În afară de mașini, Marte și de a vocifera despre Twitter, Musk scrie și despre cărțile pe care le citește. Fondatorul Tesla și SpaceX este un vizionar căruia îi place să citească în timpul liber. În timpul multor interviuri, unul dintre cele mai întrebate subiecte este despre ce cărți citește și ce recomandă. Dar cu 102 milioane de urmăritori și nouăsprezece mii de tweet-uri, vă puteți imagina că unele dintre ele vorbesc despre cărți. În plus, antreprenoriatul și afacerile îți cer să stăpânești cele mai noi tehnologii și să îți actualizezi constant informațiile.
Acestea sunt cărțile despre care Musk scrie pe Twitter, cu linkurile aferente, plus alte trei de pe YouTube.
Benjamin Franklin-O viață americană
De Walter Isaacson.
Biografia proaspătă și fascinantă a lui Benjamin Franklin, unul dintre primii părinți fondatori și despre care am putea spune că a fost primul antreprenor american. În această carte, autorul povestește cronicile lui Franklin de la Boston la Philadelphia, la Londra și Paris și înapoi – explorând spiritul din spatele omului responsabil pentru Almanahul Săracul Richard, Declarația de Independență și tratatul care a pus capăt Revoluției.
Dune
De Frank Herbert.
Spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr care a crescut și a devenit enigmaticul Maud’dib. El va răzbuna trădarea familiei sale nobile pe planeta deșertică Arrakis și va duce la bun sfârșit cel mai vechi și de neatins vis al umanității.
Aprinderea! O istorie informală a combustibililor lichizi pentru rachete
De John Drury Clark.
Cercetarea pentru un propulsor de rachetă fiabil care să poată rupe constrângerile gravitației și să ducă un om în spațiu a fost un efort periculos. A fost nevoie de voința a două companii neînfricate care au lucrat împotriva a ceea ce știa știința despre combustibilul pentru rachete, fără nicio garanție de succes sau siguranță.
Aprindere! Este o lucrare de istorie care împărtășește evenimentele din culisele unei întreprinderi care, în cele din urmă, a dus oameni pe Lună, rachete pe planete și sateliți în spațiul cosmic, fără a-i face praf.
Comercianții îndoielii
de Naomi Oreskes & Erik M. Conway M
Această carte examinează unele dintre cele mai importante dezbateri științifice din lume, inclusiv cele despre mediu, fumat și arme nucleare.
Merchants of Doubt explică modul în care un mic grup de oameni de știință care se manifestă deschis a denaturat puternic aceste probleme în mass-media mainstream, adesea în beneficiul intereselor corporatiste și industriale.
Ultima noastră invenție
Inteligența artificială și sfârșitul erei umane
De James Barrat.
Potrivit acestei cărți, Inteligența Artificială ar putea egala și depăși inteligența umană în următorul deceniu. Ca niciodată în istorie, marile companii și agențiile guvernamentale din întreaga lume investesc o mare parte din bugetul lor.
Căutând să atingă o inteligență la nivel uman pentru a reduce costurile, pentru a-și crește cota de piață sau pentru a crea arma supremă. Dar vor concura aceste mașini cu oamenii în toate domeniile sau vom putea coexista și le vom putea face parte din viața noastră, așa cum am făcut cu automobilul?
Detractorii AI spun că nu este o idee bună să provocăm soarta, deoarece am putea mușca mai mult decât putem mesteca. Crearea unui monstru cibernetic Frankenstein atât de inteligent încât ar vedea oamenii ca pe o amenințare la adresa existenței sale.
Superinteligența: Căi, pericole, strategii
de Nick Bostrom.
Aceasta este o altă carte despre Inteligența Artificială și beneficiile sau pericolele acesteia, și ne permite să înțelegem formele, istoria și viitorul inteligenței artificiale.
