A deține o companie de succes poate fi unul dintre cele mai satisfăcătoare sentimente imaginabile, dar fiți pregătit să vă confruntați cu multe încercări profesionale și personale. Aproape fiecare antreprenor a început ca angajat la o altă companie. Uneori, o schimbare de perspectivă sau o speranță și un vis de lungă durată îi împinge pe angajații tradiționali de la 9 la 5 să își deschidă propria afacere. Tranziția de la angajat la afacere necesită, de obicei, timp, cunoștințe și o planificare atentă.
Dacă credeți că sunteți gata să faceți saltul și să vă începeți propria afacere, iată cinci sfaturi care să vă ajute să vă pregătiți. Tranziția de la angajat la antreprenor nu este întotdeauna ușoară, dar îți poate schimba viața.
1. Gândește-te înainte de a demisiona.
Primul lucru la care trebuie să vă gândiți este dacă ar trebui să renunțați la actualul loc de muncă. Unii antreprenori renunță imediat la locul de muncă și dau lovitura cu propria afacere, dar pentru mulți oameni nu se întâmplă așa. Poate dura timp pentru a pune pe picioare o afacere.
Un sondaj Gallup a constatat că 66% dintre angajați nu sunt implicați în munca lor, așa că este de înțeles că ați putea dori să renunțați acum la slujba de la 9 la 5, astfel încât să vă puteți concentra pe construirea afacerii dvs. Totuși, dacă aveți nevoie de un venit consistent, păstrarea locului de muncă de zi cu zi vă poate oferi liniștea de a ști că veți avea banii de care aveți nevoie pentru a supraviețui.
2. Aveți un cont de economii pregătit.
Poate fi ușor să te lași pradă ideii de a avea o zi proastă la un serviciu de la 9 la 5, pentru că, de obicei, încă îți vei încasa salariul. În calitate de antreprenor, trebuie să anticipezi că există o șansă ca afacerile să fie dificile și să nu poți încasa salariul timp de câteva săptămâni sau chiar câteva luni. În plus, de obicei, ai nevoie de cel puțin ceva bani pentru a începe o afacere.
3. Deveniți un meseriaș de toate meseriile.
În operațiunile zilnice vor apărea lucruri care vor fi atât noi, cât și provocatoare. Aceste experiențe practice vă pot ajuta să vă dezvoltați și să vă îmbunătățiți ca profesionist.
Aceasta nu este singura modalitate de a deveni un meseriaș. De asemenea, poate doriți să consultați alți antreprenori care au reușit și să citiți ce au de spus despre abilitățile pe care ar trebui să le învățați.
Pe măsură ce devii mai experimentat în diferite domenii ale afacerii, poți angaja oameni și îi poți instrui pe cei de sub tine pentru a lua o parte din poverile de pe umerii tăi. Dar atunci când ceva nu merge bine și nimeni nu știe unde să apeleze, tot la tine se vor uita, așa că fii pregătit.
4. Stabiliți obiective pe termen scurt și lung.
În timpul tranziției către antreprenoriat, stabiliți-vă o serie de obiective pe termen scurt și lung. Păstrați această mentalitate de stabilire a obiectivelor și după ce vă puneți afacerea în funcțiune.
Pregătiți-vă să vă gândiți cu atenție unde doriți să vă poziționați pe dumneavoastră și afacerea dumneavoastră peste o lună, un an și cinci ani. Țineți note regulate într-un calendar de afaceri și de marketing cu privire la obiectivele pe care sperați să le îndepliniți, când sperați să le finalizați și ce măsuri ați luat pentru a obține urmărirea acestora. Acest lucru vă poate menține motivat și vă poate ajuta să vă concentrați asupra obiectivelor dumneavoastră pentru săptămâna, luna și anul respectiv.
5. Pregătiți-vă pentru stres.
Mulți oameni încearcă să se pregătească pentru schimbare punându-se sub o presiune și termene limită enorme. Deși acesta poate fi un instrument eficient pentru a vă ajuta să gestionați situațiile de criză cu mai multă atenție, s-ar putea să nu vă pregătească pentru stresul pe care îl poate aduce cu sine deținerea unei afaceri.
Va trebui să acordați atenție unor lucruri precum succesul site-ului dvs. web, vânzările, întrebările și preocupările clienților, finanțele și multe, multe altele. Pe măsură ce afacerea dvs. se extinde, toate aceste lucruri se pot amplifica, iar dvs. va trebui să vă ocupați direct de acest stres.
Deținerea unei companii de succes poate fi unul dintre cele mai satisfăcătoare sentimente imaginabile, dar s-ar putea să trebuiască să fiți pregătit să vă confruntați cu multe încercări profesionale și personale. Tranziția de la angajat la afacere poate necesita o cantitate enormă de creștere și curaj. Libertatea financiară și mândria față de compania dvs. pe care o puteți avea odată ce reușiți să dați lovitura pot merita fiecare gram de stres și energie.