Înființarea unui nou cabinet stomatologic înseamnă să începi o nouă afacere de la zero – iar acest lucru poate fi de-a dreptul copleșitor. Există o mulțime de muncă pentru a vă înființa afacerea: de la a decide dacă un partener este potrivit pentru dvs., la câți angajați veți angaja, la modul în care vă veți comercializa afacerea. În această postare, acoperim toate aceste lucruri și multe altele, ajutându-vă să vă pregătiți pentru succes.
Începerea unui cabinet stomatologic este un pas mare și nu este ceva ce trebuie întreprins cu ușurință. Înainte de a merge mai departe, ar trebui să vă faceți timp să vă gândiți dacă începerea unui cabinet stomatologic are sens pentru dumneavoastră. Există mulți factori de care trebuie să țineți cont, inclusiv considerații personale și financiare care vă pot afecta pentru anii următori.
Dacă aveți de gând să vă deschideți și să vă conduceți propria afacere stomatologică, trebuie să vă simțiți confortabil cu lucrul independent. În calitate de angajat al unui cabinet existent, probabil că lucrați cu program fix și aveți nopțile și weekendurile numai pentru dumneavoastră. Primiți un salariu.
Să te lansezi pe cont propriu înseamnă că vei avea mai multe responsabilități. Veți lucra mai multe ore și s-ar putea să nu mai aveți aceeași libertate ca înainte. Ar putea fi dificil să vă preziceți venitul săptămânal sau lunar. Acestea fiind spuse, veți culege, de asemenea, recompensele de a configura cabinetul așa cum doriți, de a crea un mediu primitor pentru pacienți și, în cele din urmă, dacă aveți succes, de a câștiga mai mulți bani decât ați câștiga dacă ați lucra pentru altcineva.
Începerea unui cabinet stomatologic necesită un capital de lucru, adesea de până la 500.000 de dolari. Va trebui să aveți fie bani în numerar, fie credit și garanții pentru a vă califica pentru un împrumut sau o linie de credit. Aveți nevoie de bani pentru a închiria sau a cumpăra spații de birouri, pentru a investi în echipamente și consumabile, pentru a angaja și a plăti angajații și a le oferi beneficii, precum și pentru a face publicitate pentru a atrage noi pacienți.
Dacă nu aveți banii de care aveți nevoie sau mijloacele necesare pentru a vă finanța noua afacere, atunci s-ar putea să trebuiască să vă puneți planurile în așteptare până când îi veți avea.
Una dintre cele mai mari surprize legate de deschiderea unui nou cabinet stomatologic este cât de multă muncă este. Pe lângă bani, va trebui să faceți o investiție mare de timp, energie și creativitate pentru a atrage noi pacienți și a avea succes.
Este important să fiți realist cu privire la investiția pe care o veți face și să vă asigurați că vă aflați într-un moment al vieții în care puteți face față provocărilor asociate cu lansarea pe cont propriu.
Singura modalitate de a avea succes cu o nouă afacere este să creați o foaie de parcurs. Planurile de afaceri servesc drept modele pentru a-i ajuta pe antreprenori să navigheze printre provocările noilor lor întreprinderi. Va trebui să înțelegeți cum intenționați să faceți față provocărilor cu care vă veți confrunta înainte de a începe.
Cu excepția cazului în care tocmai ați absolvit facultatea de medicină dentară, probabil că aveți un contract de muncă existent. Înainte de a pleca pe cont propriu, ar trebui să vă revizuiți contractul, cu un avocat dacă este necesar, pentru a vă asigura că nu încălcați nicio clauză de neconcurență.
Clauzele de neconcurență vă pot împiedica să deschideți un nou cabinet într-un interval de timp specificat după ce ați părăsit locul de muncă existent sau într-o anumită zonă geografică. De asemenea, acestea vă pot împiedica capacitatea de a vă aduce pacienții existenți cu dumneavoastră în noul cabinet stomatologic.
Este important să vă înțelegeți obligațiile legale înainte de a vă finaliza planurile.
Înainte de a lua orice decizie finală cu privire la cabinetul dumneavoastră stomatologic, acordați-vă timp pentru a vă analiza cu atenție opțiunile și obligațiile. Iată câteva dintre cele mai importante sarcini pe care trebuie să le îndepliniți pentru a începe un cabinet stomatologic de succes.
Fiecare dintre aceste elemente este explorat în detaliu, împreună cu sarcinile finale de predeschidere. Deși această listă nu acoperă fiecare factor care intervine în deschiderea unui nou cabinet stomatologic, ea ar trebui să vă ajute să creați o schemă detaliată pentru a merge mai departe cu obiectivul dvs. de a înființa un cabinet stomatologic.
Este ușor să treci cu vederea unul sau doi pași atunci când toate informațiile sunt în capul tău. Folosiți un program de procesare a textului pentru a vă nota planul pas cu pas și orice gânduri suplimentare care credeți că ar putea fi importante pe parcurs.
Creați un plan de afaceri
Primul pas pentru a deschide un cabinet stomatologic de la zero este crearea unui plan de afaceri: un document detaliat, viu, care vă va ajuta să începeți să funcționați. Planul dvs. de afaceri ar trebui să includă strategia dvs. de afaceri, procedurile standard de operare, costurile, câștigurile și alte informații financiare. Pentru a obține un împrumut de afaceri pentru cabinetul dumneavoastră, veți avea nevoie de un plan de afaceri amănunțit.
