Educația și organizarea sunt două chei pentru a vă asigura că afacerea dumneavoastră este sănătoasă din punct de vedere financiar. Gestionarea corectă a finanțelor dvs. vă stabilizează compania și face ca afacerea dvs. să aibă mai puține șanse de eșec. Pentru a gestiona finanțele companiei dvs., asigurați-vă că vă plătiți singuri, păstrați un credit bun și planificați în avans.
Finanțarea prin îndatorare pentru întreprinderile mici înseamnă taxe de dobândă alături de rambursări. Iar finanțarea prin capitaluri proprii exclude dobânda. Dar acest lucru poate veni cu un control mai redus asupra afacerilor companiei dumneavoastră.
Gestionarea finanțelor poate fi o provocare pentru orice proprietar de întreprindere mică.
Cel mai important pas pentru orice proprietar de afacere este să se informeze. Față de educație, menținerea organizării este o componentă majoră a unei bune gestiuni a banilor.
Gestionarea finanțelor afacerii dvs. este importantă pentru a crea un viitor financiar stabil, în care compania dumneavoastră are mai puține șanse de eșec.
Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faceți în calitate de proprietar al IMM pentru a vă controla finanțele.
1. Plătiți-vă singur.
Dacă conduceți o afacere mică, poate fi ușor să încercați să puneți totul în operațiunile de zi cu zi. La urma urmei, acel capital suplimentar poate ajuta adesea foarte mult la creșterea afacerii dvs. Alexander Lowry, profesor și director al programului de masterat în analiză financiară de la Gordon College, a declarat că proprietarii de afaceri mici nu ar trebui să își neglijeze propriul rol în cadrul companiei și ar trebui să se recompenseze în mod corespunzător. Vreți să vă asigurați că afacerile și finanțele personale sunt în formă bună.
2. Investiți în creștere.
Pe lângă faptul că vă plătiți singuri, este important să puneți bani deoparte și să căutați oportunități de creștere. Acest lucru poate permite afacerii dvs. să prospere și să se deplaseze într-o direcție financiară sănătoasă.
Clienții vor aprecia nivelul crescut de servicii. Angajații vor aprecia faptul că investiți în companie și în carierele lor. Și, în cele din urmă, veți crea mai multă valoare pentru afacerea dvs. decât dacă v-ați cheltui toate profiturile doar pentru chestiuni personale.
3. Nu vă temeți de împrumuturi.
Împrumuturile pot fi înfricoșătoare. Ele pot duce la îngrijorarea cu privire la repercusiunile financiare care însoțesc eșecul. Cu toate acestea, fără afluxul de capital pe care îl obțineți din împrumuturi, vă puteți confrunta cu provocări substanțiale atunci când încercați să achiziționați echipamente sau să vă măriți echipa. De asemenea, puteți utiliza veniturile din împrumuturi pentru a vă spori fluxul de numerar și, astfel, vă puteți confrunta cu mai puține probleme în ceea ce privește plata angajaților și a furnizorilor la timp.
4. Păstrați un credit de afaceri bun.
Pe măsură ce compania dvs. se dezvoltă, este posibil să doriți să achiziționați mai multe bunuri imobiliare comerciale, să încheiați polițe de asigurare suplimentare și să luați mai multe împrumuturi pentru a facilita toate aceste demersuri. Cu un credit de afaceri slab, obținerea aprobării pentru toate aceste tranzacții și achiziții poate fi mai dificilă. Pentru a păstra un credit bun, achitați toate finanțările datoriilor cât mai curând posibil. De exemplu, nu lăsați cardurile de credit pentru afaceri să aibă un sold mai mult de câteva săptămâni. De asemenea, nu luați împrumuturi cu rate ale dobânzii pe care nu vi le puteți permite. Căutați doar finanțări pe care le puteți rambursa rapid și ușor.
5. Aveți o strategie bună de facturare.
Fiecare proprietar de afacere are un client care întârzie în mod constant cu facturile și plățile. Gestionarea finanțelor unei afaceri mici înseamnă, de asemenea, gestionarea fluxului de numerar pentru a vă asigura că afacerea dvs. funcționează la un nivel sănătos zi de zi. Dacă vă luptați să colectați de la anumiți clienți sau clienți, ar putea fi timpul să deveniți creativ cu modul în care îi facturați.
6. Împrăștieți plățile de taxe.
Dacă aveți probleme în a economisi pentru plățile trimestriale ale impozitului estimat, faceți în schimb o plată lunară. În acest fel, puteți trata plățile fiscale ca pe orice altă cheltuială lunară de funcționare.
7. Monitorizează-ți registrele.
Aceasta este o practică evidentă, dar foarte importantă. Faceți tot posibilul să vă rezervați timp în fiecare zi sau lună pentru a vă revizui și monitoriza registrele contabile, chiar dacă lucrați cu un contabil. Acest lucru vă va permite să vă familiarizați mai bine cu finanțele afacerii dvs., dar vă va oferi și o fereastră către o potențială infracțiune financiară.
8. Concentrați-vă pe cheltuieli, dar și pe investiții.
Măsurarea cheltuielilor și a randamentului investiției vă poate oferi o imagine clară a investițiilor care au sens și care nu merită să fie continuate.
9. Stabiliți obiceiuri financiare bune.
Stabilirea unor protocoale financiare interne, chiar dacă este la fel de simplu ca și dedicarea unui timp prestabilit pentru revizuirea și actualizarea informațiilor financiare, poate contribui în mare măsură la protejarea sănătății financiare a afacerii dumneavoastră. Ținerea la curent cu finanțele dvs. vă poate ajuta să atenuați fraudele sau riscurile.
10. Planificați din timp.
Întotdeauna vor exista probleme de afaceri care trebuie abordate astăzi, dar când vine vorba de finanțele dumneavoastră, trebuie să vă planificați pentru viitor.
Pentru a gestiona cel mai bine finanțele unei afaceri mici, plătiți-vă un salariu din câștigurile companiei, planificați în avans, achitați datoriile în timp util și concentrați-vă pe randamentul investițiilor.
Finanțarea prin îndatorare cuprinde diverse împrumuturi tradiționale care necesită plata dobânzilor, în timp ce finanțarea prin capitaluri proprii vine cu mai puține riscuri financiare, dar necesită mai multă cedare a controlului către alte părți.