Pasiunea nu este considerată o “capcană financiară” în sine, dar poate masca prezența unor capcane financiare pe care nici o cantitate de pasiune, zel sau dedicare nu le poate depăși. Aflați despre cinci capcane financiare mult prea comune pe care trebuie să le evitați ca afacere în prezent.
Capcana nr. 1: Să trăiești pe credit
La fel cum datoriile personale pe cardul de credit pot scăpa de sub control înainte să vă dați seama, la fel și utilizarea cardurilor de credit pentru a finanța și alimenta afacerea dvs. poate sfârși prin a se întoarce împotriva dvs. De exemplu, deschizând prea multe linii de credit prea repede. Ori de câte ori deschideți o nouă linie de credit (cont bancar, card de credit, credit ipotecar etc.), acest lucru are un impact asupra bonității dvs. generale. Dacă doriți să solicitați mai multe linii de credit, creditorii vor dori să știe cât de mult din valoarea dvs. netă este deja legată de datorii legate de credite. Nu este surprinzător faptul că, cu cât aveți mai multe datorii, cu atât mai puțin favorabile vor fi condițiile viitoare de creditare și cu atât mai reticenți vor fi creditorii în a vă acorda linii de credit suplimentare.
De asemenea, să spunem că ați deschis deja mai multe linii de credit, dar apoi apare o comandă importantă. Aveți nevoie de mai mult credit pentru a comanda consumabilele necesare pentru a onora comanda, ceea ce ar putea duce apoi la comenzi mai multe și mai mari în viitor. Dar aveți prea mult credit pentru a vă califica pentru un împrumut pentru materiale mai mare, astfel încât afacerea dvs. rămâne blocată în ligile inferioare, când ar fi putut să se califice pentru ligile superioare!
Capcana nr. 2: Nu completați corect și la timp formularele fiscale.
Necompletarea taxelor poate avea implicații uriașe asupra afacerii dvs. acum și în viitor. Nu numai că vă puteți aștepta la amenzi și penalități dure pentru că nu ați depus impozitele complet sau deloc, dar vă puteți trezi implicat în audituri fiscale pentru anii următori, care vă vor îndepărta de funcțiile zilnice de gestionare și operare de care are nevoie afacerea dumneavoastră.
Tocmai din acest motiv, evidența contabilă și întocmirea impozitelor este o funcție pe care chiar și companiile nou-nouțe, aflate la început de drum și fără bani în plus, pot decide să o externalizeze către un profesionist în domeniul fiscal. Dacă nu faceți acest lucru, puteți fi costisitor în bani și timp și vă poate afecta afacerea pentru anii următori.
Capcana nr. 3: Lansarea unei afaceri fără un buget.
Există un motiv pentru care aspiranții la fondarea unei afaceri sunt încurajați să urmeze un curs de afaceri mici pentru a învăța despre elementele de bază ale afacerilor. Una dintre cele mai fundamentale elemente de bază ale lansării unei noi afaceri este stabilirea bugetului. Aici, vă uitați la ceea ce intenționați să câștigați (profiturile dvs.) față de ceea ce intenționați să cheltuiți (cheltuielile dvs.). Bugetul dvs. este cea mai bună estimare a bugetului dvs. atât pentru o perioadă de 12 luni, cât și pentru o perioadă de până la 60 de luni.
Apoi, în fiecare lună, vă veți “echilibra” sau reconcilia bugetul cu profiturile și cheltuielile reale. Acest lucru vă va arăta din timp dacă aveți probleme cu fluxul de numerar sau dacă aveți bani în plus de cheltuit sau de investit. Dacă nu aveți un buget care să vă fundamenteze din punct de vedere financiar, riscul de a cheltui prea mult și de a da faliment devine mult mai mare.
Pasul de acțiune: Pentru a vă feri de această capcană, creați un buget și reconciliați-l lunar!
Capcana nr. 4: Investiți la întâmplare pentru randamente rapide.
Odată ce aveți puțini bani în bancă, poate fi atât de tentant să “jucați pe piață” pentru a încerca să transformați puțini bani în mulți bani. Ceea ce mulți proprietari de afaceri uită este că investițiile pot merge în ambele sensuri – puteți face profit sau puteți pierde fiecare cent. Așadar, atunci când aveți puțin de investit, trebuie să acționați cu atenție pentru a evita să vă falimentați involuntar propria companie.
Cel mai bun mod de a proceda este, în schimb, să investiți fie în investiții foarte stabile pe termen lung (cum ar fi fondurile mutuale), fie în investiții pe termen scurt foarte lichide (cum ar fi fondurile de piață monetară sau obligațiunile pe termen scurt).
Capcana nr. 5: Nu reușiți să investiți în compania dumneavoastră și în oamenii acesteia.
Dacă sunteți o companie bazată pe servicii, știți deja că angajații dumneavoastră SUNT profiturile dumneavoastră. Dar dacă sunteți o companie bazată pe produse, este mai ușor să uitați acest lucru și să ocoliți importanța de a investi profiturile înapoi în compania dumneavoastră și în oamenii săi.
Studiile arată că productivitatea angajaților crește odată cu îmbunătățirea condițiilor de lucru și cu creșterea beneficiilor (inclusiv, dar nu numai, a salariilor). În același mod, condițiile proaste la locul de muncă pot duce la scăderea productivității, la mai puțină loialitate (ceea ce înseamnă că trebuie să angajați și să formați continuu noi lucrători, cu costuri pentru dumneavoastră), la mai multe zile de concediu medical pentru angajați și la un moral scăzut. În ambele cazuri, clienții dvs. vor simți cu siguranță impactul.
Pasul de acțiune: Pentru a evita această capcană, luați o parte din profituri și reinvestiți-le în îmbunătățirea atmosferei de la birou, în avantaje pentru angajați, în premii și stimulente și în alte îmbunătățiri care pot duce la o performanță mai bună și la clienți mai fericiți.
Atunci când vă păstrați un grad de îndatorare rezonabil și gestionabil, vă depuneți impozitele la timp și în mod corespunzător, faceți și echilibrați un buget lunar, investiți cu înțelepciune ceea ce aveți și reinvestiți o parte din ceea ce câștigă compania dvs. înapoi în companie și în oamenii săi, veți fi deja cu mult înaintea a 80 % din întreprinderile din prezent!