Cititul este o activitate care este iubită de mulți oameni. Puteți găsi cărți despre literalmente orice subiect. Acesta este un lucru de care trebuie să profiți dacă conduci o echipă. Am alcătuit o listă de cărți care trebuie neapărat citite, care acoperă totul, de la managementul schimbării până la construirea unor echipe de succes. Veți găsi, de asemenea, câteva cărți care spun poveștile unor anumite companii de succes. Invitați-i pe toți cei din grupul dvs. să citească aceste cărți împreună sau citiți-le dvs. fiecare dintre ele și împărtășiți cu echipa dvs. fragmente pertinente. Oricum ar fi, sperăm că vor avea un impact pozitiv! Revizuirea informațiilor din carte este un pas important, deoarece cu cât se vorbește mai mult despre ele, cu atât este mai ușor să vă amintiți ceea ce ați învățat.
Lucrul în echipă este esențial în aproape orice mediu de afaceri sau personal. Nu puteți face totul independent, pur și simplu nu este o opțiune. Fiecare echipă are o dinamică unică și un amestec de personalități. Prin implicarea în activități atent planificate, le veți oferi angajaților posibilitatea de a se distra în timpul programului, în timp ce își cunosc colegii, explorează lucruri noi, își dezvoltă abilități și avansează ca o echipă mai bună!
Implică-ți echipa cu ajutorul cărților
Există multe modalități de a face team building, dar o opțiune este să citiți o carte împreună. Acum, asta nu înseamnă să stai într-o sală de conferințe cu cineva care citește cu voce tare până când toată lumea se plictisește până la lacrimi. În schimb, luați în considerare posibilitatea de a face un club de lectură.
Achiziționați un exemplar al cărții pe care o alegeți pentru toți cei din echipa dvs. și puneți-i să își rezerve 30 de minute la fiecare câteva zile pentru a citi cartea. Apoi, în timpul ședințelor săptămânale ale echipei, puteți discuta despre informațiile pe care le-ați parcurs până atunci.
Dacă aveți în echipă oameni care nu sunt pasionați de lectură, oferiți-le opțiunea de carte audio, deoarece acestea sunt disponibile pentru aproape orice carte tipărită. Unele dintre opțiunile de pe această listă vin de fapt cu o listă de întrebări și subiecte pe care să le abordați în grup.
Frumusețea unui club de lectură este că este o activitate excelentă pentru echipele în persoană sau la distanță. Ajută la îmbunătățirea coeziunii, deoarece toată lumea asimilează aceleași informații în același timp, așa că este o bună practică.
Revizuirea informațiilor din carte este un pas important, deoarece cu cât se vorbește mai mult despre ele, cu atât este mai ușor să vă amintiți ceea ce ați învățat. De asemenea, este interesant să auziți puncte de vedere diferite asupra aceleiași informații. Fiecare persoană va extrage dintr-o carte diverse pepite de înțelepciune și învățăminte, așa că posibilitatea de a împărtăși și de a vorbi despre ea îi ajută pe oameni să își dea seama de lucruri care le-ar fi putut scăpa atunci când au citit-o.
Marii lideri vor continua să își dezvolte competențele și să se dezvolte pe ei înșiși pentru a deveni cei mai buni jucători de echipă și lideri de echipă care pot fi. Dacă doriți doar să vă bucurați singur de aceste cărți și să învățați ceva nou despre cum să gestionați oameni eficienți și să construiți o echipă bună, această listă este excelentă și pentru asta. Luați în considerare posibilitatea de a le împărtăși cu cineva pe care îl îndrumați sau cu propriul dumneavoastră mentor, astfel încât să aveți cu cine discuta despre ceea ce citiți.
Cele mai bune cărți de citit pentru construirea unei echipe
Cele 17 legi incontestabile ale muncii în echipă: Acceptă-le și dă putere echipei tale, de John C. Maxwell
În Cele 17 legi incontestabile ale muncii în echipă: John C. Maxwell abordează 17 lucruri care ajută la construirea unor echipe de succes. Fiecare dintre legi este însoțită de o poveste care o ajută să descrie imaginea.. Veți citi exemple din viața reală ale fiecăreia dintre aceste legi ale muncii în echipă pentru a ajuta la ilustrarea modului în care acestea au un impact.
