Deținerea și operarea unui restaurant este o slujbă de vis pentru mulți antreprenori aspiranți. Este un vis care s-ar putea să fi fost pus în așteptare în momentul în care pandemia a forțat restaurantele să oprească mesele în interior sau chiar să-și închidă definitiv ușile. Efectele coronavirusului sunt încă resimțite de proprietarii de restaurante din întreaga țară, în timp ce industria se străduiește să se îndrepte. Pentru a face față crizei, peisajul serviciilor de alimentație publică a adoptat noi tendințe în materie de restaurante și a diversificat sursele de venit pentru a face față provocării actuale. Mulți cred că a fi proprietar de restaurant este încă la îndemână, iar noi am creat o listă de verificare pentru înființarea unui restaurant pentru a vă ajuta să începeți.
Începerea unui restaurant necesită o planificare atentă și este o faptă mai ușor de gestionat atunci când este împărțită în etape.
Alegeți un concept și o marcă de restaurant
Dacă ați visat să vă deschideți propriul restaurant, probabil că v-ați gândit foarte mult la conceptul restaurantului dumneavoastră. Alegerea conceptului afacerii dvs. este partea distractivă a procesului de planificare a restaurantului, atunci când vă puteți da frâu liber imaginației. Conceptul dumneavoastră ar trebui să includă tipul de restaurant pe care doriți să îl deschideți, stilul de bucătărie pe care îl veți servi și stilul de servire pe care îl veți folosi. Interiorul restaurantului dvs. ar trebui să fie, de asemenea, în concordanță cu conceptul dvs.
Creați-vă meniul
Crearea meniului tău este următorul pas creativ în procesul de deschidere a restaurantului tău. Alegerea elementelor de meniu pe care le vei prezenta ar trebui să fie plăcută pentru orice iubitor de mâncare, dar ia-ți deciziile cu atenție. Meniul dvs. va dicta tipul de echipament de care veți avea nevoie, abilitățile pe care ar trebui să le căutați la personalul dvs. și tipul de public pe care sperați să-l atrageți. De exemplu, dacă vă imaginați un meniu de deserturi plin de produse delicate de patiserie franțuzească, veți avea nevoie de un patiser și de consumabile pe măsură. Dacă pizza este ceea ce vă place, veți avea nevoie de malaxoare, de mașini de copt și de bucătari experimentați care să știe cum să manipuleze aluatul de pizza.
Scrieți un plan de afaceri pentru restaurant
Începerea unui restaurant, ca orice afacere nouă, necesită un plan de afaceri solid. Acesta este pasul care poate deveni o piatră de poticnire pentru cei care nu sunt familiarizați cu planurile de afaceri și cu modul în care acestea sunt scrise. Planurile de afaceri pentru restaurante sunt împărțite în secțiuni care descriu toate aspectele noii dvs. afaceri, de la conceptul restaurantului până la datele financiare. Scopul planului este de a vă ajuta să detaliați detaliile și să rezumați afacerea dvs. în fața potențialilor investitori. Atunci când solicitați împrumuturi pentru restaurante, planul de afaceri pentru restaurante servește drept dovadă că afacerea dvs. va avea succes.
Obțineți finanțare pentru restaurant
Următorul pas necesar pentru a vă începe noul restaurant este obținerea de finanțare. Cei mai mulți dintre noi nu au suficient capital la îndemână pentru a acoperi costurile de deschidere a unui restaurant fără asistență financiară. Asigurarea finanțării din surse externe va determina dacă vă puteți transforma visul de a deține un restaurant în realitate.
Începeți prin a estima costurile totale de pornire a restaurantului, împreună cu costurile necesare pentru operațiunile zilnice. Folosiți aceste informații pentru a crea un buget și pentru a prognoza costul total de funcționare a restaurantului dumneavoastră pentru anul următor.
Cu bugetul restaurantului acum în mână, comparați costul total cu suma de capital pe care o aveți la îndemână pentru a determina de câtă finanțare veți avea nevoie. Nu uitați să includeți costurile licențelor, echipamentelor, reparațiilor clădirii și salariilor personalului.
Alegeți o locație și închiriați un spațiu comercial
Atunci când alegeți o locație pentru noul dvs. restaurant, următorii factori sunt printre cei mai importanți:
- Vizibilitate și accesibilitate – Selectați o locație cu o bună vizibilitate, care primește mult trafic de vehicule și pietoni. Luați în considerare disponibilitatea parcărilor și ușurința accesului pentru mașini și pietoni.
- Demografie – Piața țintă a restaurantului dumneavoastră ar trebui să corespundă demografiei din zonă.
- Costurile cu forța de muncă – Costul forței de muncă va varia în funcție de locație. În zonele în care costul vieții este mai ridicat, va trebui să plătiți un salariu mai mare pentru a atrage angajați buni.