Există multe resurse online disponibile pentru a vă ajuta în elaborarea unui plan de afaceri. Puteți găsi chiar și modele de planuri de afaceri cu o căutare rapidă. Cu toate acestea, înainte de a petrece mult timp cercetând, ar trebui să creați o schiță generală a informațiilor pe care doriți să le includeți.
Pe măsură ce urmați această listă de verificare, continuați să încorporați toate informațiile pertinente în planul dvs. de afaceri. În cazul în care informațiile pe care le adunați nu se aplică la niciuna dintre categoriile din schița dvs., puteți plasa detalii suplimentare în anexă.
Decideți dacă doriți un partener
Aveți de gând să deschideți un cabinet stomatologic pe cont propriu sau aveți de gând să vă asociați cu unul sau mai mulți dentiști? Asocierea cu un partener poate ajuta la compensarea costurilor de deschidere a cabinetului stomatologic și de obținere a unui împrumut. Un dezavantaj al deschiderii unui cabinet cu un partener este că poate fi greu să găsești pe cineva care îți împărtășește viziunea.
Dacă vă decideți să găsiți un partener, va trebui să încorporați detalii despre parteneriat atunci când vă organizați afacerea. Aceste detalii includ informații despre ce se va întâmpla dacă unul dintre parteneri dorește să părăsească afacerea.
Stabiliți o locație pentru cabinetul dumneavoastră
Una dintre cele mai cruciale decizii pe care le veți lua este stabilirea locației cabinetului dumneavoastră stomatologic. Acest pas necesită cercetări extinse. Înainte de a începe să căutați spații de birouri disponibile, trebuie să aflați câte cabinete stomatologice sunt în zonă.
Determinați de ce echipamente veți avea nevoie
Una dintre cele mai mari cheltuieli atunci când începeți un cabinet stomatologic este costul inițial al echipamentului. Pe lângă echipamentul dentar, aveți nevoie de mobilier, sisteme informatice, software de gestionare a cabinetului stomatologic, consumabile medicale și consumabile de birou.
Determinați-vă cerințele de spațiu și de amenajare
Înainte de a începe căutarea unui spațiu de birou, determinați de câți metri pătrați reali aveți nevoie. De cât spațiu aveți nevoie pentru sala de așteptare, baie, zona de recepție și sălile de examinare? Veți avea nevoie, de asemenea, de o sală de radiografii, spațiu de depozitare și o sală de odihnă? Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le stabiliți înainte de a începe să căutați un birou.
În funcție de preferințele dvs., este posibil să doriți, de asemenea, să includeți un birou privat, o sală de consultații sau chiar o zonă de sterilizare. Bineînțeles, numărul și tipul de încăperi vor varia de la un cabinet la altul, dar este o idee bună să cercetați alte amenajări de cabinete stomatologice care vă plac, astfel încât să puteți începe să vă imaginați cum doriți să arate propriul cabinet.
Obțineți finanțare pentru a vă începe cabinetul
Cu excepția cazului în care aveți deja o mulțime de capital, de exemplu, din vânzarea unui alt cabinet sau a unei alte afaceri, trebuie să obțineți, de asemenea, finanțare pentru a deschide un nou cabinet. După ce v-ați revizuit planul de afaceri, puteți solicita un împrumut de la o bancă sau de la un creditor. Dacă nu reușiți să obțineți finanțarea de care aveți nevoie, atunci s-ar putea să trebuiască să vă gândiți să vă asociați cu un partener stomatologic – chiar dacă inițial ați planificat să deschideți un cabinet stomatologic pe cont propriu.
Obțineți un contract de închiriere pentru spațiul dumneavoastră de birouri
Așadar, acum că știți unde doriți să vă deschideți cabinetul, tipul exact de spațiu de birou de care aveți nevoie și ați obținut (sperăm) finanțarea de care aveți nevoie pentru a vă deschide cabinetul, puteți începe să evaluați spațiile de birouri.
Determinați-vă nevoile de personal
Nu veți putea să faceți totul de unul singur, așa că ar trebui să începeți să vă gândiți la nevoile dvs. de personal cât mai curând. Chiar dacă nu intenționați să aduceți imediat un alt dentist, tot trebuie să angajați o recepționeră, asistenți dentare și un specialist în facturare sau un manager de cabinet. Este posibil să nu puteți angaja o persoană IT cu normă întreagă, dar ar trebui să căutați un contractant pe care să îl aveți la dispoziție atunci când apare necesitatea.
Solicitați permisele și licențele necesare
Unul dintre ultimele lucruri pe care trebuie să le faceți atunci când deschideți un nou cabinet stomatologic este să vă asigurați că aveți toate permisele, licențele etc. necesare pentru a practica medicina dentară în zona dumneavoastră.
Acești zece pași acoperă cele mai importante decizii pe care va trebui să le luați atunci când deschideți un cabinet stomatologic. Cu toate acestea, este posibil ca ele să nu fie întotdeauna finalizate în ordinea prezentată. De exemplu, s-ar putea să trebuiască să așteptați mai mulți pași până când veți obține finanțarea.
Nu sunteți sigur când ar trebui să faceți toți acești pași? Iată un calendar al momentului în care trebuie să finalizați fiecare dintre acești pași, cu pașii suplimentari mai mici care trebuie finalizați între timp, precum și sarcinile finale de predeschidere pe care trebuie să le executați înainte de marea deschidere.