În primul rând, ce înseamnă să-ți faci banii să lucreze pentru tine? A face ca banii să lucreze pentru tine presupune să preiei controlul asupra banilor tăi și să folosești în mod constant această putere pentru a-ți spori stabilitatea și securitatea. În cele din urmă, ați putea fi capabil să obțineți independența financiară sau să acumulați bogății prin investiții. Dar niciunul dintre aceste lucruri nu se poate întâmpla dacă nu știi unde se duc banii tăi și cum să îi folosești mai eficient.
Următoarele sunt modalități prin care puteți face ca banii să lucreze pentru dumneavoastră:
Învățați să faceți un buget
Un buget este un instrument esențial pentru a vă modifica comportamentul financiar.
Atunci când aveți un buget, sunteți conștient de sursele dvs. de venit și luați decizii bine gândite cu privire la modul în care vă cheltuiți banii. În loc să vă risipiți impulsiv banii, îi faceți să lucreze pentru dumneavoastră.
Realizarea unui buget vă va ajuta să vă controlați cheltuielile. De asemenea, vă poate ajuta în următoarele domenii:
- Cheltuiți mai puțini bani.
- Recunoașteți unde sunt cheltuiți banii dumneavoastră.
- Recunoașteți obiceiurile dvs. proaste în materie de bani.
- Rambursați datoriile.
- Încercați să nu acumulați mai multe datorii.
- Investiți în viitor.
Elaborarea bugetului este un proces continuu. Ar trebui să participați activ la el în fiecare zi. Pentru a lua în considerare cheltuielile semnificative sau tiparele dvs. de cheltuieli, este posibil să fie nevoie să vă modificați bugetul de la o lună la alta.
Sunteți responsabil de banii dvs. atunci când vă gândiți unde să-i cheltuiți. Puteți să vă alocați veniturile după ce știți cât de mult aveți. Trebuie să faceți acest pas inițial pentru a prelua controlul asupra finanțelor dumneavoastră și pentru a le face să funcționeze așa cum vă doriți.
Evitați datoriile
Plătiți mai mult decât prețul inițial de achiziție atunci când aveți datorii. În plus, trebuie să plătiți dobânzi, ceea ce vă poate reduce semnificativ venitul.
Atunci când aveți datorii, banii dvs. nu lucrează pentru dvs.; în schimb, sunt folosiți pentru a plăti dobânzi. Aceasta vă limitează selecțiile și vă împovărează finanțele.
Dimpotrivă, atunci când achitați datoriile, puteți folosi acei bani pentru a finanța lucrurile care sunt importante pentru dumneavoastră. Îi puteți folosi pentru alte obiective financiare, cum ar fi economisirea pentru educație, înființarea unui cont de pensie, plecarea în vacanță sau îmbunătățirea condițiilor de trai. Ați putea lansa o afacere. Poți începe să investești în ea pentru a-ți crește averea și a genera mai multă libertate financiară.
Metoda bulgărelui de zăpadă vă poate ajuta să vă gestionați plățile datoriilor dacă aveți o mulțime de datorii și vă simțiți copleșit.
La orice, cu excepția celei mai mici datorii, faceți doar plata minimă.
Plătiți cel mai mic împrumut cu orice bani de rezervă pe care îi aveți.
Treceți la următoarea cea mai mică datorie după ce ați plătit-o pe cea anterioară.
Dacă faceți acest lucru, veți avea mai mulți bani pentru a achita datoriile mai restante. Datorită acestui impuls, vă puteți concentra eforturile și puteți achita datoriile mai repede.
Achiziționați bunuri imobiliare
O metodă excelentă de a vă pune banii să lucreze pentru dumneavoastră este să investiți în imobiliare; deși asta dacă aveți suficienți bani pentru a investi în achiziționarea de proprietăți.
Frumusețea de a deține o proprietate imobiliară este că aveți controlul asupra modului în care profitați de pe urma acesteia. Aceasta poate fi închiriată, îmbunătățită pentru vânzare, i se poate adăuga valoare pentru a crește chiriile etc. Vă recomandăm să verificați acest apartament din Terra Hill dacă doriți să investiți în imobiliare. Este o oportunitate de investiție imobiliară foarte profitabilă.
Investiți pe piața bursieră
Cea mai bună alegere este să investești pe piața bursieră, cumpărând fonduri tranzacționate la bursă și fonduri mutuale într-un “portofoliu model”, dacă vrei să-ți crești banii în mod real.
Ideea fundamentală este simplă: Puneți deoparte cel puțin 10% din venitul dumneavoastră brut. Puneți-vă banii în investiții pe termen lung și lăsați dobânda compusă să se ocupe de restul.
De exemplu, dacă aveți 10.000 de dolari pentru început, economisiți 1.000 de dolari în fiecare lună și puneți acești bani într-un portofoliu care să genereze 10%. După 30 de ani, ați avea 2,3 milioane de dolari.
Înființați un cont de economii cu randament ridicat
Pierdeți din dobânzi dacă vă păstrați banii în conturi de economii convenționale. Acum este disponibil contul de economii cu randament ridicat, care îndeplinește aceleași sarcini ca un cont de economii tradițional, dar oferă o dobândă anuală procentuală mai mare. Chiar dacă trebuie să plătiți impozite pe dobânda obținută, probabil că va aduce în continuare mai mulți bani decât un cont standard.
În plus, este mai puțin probabil să cheltuiți acei bani, deoarece există un plafon pentru numărul de retrageri pe care le puteți face.