Mai sunt încă multe de explorat în ceea ce privește puterea de supraviețuire a criptomonedelor. În timp ce vârful său anterior din 2017 a făcut valuri, a dispărut ușor de pe radar pentru câțiva ani de atunci; până în 2020. Schimbarea către transformarea digitală suplimentară a proceselor de afaceri din cauza pandemiei globale a reînnoit interesul pentru aceasta, făcând un vârf de vedere până la câștiguri de 63% în noiembrie.
Experții subliniază că volatilitatea criptomonedelor este comparabilă cu goana după aur din anii 1850. Chiar nu se știe ce se va întâmpla în continuare. Principala diferență, însă, este că atunci lipsea schimbul de date și analiza. Astăzi, avem diverse platforme și instrumente pentru a monitoriza și examina activitatea curentă în timp real.
Bitcoin a atins un nivel record de peste 23.000 de dolari în luna decembrie a acestui an și că majoritatea investitorilor nu mai sunt constituiți doar din investitori de retail, ci din miliardari și alți experți și pionieri în domeniul investițiilor, precum Stanley Druckenmiller și Paul Tudor Jones.
Bitcoin rămâne să fie în vârful de lance și continuă să crească. Analiștii care investesc se așteaptă ca acesta să continue să domine piața și în anii următori.
Ei au enumerat, de asemenea, unele dintre posibilele motive care stau la baza dispariției lor. Printre principalele motive se numără:
- Lipsa de reputație. În timp ce există beneficii în a avea sprijinul “marilor finanțe”, această tranziție are și un dezavantaj major.
- Pot să paralizeze criptomonedele de la începuturi umile, în special cele care nu au dezvoltatori renumiți care să le susțină.
- Lipsa de resurse. Nu suntem pe deplin surprinși de ce instituțiile financiare mai mari prosperă. Uneori, acestea au pur și simplu resursele necesare pentru a investi în infrastructura necesară pentru a face o criptomonedă operațională.
Chiar și serviciile sau produsele financiare de bază, cum ar fi un împrumut în criptomonede, vor avea deja nevoie de mult capital financiar pentru a fi lansate. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care o mulțime de criptomonede sunt pur și simplu lăsate abandonate sau neglijate.
Interesul sporit și sprijinul marilor finanțe pot deschide calea pentru reglementări mai stricte care vor fi în beneficiul atât al investitorilor, cât și al dezvoltatorilor.
Un alt factor care ne așteptăm să se schimbe și anul viitor este lipsa de înțelegere a oamenilor cu privire la aceste noi forme de monedă.
Bitcoin se tranzacţionează în prezent la aproximativ 33.300 de dolari, cu aproximativ 50% sub valorile record de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins acum trei luni.
Scăderea preţurilor a fost determinată de o serie de factori: creşterea controlului pe state precum China l-au impus pieţei de criptomonede, impactul asupra mediului al minatului de criptomonede şi îngrijorările că activul în general nu deţine nicio valoare inerentă.