Pe măsură ce căutăm surse de energie regenerabilă pentru a ne ajuta mediul înconjurător, costul este un factor important care determină dacă merită sau nu să generăm energie. Energia eoliană este o sursă excelentă de energie regenerabilă și probabil că veți vedea ferme eoliene atunci când treceți cu mașina prin zonele României cu mult spațiu deschis.
Pentru a determina dacă o sursă de energie este profitabilă, este necesar să știm cât costă și cât aduce. În ceea ce privește energia eoliană, cât costă înființarea unui parc eolian și câți bani aduce o turbină eoliană într-un an.
În funcție de locație, parcurile eoliene pot fi foarte profitabile.
S-ar putea ca fiecare zonă să nu aibă aceleași rezultate pentru că nu primește atât de mult vânt, dar în majoritatea cazurilor, parcurile eoliene ar trebui să se amortizeze după un timp.
Cât costă o turbină eoliană?
La achiziționarea unei turbine eoliene trebuie luate în considerare mai multe costuri.
Există costul turbinei în sine, al livrării, al instalării și al întreținerii. În medie, o turbină eoliană va costa între 3.000 și 4.000 de euro pe kilowatt. Acest lucru înseamnă că o turbină de 10 kW poate costa între 30.000 și 40.000 de euro.
Turbinele eoliene comerciale, care sunt cel mai frecvent utilizate pentru parcurile eoliene, pot costa de la 1.000.000 de euro până la 4.000.000 de euro. Aceste turbine sunt masive, deoarece funcționează cu aproximativ 2 megawați.
Costurile de livrare și de instalare pot ajunge să coste chiar mai mult decât turbina.
Veți costa cel puțin 50.000 de euro, dacă nu chiar mai mult. Acest cost se poate aduna, mai ales în cazul în care se livrează mai multe turbine eoliene, cum ar fi în cazul unui parc eolian.
Întreținerea trebuie, de asemenea, să fie luată în considerare în costul turbinei eoliene.
Acestea vor avea nevoie de întreținere periodică, cel puțin de două ori pe an, pentru a se asigura că durează cât mai mult timp posibil. Se estimează că între 600 și 500.000 de europe an se alocă aproximativ 600-500.000 de euro pentru întreținerea turbinei, în funcție de mărimea acesteia.
Câți bani face o turbină eoliană?
Există două moduri diferite prin care proprietarii de parcuri eoliene pot fi plătiți pentru turbinele lor eoliene.
În primul rând, plățile regulate variază în funcție de compania de utilități și de locația parcului eolian.
Aceste plăți pot fi o rată fixă pentru fiecare megawatt de putere nominală sau un procentaj din redevențele pe vânzările brute ale companiei de electricitate.
Există, de asemenea, o plată anuală fixă care reprezintă o anumită sumă de bani pentru fiecare turbină.
De exemplu, proprietarii de parcuri eoliene vor câștiga, de obicei, aproximativ 5.000 de euro pe megawatt de turbină pe an. Dacă au o turbină eoliană de 2 megawați, vor fi plătiți cu 10.000 de euro în fiecare an pentru aceasta.
Se estimează că o turbină eoliană va aduce între 3.000 și 10.000 de euro pe an, în funcție de mărimea și de locul în care este amplasată.
Există profit în a deține un parc eolian?
Deoarece turbinele eoliene sunt atât de costisitoare pentru a fi cumpărate în avans, poate dura o perioadă de timp pentru ca banii să fie recuperați. Se estimează că poate dura aproximativ 15 ani pentru ca o turbină eoliană să se amortizeze.
Deoarece majoritatea turbinelor eoliene au o speranță de viață de aproximativ 25 de ani, turbina se va amortiza pentru cei 10 ani rămași din durata de viață.
Turbinele eoliene mai mici sunt incredibil de profitabile în comparație cu turbinele mai gigantice.
Acest lucru se datorează faptului că costurile de întreținere sunt mult mai mici, astfel încât capacitatea de a obține un profit este mult mai mare.
În medie, o fermă eoliană câștigă între 3.000 și 10.000 de euro pe an, în funcție de mărimea turbinei și de energia creată.
Pentru o turbină mică, de aproximativ 10 kW, acest lucru ar putea însemna un profit cuprins între 2.200 și 9.200 de euro în fiecare an.
Turbinele mai gigantice vor fi probabil mai puțin profitabile pentru o vreme, cu excepția cazului în care aveți mai multe. Acest lucru se datorează faptului că costul de întreținere este mult mai mare și are o rată de rentabilitate mai mică.
De cât teren este nevoie pentru un parc eolian?
Turbinele eoliene vor fi cele mai eficiente și vor câștiga cei mai mulți bani atunci când sunt amplasate într-o zonă neschimbătoare, au un flux de aer constant și au o suprafață netedă și stabilă.
Acest lucru face ca fermele obișnuite să fie un loc ideal pentru mai multe turbine eoliene.
Este foarte recomandat ca fiecare turbină să fie amplasată la distanța corespunzătoare față de alta pentru cele mai bune rezultate.
În cele mai multe cazuri, turbinele ar trebui să fie la cel puțin 1.800 de metri una de cealaltă pentru a evita orice accident. Acest lucru reprezintă puțin mai mult de o treime de kilometru, deci este nevoie de tone de spațiu.
Acest lucru înseamnă că poate fi complicat să găsești un loc unde să amplasezi un parc eolian. În unele cazuri, companiile de utilități se vor adresa fermierilor pentru a le închiria terenul pentru a-și administra parcul eolian.
Acest lucru este cu siguranță ideal pentru fermier, deoarece acesta este plătit pentru a avea turbine eoliene pe proprietatea sa, fără a fi nevoit să plătească pentru instalare și întreținere, ceea ce înseamnă că este doar un profit complet.
Găsirea de noi surse de energie este o sarcină extrem de importantă. Parcurile eoliene sunt o modalitate excelentă de a genera energie regenerabilă, obținând în același timp un ușor profit. Turbinele eoliene mai mici au mai multe șanse de a obține un profit mai mare decât turbinele eoliene mai mari, dar se pot face o mulțime de bani din exploatarea unui parc eolian.
Venitul estimat al unei turbine eoliene este cuprins între 3.000 și 10.000 de euro pe an.
Având în vedere costurile inițiale și întreținerea anuală, o turbină eoliană ar trebui să se amortizeze în 15 ani.
Cu o durată de viață de 25 de ani, acest lucru înseamnă că în ultimii 10 ani în care aveți turbina este profit deplin.
O altă modalitate de a face bani cu ajutorul turbinelor eoliene fără a fi nevoit să suportați niciun cost este închirierea terenului dumneavoastră unei companii de utilități. Acestea vă vor plăti o chirie pentru utilizarea terenului dumneavoastră, iar dumneavoastră nu va trebui să plătiți pentru instalare sau întreținere. În acest fel, toți banii care intră în casă sunt pur profit pentru dumneavoastră.