- Concurența locală – Puteți învăța multe dacă vă uitați la restaurantele concurente din zona dumneavoastră. Cheia este să alegeți o locație în care restaurantele similare au succes, dar evitați un cartier care este saturat de restaurante care concurează direct cu conceptul dumneavoastră.
Când vine vorba de alegerea unui spațiu, vă recomandăm să închiriați. Acesta vă permite o mai mare flexibilitate dacă decideți să vă extindeți sau să faceți alte schimbări în afacere la început.
Permisele și licențele pentru restaurante
Pentru a începe un nou restaurant, va trebui să obțineți mai multe permise și licențe federale, de stat și locale. Este util să apelați la un consilier juridic atunci când depuneți cereri pentru permisele și licențele de restaurant pentru a vă asigura că nu ratați niciun pas.
Proiectați-vă amenajarea și spațiul
Există două componente pentru proiectarea amenajării noului dvs. restaurant: spațiul din față și spațiul din spate. Fiecare spațiu are propriile cerințe unice. Dacă aveți nevoie de asistență, luați în considerare posibilitatea de a lucra cu un expert în domeniu pentru a crea o amenajare personalizată care să vă satisfacă nevoile.
Găsiți un furnizor de echipamente și alimente
Înainte de a vă putea deschide noul restaurant, bucătăria trebuie să fie dotată cu echipamentul potrivit. Există unele tipuri de echipamente de care orice restaurant are nevoie, cum ar fi unitățile de refrigerare și echipamentele de gătit. În funcție de meniul tău, s-ar putea să ai nevoie și de echipamente specializate, cum ar fi cuptoare pentru pizza la etaj sau mașini de gătit paste. Dimensiunea și dispunerea bucătăriei dvs. vor influența unele dintre alegerile dvs., cum ar fi dacă să alegeți echipamente cu adâncime îngustă sau să suprapuneți unități duble pentru a economisi spațiu. Un alt aspect de luat în considerare este decizia de a cumpăra echipamente de restaurant noi sau folosite.
Achiziționarea online a echipamentelor pentru restaurante oferă multe avantaje. În timp ce jonglați cu celelalte etape ale deschiderii noului dvs. restaurant, posibilitatea de a cumpăra online, de a cerceta caracteristicile și de a compara prețurile în timpul dvs. liber vă ușurează o parte din stres. Căutați un furnizor online specializat în echipamente comerciale pentru restaurante, cu prețuri mici și livrare rapidă. Închirierea de echipamente în leasing este o opțiune care vă poate economisi bani și poate elibera capital pentru alte elemente din bugetul dvs.
Angajați personalul potrivit
Etapa de angajare a deschiderii noului dvs. restaurant vă oferă oportunitatea de a construi o cultură de lucru excelentă încă de la început. Gândiți-vă la beneficiile pentru angajați, la programul de formare și la stimulente este important atunci când luați în considerare echilibrul dintre viața profesională și cea privată a viitorului dvs. personal. Reținerea angajaților dvs. va fi mai reușită dacă faceți din acești factori o prioritate. Începeți prin a vă angaja echipa de management, astfel încât să vă ajute să vă îndepliniți misiunea și obiectivele de angajare.
Faceți o listă cu toate posturile din restaurant pe care va trebui să le ocupați pentru a vă opera restaurantul zilnic. Luați în considerare câte zile veți fi deschis în timpul săptămânii și câte ture veți face în fiecare zi pentru personalul din față și din spate.
Faceți reclamă restaurantului dvs.
Dacă începi un nou restaurant, trebuie să dai de veste și să atragi viitorii clienți. Publicitatea oferă informații de bază despre restaurantul tău, astfel încât potențialii clienți să știe unde te afli și ce tip de bucătărie servești. O publicitate de succes ar trebui, de asemenea, să creeze entuziasm în jurul mărcii dumneavoastră.
Găzduiți o deschidere ușoară
Ați auzit vechea zicală: “Practica face perfecțiunea”. Același lucru este valabil și pentru deschiderile de restaurante. O deschidere ușoară este o practică pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru adevărata deschidere mare a noului dvs. restaurant. Invitați un număr limitat de invitați să participe la deschiderea soft, de obicei prietenii și familia personalului dumneavoastră. Această strategie vă permite să rezolvați orice problemă în ceea ce privește serviciul dumneavoastră.
În ciuda provocărilor din ultimul an, industria restaurantelor va fi întotdeauna o parte importantă a economiei și culturii noastre. Pe măsură ce tendințele în materie de servicii alimentare continuă să se diversifice, se deschide spațiu pentru ca noi restaurante extraordinare să intervină și să profite de noile interese ale consumatorilor.
Pentru viitorii proprietari de restaurante, food truck etc., recomand gama MobiRest! Sistemul POS, încercați-l gratuit!
https://mobirest.business/ro/