Întotdeauna vor exista motive pentru a nu începe o nouă afacere, dar riscurile calculate sunt adânc înfipte în măduva oaselor oricărui antreprenor adevărat. Ceea ce este esențial la început este evaluarea riscurilor și cunoașterea diferenței dintre amenințările cu moartea și provocările care strigă după un suflet oportunist care să le privească. Înainte de a merge mai departe cu acea idee măreață, abordați potențiala nouă întreprindere într-un mod metodic.
Efectuați un audit al vieții dvs. pentru a determina dacă aveți timpul, spațiul, banii și sprijinul moral pentru a porni la drum.
Verificați raportul dvs. de credit. Veți avea nevoie de bani, și probabil că, cel puțin la început, aceștia vor fi bani de la o instituție financiară. Nu veți fi finanțat dacă creditul dvs. este în dezordine. Dacă aveți un credit dezordonat, găsiți un bancher de încredere (uniunile de credit sunt excelente pentru acest lucru) care să vă ajute să rezolvați situația și să vă îmbunătățiți creditul. Nu va dura atât de mult pe cât credeți.
Efectuați o analiză a fluxului de numerar personal. Câte venituri va trebui să generați la noua dvs. afacere înainte de a putea renunța la slujba de zi cu zi? Cât de mult dispuneți de rezerve de numerar pentru a investi în afacerea dvs. și/sau pentru a trăi dacă vă părăsiți locul de muncă și sunteți dispus să le cheltuiți? Nu sunt un susținător al încasării unui fond de pensii pentru o nouă afacere. Mă simt destul de confortabil cu riscul, dar banii de pensie sunt sacri în mintea mea și, în general, beneficiază mai mult decât o singură persoană dintr-o familie pe termen lung.
Evaluați-vă timpul. Înregistrați literalmente fiecare oră și modul în care o petreceți timp de o săptămână. Găsiți unde există timp ascuns (gândiți-vă că este irosit) în programul dvs. care ar putea fi alocat unei noi întreprinderi. Decideți ce/cine poate fi eliminat, cel puțin temporar, din programul dvs. și stabiliți ce puteți delega.
Identificați-vă echipa de sprijin. Familie, prieteni, consilieri de încredere. Luați-vă timp să vă înțelegeți cu adevărat pentru a determina dacă aveți nevoie de angajați/parteneri sau dacă lucrați mai bine singur, apelând la o echipă de consilieri de încredere.
Evaluați riscurile asociate cu ideea dvs. de afacere și asigurați-vă că puteți tolera riscurile. Una este să investești fonduri pentru a dezvolta o afacere și cu totul altceva este să arunci cu nepăsare banii pe fereastră în ceea ce ar putea fi un hobby costisitor.
Faceți câteva cercetări despre industria în care doriți să intrați. Identificați alte companii cu produse sau servicii similare. Determinați în ce fel diferă conceptul dvs. de restul concurenței. Dacă nimeni nu face ceea ce doriți să faceți, cercetați și aflați de ce.
Testați-vă conceptul pe cei în care aveți încredere din cercul dumneavoastră intim. Apoi, testați-vă conceptul pe niște străini. Cercul dumneavoastră intim vă va spune toate aspectele pozitive, deoarece vă iubesc; străinii vă vor spune adevărul. Trebuie să le auziți pe amândouă. Documentați feedback-ul pentru a vă referi la el mai târziu, pe măsură ce dezvoltați conceptul în realitate.
Înțelegeți care sunt perspectivele economice actuale și pe termen scurt și modul în care acestea pot avea un impact asupra industriei în care intrați. Doar pentru că economia națională este șubredă, nu înseamnă că începerea unei afaceri este o idee proastă. O economie în declin ar putea însemna că banii sunt mai ieftini, că proprietățile imobiliare sunt mai disponibile și mai accesibile, că angajații sunt mai înfometați. Ar putea însemna, de asemenea, exact opusul, în funcție de industrie, așa că veți fi bine servit dacă vă veți lua timp pentru a studia cu adevărat piața.
Dacă ideea dvs. de afacere necesită materii prime, cercetați lanțurile de aprovizionare, prețurile și disponibilitatea acestora. Ați putea fi scos din afaceri înainte de a începe, deoarece acea țesătură de mătase superbă este blocată în lanțul de aprovizionare sau pentru că nu este disponibil obiectul de care aveți nevoie pentru a vă fabrica produsul. Asigurați-vă că aveți mai mulți furnizori, dacă este posibil, precum și o soluție de rezervă și o soluție alternativă. Dacă sunteți un fondator de tehnologie, găsirea de talente în domeniul tehnologiei poate fi cea mai mare problemă a dvs.
Crearea unei afaceri necesită creativitate, tenacitate și curaj. Atacarea acestor potențiale provocări și trierea din simple obstacole vă va plasa în fruntea clasei noilor antreprenori din acest an.
Fiecare fondator ar trebui să aibă vise mari. Nu lăsați pesimiștii, economia, vremea sau orice altceva să vă tragă în jos, pentru că, la urma urmei, sunteți un antreprenor, ceea ce înseamnă că sunteți îndrăzneț, neînfricat (în cea mai mare parte!) și rezilient. Antreprenoriatul nu este pentru fricoși. Este pentru voi, cei puternici, îndrăzneți și capabili, așa că pregătiți-vă bine și dați-i drumul.