarea, au un impact și oferă valoare.
Așadar, care este cea mai bună modalitate de a atinge performanța organizațională optimă? Având o forță de muncă diversă, talentată și rezistentă, care excelează în fața schimbării.
Lideri care iau decizii oportune și inteligente
O altă trăsătură a unei organizații agile se concentrează asupra conducerii și a procesului decizional. Mai ales pe măsură ce organizațiile cresc, deciziile devin mai complicate.
Organizațiile agile au lideri care iau decizii oportune și bine gândite. Liderii din companiile agile știu că deciziile joacă un rol cheie atât în managementul performanței agile, cât și în metodologia agile.
O organizație axată pe client
Un identificator cheie al unei organizații agile este concentrarea pe client. Mai ales în condiții de piață volatile, în care schimbările sunt mereu prezente, clienții trebuie să rămână în continuare regii.
Dacă o organizație nu creează valoare pentru clienții săi, aceasta este o problemă uriașă pentru performanța organizațională. Întreaga organizație trebuie să fie centrată pe client.
Fiecare strategie de transformare digitală va avea sughițurile sale. Dar o organizație agilă acordă o atenție deosebită tipurilor de tehnologie pe care le folosesc angajații și clienții săi.
La urma urmei, tehnologia joacă un rol în implicarea angajaților și în experiența generală a angajaților. Dacă angajații întâmpină dificultăți în a-și face munca din cauza lacunelor din tehnologie, este posibil să le pierdeți implicarea.
Echipe dinamice care colaborează eficient
În cele din urmă, un factor important pentru organizațiile agile se rezumă la munca în echipă. Organizațiile agile nu lucrează în silozuri. Ele promovează comunicarea deschisă și colaborarea interfuncțională.
Echipele care colaborează eficient și care se adaptează rapid la schimbări sunt cele care vor reuși în mediile agile. Echipele interfuncționale permit o învățare continuă și lucrează pentru un scop sau un obiectiv comun.
Beneficiile de a fi o organizație agilă
Există o mulțime de beneficii ale unei organizații agile. Am subliniat zece beneficii pe care vă puteți aștepta să le vedeți prin adoptarea agilității în structura dvs. organizațională.
Învățare continuă și feedback
Agilitatea nu înseamnă doar a fi fluid și flexibil. Este vorba despre a învăța și a crește pe măsură ce procesele se adaptează, se schimbă și se dezvoltă.
Așadar, una dintre componentele de bază ale modurilor agile de lucru înseamnă că organizațiile învață continuu. Acest lucru deblochează mecanismele de feedback care ajută la promovarea practicilor agile.
Creșterea implicării angajaților
Știm că implicarea angajaților este o luptă pentru toate organizațiile, mai ales acum. Există de mult timp un decalaj în ceea ce privește angajamentul angajaților în forța de muncă de astăzi. Adoptarea practicilor agile poate ajuta la creșterea angajamentului angajaților în organizația dvs.
Creșterea vizibilității și a transparenței
Un alt beneficiu al agilității este creșterea vizibilității și a transparenței.
Metodologia agilă este construită pe această idee de colaborare încrucișată. Aceasta înseamnă că membrii echipei lucrează între funcții și departamente și sparg silozurile. Aceasta duce la un management de proiect transparent, în care membrii echipei sunt capabili să lucreze împreună pentru un obiectiv comun. De asemenea, ajută la promovarea unei comunicări deschise.
Creșterea rezilienței
Schimbarea este aici pentru a rămâne. Iar în ritmul în care schimbările se accelerează, este important ca organizațiile să facă schimbări sistemice pentru a ajuta la adaptarea la schimbare în loc să lupte împotriva ei.
Organizațiile agile sunt mai reziliente și mai adaptabile atunci când vine vorba de schimbare. Organizațiile reziliente nu își revin. Ele sar înainte. Insuflarea agilității este cheia pentru a construi reziliența, deși aceasta începe la nivel individual.
O mai bună inovare și rezolvare a problemelor
Organizațiile agile sunt mai bine echipate pentru a rezolva probleme dificile. De ce? Echipele agile sunt dinamice, receptive și colaborative. Echipele agile se bazează pe iterații pentru a ajuta la deblocarea celui mai bun rezultat pentru o problemă.
O organizație agilă este, de asemenea, o organizație diversă, una care încurajează noi idei, perspective și moduri de lucru.
Creșterea productivității
Un alt beneficiu al organizațiilor agile este creșterea productivității. Un studiu a studiat productivitatea în raport cu agilitatea. Rezultatele au constatat că îmbunătățirea operațională a crescut cu 30-50% după transformarea agilă.
Acest lucru înseamnă că echipele își atingeau obiectivele, creșteau vizibilitatea și obțineau rezultate în timp real.
Creșterea satisfacției clienților
După cum am discutat, o trăsătură cheie a organizațiilor agile este aceea de a fi orientate către client. Atunci când organizațiile se concentrează pe ceea ce dorește clientul, satisfacția clienților crește.
O mai bună colaborare între membrii echipei
În cele din urmă, un alt mare beneficiu al unui sistem de management agil este creșterea colaborării.
Natura organizațiilor agile este de colaborare. Echipele lucrează împreună în mod interfuncțional. Membrii echipei au fiecare rolul lor, dar totuși se bazează unii pe alții pentru a face treabă. Agilitatea îi ajută pe oameni să învețe cum să lucreze mai bine împreună. Da, poate evidenția punctele dureroase. Dar ajută, de asemenea, la eliminarea problemelor din procesul de colaborare.
Eliberați agilitatea în organizația dvs.
Indiferent unde vă aflați în călătoria dumneavoastră de transformare agilă, puteți debloca întregul potențial al forței de muncă.
Începeți prin a analiza capacitățile, abilitățile și mentalitățile cheie pe care doriți să le dezvoltați în forța dvs. de muncă. Apoi, gândiți-vă cum veți ajunge acolo. Experții dvs. în resurse umane, strategie de afaceri și dezvoltare software vă pot ajuta să construiți o foaie de parcurs pentru succes.