În calitate de nou antreprenor, vă doriți să reușiți încă de la început. Dar începerea unei afaceri este o călătorie plină de suișuri și coborâșuri dezastruoase. Și, deși nu există o formulă concretă singulară pentru a fi un as în jocul antreprenorial, există anumite greșeli pe care le puteți evita cu ușurință. Orice startup are două opțiuni – să fie un succes sau să fie un eșec. Istoria fiecărei afaceri eșuate este dovada deciziilor incorecte luate de fondator, odată ajuns în fața unor circumstanțe standard, obișnuite în lumea antreprenoriatului.
Cele mai frecvente greșeli pe care le fac noii antreprenori atunci când încep o afacere și despre cum pot evita să cadă în capcana acestor capcane mult prea frecvente:
1. Lipsa resurselor adecvate.
Aveți nevoie de o varietate de resurse pentru a conduce o afacere de succes, de la o bună finanțare la marketing și strategie.
Tipul potrivit de finanțare consolidează o companie, indiferent de mărimea și sectorul acesteia. Ajută la scalarea vânzărilor, la crearea unui marketing mai bun pentru a atrage mai mulți clienți și la lansarea de produse.
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac noii antreprenori este să nu se finanțeze suficient. Se pare că 90 la sută dintre întreprinderi eșuează în primele etape din cauza acestei greșeli predominante.
2. Crezând că afacerea va merge de la sine.
Odată ce noii antreprenori și-au lansat afacerile, unii uită că sunt responsabili de gestionarea afacerii lor. Nu poți presupune că personalul tău se va ocupa de tot și îți va conduce afacerea spre succes. O afacere prost condusă injectează otravă în vânzări, profituri și relații, până la valorile afacerii în sine. Consecințele unei afaceri prost gestionate sau neglijate pot fi dezastruoase.
Toată lumea are nevoie de puțin ajutor pentru a conduce spectacolul – mai ales antreprenorii în devenire. Aceste resurse ajută la orientarea afacerii în direcția corectă și productivă.
3. Să te lași prins în “buruieni”.
Antreprenorii de succes sunt oameni cu o viziune de ansamblu. Aceștia privesc spre viitor și planifică în mod proactiv. Prin elaborarea unei viziuni unice pentru afacerea lor, ei o ghidează pe traiectoria corectă spre succes.
Dar, pe măsură ce afacerea ta crește și devine mai aglomerată, este ușor să te lași prins în rutina zilnică. Noii antreprenori își pierd adesea viziunea inițială și ajung să rezolve doar probleme minore. Dar acest lucru poate duce la neglijarea unor sarcini cruciale, cum ar fi preluarea controlului activ al obiectivelor tale fundamentale.
4. Nu reușesc să își urmărească progresul.
A avea o strategie definește scopul și avantajul competitiv al afacerii dumneavoastră. Ea dă formă domeniului de aplicare a operațiunilor afacerii dumneavoastră și relației cu clienții și angajații. Dar doar pentru că faceți planul pentru un an, nu înseamnă că îl puteți seta și uita.
Nu uitați că strategia dvs. nu va rămâne aceeași pentru totdeauna, dar aceste întrebări vă vor ajuta să vă orientați atenția către planul de acțiune potrivit.
5. Frica de a face greșeli.
Afacerile de top nu se nasc într-o zi. Poate dura ceva timp și o mulțime de piedici înainte ca un startup să stea pe propriile picioare. Antreprenorii experimentați știu acest lucru. Ei cred într-un singur lucru: cu cât încerci mai mult, cu atât mai mari sunt șansele tale de a câștiga.
Atunci când ești nou în joc, este un impuls natural să vrei să fii impecabil. În general, oamenii au tendința de a glorifica triumful în fața înfrângerii și uită cât de debilitantă este frica noastră de eșec. Este aceeași frică, dacă este necontrolată, care ne împiedică să ne dezvoltăm și să învățăm cele mai bune lecții din viața noastră.
Antreprenorii inteligenți își acceptă greșelile și învață din ele pentru victoriile viitoare.