Fie că sunteți persoana care conduce echipa sau doar unul dintre membrii acesteia, veți găsi învățăminte utile pentru a îmbunătăți dinamica generală a echipei din care faceți parte. Același autor a pus laolaltă o carte similară despre legile conducerii, de asemenea.
Cele 5 limbaje ale aprecierii la locul de muncă: Împuternicirea organizațiilor prin încurajarea oamenilor de Gary Chapman și Paul White
Dacă ați auzit vreodată de Cele 5 limbaje ale iubirii: Secretul iubirii care durează, folosită de multe cupluri care vor să învețe cum să se acomodeze cât mai bine cu partenerii lor romantici, Cele 5 limbaje ale aprecierii la locul de muncă este o versiune care poate fi aplicată la locul de muncă. Citind această carte în echipă, puteți purta conversații despre limbajul de apreciere al fiecărei persoane. Există o evaluare pe care o poate face toată lumea și apoi vă puteți împărtăși răspunsurile.
Nu numai că managerii vor învăța cum să-și arate recunoștința pentru fiecare persoană, dar le va oferi și celorlalți membri ai echipei o perspectivă. Acest lucru poate ajuta la încurajarea unei mai mari recunoașteri din partea colegilor și a managerilor la locul de muncă.
Liderii mănâncă ultimii de Simon Sinek
Simon Sinek a scris mai multe cărți populare, dar Liderii mănâncă ultimii este o carte excelentă pentru oricine are dorința de a fi un lider în timpul carierei (sau în viața personală). Nu este o carte instructivă despre cum să fii un lider mai bun, ci, în schimb, ia despre motivul pentru care este crucial pentru societatea noastră să avem lideri mai buni.
Când te gândești la ceea ce face un bun lider, empatia este o calitate pe care mulți o enumeră. Argumentul lui Sinek în această carte este că fiecare grup ar trebui să aibă un “de ce”, iar apoi trebuie să îi faci pe oameni să fie de acord cu acel “de ce”. Trebuie să fii capabil să inspiri angajamentul, dăruirea și încrederea în organizație.
Sinek folosește Corpul pușcașilor marini ca exemplu pe tot parcursul cărții, deoarece oamenii își pun viața în pericol pentru ceva în care cred cu adevărat. Toți membrii echipei vor avea performanțe mai bune și își vor asuma riscuri mai mari la locul de muncă dacă simt că echipa lor îi susține. Crearea unei astfel de dinamici de echipă va duce la mult mai mult succes.
Conversații cruciale: Instrumente pentru a vorbi atunci când miza este mare, de Kerry Patterson, Joseph Grenny.
Conversații cruciale nu este chiar o carte de team-building, ci, în schimb, este o privire asupra modului în care să purtăm conversații importante și să rezolvăm conflictele și diferențele. Cele mai multe dintre problemele majore care apar în cadrul unei echipe provin din incapacitatea de a rezolva conflictele și de a găsi soluții. Citind această carte, întreaga echipă va învăța tehnica de șase minute care va ajuta la navigarea oricărei conversații și la găsirea unei soluții.
Conversații cruciale poate ajuta orice persoană să-și îmbunătățească stilul general de comunicare. Conversațiile specifice necesită abordări și abilități unice, așa că, indiferent de tipurile de conversații cu care vă luptați sau pe care doriți să le îmbunătățiți, veți putea găsi câteva concluzii excelente în această carte și veți putea îmbunătăți comunicarea în cadrul echipei dumneavoastră.
Cum să schimbi lucrurile atunci când schimbarea este dificilă, de Chip Heath și Dan Heath
Trecerea prin schimbări este necesară pentru orice afacere sau organizație. Nimic nu poate rămâne la fel pentru totdeauna. Dar modul în care oamenii abordează schimbarea este foarte variat și poate crea o mulțime de probleme în cadrul unei dinamici de echipă. Această carte vă ajută să îmbinați mintea emoțională cu cea rațională. Aceste două laturi diferite ale creierului tău pot face ca abordarea schimbării să fie foarte dificilă, dar această carte te va ajuta să treci peste asta.