Ridicând întrebări precum: “Ce se va întâmpla când mașinile vor fi mai performante decât oamenii în materie de inteligență generală?”. Vom fi salvați sau distruși de inteligența artificială? Și dacă IA este potențial mai periculoasă decât armele nucleare?
În mai multe rânduri, Musk ne-a avertizat cu privire la pericolele inteligenței artificiale necontrolate și să fim prudenți cu IA, deoarece ar putea fi mai periculoasă decât armele nucleare.
Detaliu de suprafață
Al nouălea roman din seria Cultura
de Iain Banks
Scriitorul de science-fiction, Iain M. Banks, ne prezintă cel de-al nouălea episod al seriei sale Cultura, în care o întâlnim pe Lededje Y’breq, marcată de rușinea familiei sale, încercând să scape de un bărbat a cărui poftă de putere nu are limite.
De asemenea, Joiler Veppers, un industriaș și playboy; Gyorni Vatueil, un soldat; Prin și Chay, academicieni pavuleani; și Yime Nsokyi, un agent Quietus. Aceștia fac parte din “Războiul din Rai”, care durează de câteva decenii în medii simulate și reale.
Acesta începe cu o crimă și nu se va încheia până când Cultura nu va intra în război cu moartea însăși.
Greșeala din stelele noastre
De John Green.
Deși ocazional puțin cam banală, este o carte îndrăzneață, ireverențioasă și crudă care explorează cât de amuzantă și uneori palpitantă este dragostea.
În ciuda faptului că trăiește de ani de zile cu o tumoare, atunci când medicii îi spun că este în fază terminală, Hazel găsește o rază de soare pe numele lui August Walter, un alt bolnav de cancer.
Împreună, cei doi încep o poveste romantică ce va dura secole, în ciuda faptului că se confruntă cu o moarte iminentă în timp ce sunt în viață și îndrăgostiți.
Seria The Foundation
De Isaac Asimov.
Seria a început ca o trilogie (Fundația, Fundația și Imperiul și A doua Fundație). Totuși, ulterior au inclus două continuări (Foundation’s Edge și Foundation and Earth) plus două prequel-uri (Prelude to Foundation și Forward the Foundation).
Aceasta spune povestea Imperiului Galactic, care se întinde pe Calea Lactee cu aproximativ 25 de milioane de planete și care domnește suprem de douăsprezece mii de ani.
Doar un singur om poate vedea în viitor, să păstreze cunoștințele și să salveze omenirea, în timp ce face acest lucru din sanctuarul său pe care îl numește Fundația.
Ghidul autostopistului galactic
De Douglas Adams.
Un roman despre călătoria a doi călători spațiali, Arthur Dent și Ford Prefect, un actor fără slujbă, ambii încep o călătorie cu câteva secunde înainte ca un echipaj intergalactic să demoleze Pământul pentru a face loc unei autostrăzi galactice.
Ei încep o călătorie prin spațiu ajutați de un fost hippie cu două capete și trei brațe, o fată pe care Arthur a încercat să o agațe la o petrecere și un robot deprimat cronic.
Stăpânul inelelor
De J. R. R. R. Tolkien.
Unul dintre cele mai îndrăgite romane epice de înaltă fantezie. Plasat în Pământul de Mijloc, un loc într-un timp îndepărtat în trecut. Povestea este o continuare a cărții pentru copii a lui Tolkien și s-a dezvoltat într-o lucrare mult mai amplă, care a devenit trilogia Pământului de Mijloc.
Luna este o stăpână aspră
De Robert Heinlein.
Un roman science-fiction despre revolta unei colonii lunare împotriva guvernării absenteiste de pe Pământ: povestea se exprimă în trei acte sau cărți: Rebeliunea Lunii, independența față de Pământ și victoria finală a acesteia.
Ați citit vreuna dintre aceste cărți pe care le-am enumerat mai sus? Ce impact a avut asupra vieții tale? Împărtășește cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos ce cărți acum citești. Și nu ezitați să ne recomandați orice altă carte grozavă pe care poate că am omis-o pe lista noastră.