Este o carte perfectă pentru team-building, deoarece întreaga echipă o poate citi și își poate împărtăși gândurile și concluziile. De asemenea, vă puteți ajuta să vă țineți în frâu unii pe alții după aceea cu ajutorul unor simple reamintiri. Este o carte excelentă pentru a o discuta cu ceilalți, așa că citirea ei în echipă vă va oferi tuturor un nou cadru pentru a trece prin schimbări și a procesa lucrurile împreună.
Suntem cu toții în această situație împreună: Crearea unei culturi de echipă de înaltă performanță, încredere și apartenență de Mike Robbins
Această carte analizează diferitele moduri în care întreprinderile creează încredere și funcționează la cel mai înalt nivel. Autorul, Mike Robbins, are peste 20 de ani de experiență în lucrul cu echipele din marile corporații și a jucat la Kansas City Royals. Cartea sa împărtășește unele dintre cele mai reușite exerciții și activități de la diferite retrageri, precum și momente importante din discursuri.
Printre subiectele abordate se numără implicarea, luarea deciziilor, performanța, rezolvarea conflictelor, precum și incluziunea și apartenența. Citirea acestei cărți împreună cu echipa dvs. vă va ajuta să lucrați cu toții pentru a crea un mediu de lucru care să promoveze performanța optimă.
Rămâneți împreună: O lecție simplă pentru a construi o echipă mai puternică, de Jon Gordon
Această carte urmărește un antrenor de baschet de liceu care caută să își motiveze și să își unească echipa pentru noul sezon. Membrii echipei primesc bastoane cu cuvinte scrise pe ele și există diferite sarcini legate de aceste bastoane, cum ar fi găsirea unui alt jucător cu același cuvânt scris pe băț, explicarea motivului pentru care cuvântul este important pentru echipă și multe altele.
Nouă minciuni despre muncă: Ghidul unui lider liber-cugetător pentru lumea reală, de Marcus Buckingham și Ashley Goodall
Nouă minciuni despre muncă este o carte excelentă pentru a genera o conversație cu echipele tale. Aceasta prezintă diferite povești și analize care descompun diferite strategii la locul de muncă și determină care dintre ele au un impact pozitiv asupra performanței unei echipe. De exemplu, o minciună este aceea că oamenii nu doresc un feedback constant, în schimb doresc o atenție utilă.
Faptul că pune la îndoială diferite teorii care au fost folosite de mult timp în formarea în management și leadership. Va fi o carte excelentă pentru discuții, deoarece puteți afla care este poziția echipei dumneavoastră față de diferitele ipoteze și puteți învăța cum să lucrați mai bine cu ea.
Codul culturii: Secretele grupurilor de mare succes, de Daniel Coyle
Multe echipe sunt împânzite de oameni talentați, dar se străduiesc să își pună gândurile laolaltă pentru a crea ceva coerent. Această carte acoperă mecanismul din spatele echipelor de succes, care include construirea unui mediu mai sigur. Acesta acoperă lucruri precum indicii non-verbale, gestionarea distanței fizice dintre membrii echipei și chiar o simplă frază de agățare împărtășită de întreaga echipă.
Cartea acoperă diferite tipuri de echipe, inclusiv echipe sportive, militare și de afaceri, astfel încât veți avea ocazia să citiți o varietate de exemple. Citirea acestei cărți în echipă vă va oferi multe opțiuni pentru a discuta despre situațiile în care echipa dvs. ar putea schimba lucrurile și să aibă mai mult succes. Cele trei concluzii majore includ crearea unui mediu sigur, împărtășirea vulnerabilității și stabilirea unui scop.
Sperăm că lista noastră de cărți vă oferă câteva sugestii pe care să le adăugați la lista dumneavoastră de lecturi, în funcție de subiectele care vi se par cele mai interesante. De asemenea, nu ezitați să împărtășiți recomandările dumneavoastră de cărți în comentariile de mai jos!